Ο Σαμαράς συνάντησε πολυεθνικές για νέες θέσεις εργασίας

Συνάντηση με τους εκπροσώπους 13 πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, είχε το πρωί της Δευτέρας (17/12), στο Μέγαρο Μαξίμου ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, έστειλε μήνυμα αποφασιστικότητας της Κυβέρνησης να προχωρήσει στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στη χώρα, όπως φαίνεται από τα δημοσιονομικά μεγέθη, λέγοντας ότι η Κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει σε αλλαγές με το νέο νομοσχέδιο για τις επενδύσεις. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα προχωρήσουν με ταχύτητα και ζήτησε από τους επιχειρηματίες να εντείνουν την παρουσία τους στην Ελλάδα.

Ικανοποίηση για τη συνάντηση, εξέφρασε ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος συμμετείχε στη συζήτηση. Όπως είπε, η Κυβέρνηση επιδιώκει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στη χώρα. Όπως είπε ο κ. Στουρνάρας, οι εταιρείες ζητούν διευκόλυνση στο περιβάλλον που δραστηριοποιούνται και, κυρίως, να αρθούν τα εμπόδια της γραφειοκρατίας στην επιχειρηματικότητα.

Αναφερόμενος παράλληλα στο φορολογικό, ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε ότι πρέπει να ψηφιστεί, δεδομένου ότι είναι προαπαιτούμενο για την επόμενη δόση.

Για εποικοδομητική συνάντηση μίλησε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο οποίος επίσης έλαβε μέρος στη συζήτηση και ανέφερε ότι υπάρχει ήδη μεταστροφή του επενδυτικού κλίματος και ενδιαφέροντος στην Ελλάδα. Ο κ. Μηταράκης εξέφρασε την ελπίδα στις αρχές του 2013, «να δούμε τις πρώτες επενδυτικές κινήσεις, στοχεύουμε στην καταπολέμηση ανεργίας και στην αύξηση των θέσεων εργασίας», ενώ πρόσθεσε ότι οι εταιρείες θέλουν ένα σταθερότερο φορολογικό καθεστώς, κάτι το οποίο θα γίνει και με το νέο επενδυτικό νόμο.

Δειτε Επισης

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έριξε το «φράγμα» των 1.440 μονάδων–Νέο ρεκόρ 13 ετών
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 1,9% φέρνει άλλες «αναβαθμίσεις» το 2024
Αθηναϊκή Ριβιέρα: Επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ-Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα
S&P: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της Ελλάδας διατηρώντας το ΒΒΒ-
Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα-Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
NielsenIQ: Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή στα σούπερ μάρκετ
Ελλάδα: Σημαντική ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο
Στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο