Αυτά ήταν τα πιο δημοφιλή αντικείμενα σπουδών στην Κύπρο το 2021

Η διοίκηση επιχειρήσεων και τα νομικά ήταν το 2021 τα δημοφιλέστερα θέματα σπουδών στην Κύπρο, σύμφωνα με πληροφοριακό γράφημα (infographic) που εξέδωσε η Στατιστική Υπηρεσία με αφορμή τη χθεσινή διεθνή ημέρα για την εκπαίδευση.

Ειδικότερα, τα δύο αυτά θέματα σπουδών φαίνεται να προτιμούν οι άνδρες με ποσοστό πέραν του ενός τρίτου (33,5%), ενώ για τις γυναίκες το ποσοστό αντιστοιχούσε στο 26,5%.

Ακολουθούν οι Τέχνες και Ανθρωπιστικές Σπουδές με τις γυναίκες να διαθέτουν το υψηλότερο ποσοστό με 17,7% με το αντίστοιχο ποσοστό μεταξύ των ανδρών να περιορίζεται στο 7,1%.

Στην τρίτη θέση βρίσκονται τα θέματα των Κοινωνικών Επιστημών, της Δημοσιογραφίας και της Βιβλιοθηκονομίας, με την προτίμηση να είναι ψηλότερη στις γυναίκες με ποσοστό 14,9% με το αντίστοιχο ποσοστό στους άνδρες να βρίσκεται στο 9,6%.

Ψηλότερα ποσοστά προτίμησης στους άνδρες παρουσιάζουν τα θέματα Μηχανικής, Μεταποίησης και Κατασκευών με 19,6% ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των γυναικών βρίσκεται στο 6%, ενώ συντριπτικά ψηλότερα ποσοστά παρουσιάζουν οι γυναίκες στα παιδαγωγικά με 11,8% με το αντίστοιχο ποσοστό μεταξύ των ανδρών να περιορίζεται στο 1,6%.

Υψηλό ποσοστό προτίμησης παρουσιάζουν οι άνδρες στον τομέα της Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών, με 8,6%, ενώ το αντίστοιχο των γυναικών ανέρχεται στο 2,4%.

Στον τομέα της Υγείας και της Κοινωνικής Προστασίας, τα ποσοστά ήταν 11,3% στις γυναίκες και 9,1% στους άνδρες.

Τα στοιχεία αφορούσαν νέους ηλικίας 25 με 34 έτη. Με βάση τα στοιχεία, το 58,3% των νέων είχε μορφωτικό επίπεδο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με επίπεδο Λυκείου 31,8%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό με μορφωτικό επίπεδο κάτω του Λυκείου ήταν 9,9%.

Δειτε Επισης

Στη Νέα Υόρκη για επαφές ο Γιώργος Παπαναστασίου-Στο επίκεντρο οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Κύπρο
Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων