Crash test Αβέρωφ, Μαυρογιάννη, Χριστοδουλίδη στο InBusiness TV

Για τα κίνητρα που θα δώσουν, αλλά και την πολιτική κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν όσον αφορά την στοχοπροσήλωση της Κύπρου να καταστεί διεθνής τεχνολογικός κόμβος, αλλά και για το γενικότερο όραμά τους για την κυπριακή οικονομία, μίλησαν στην κάμερα του InBusiness TV οι τρεις βασικοί υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Διαβάστε ακόμη:

Οι τρεις υποψήφιοι προέβησαν σε δηλώσεις στο InBusiness TV στο περιθώριο του debate που διοργάνωσε την περασμένη Τρίτη 13 Δεκεμβρίου το TechIsland στη Λεμεσό, και στο οποίο οι κ.κ. Νεοφύτου, Μαυρογιάννης και Χριστοδουλίδης συμμετείχαν. 

Διαβάστε εδώ:

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου 

Μιλώντας στην κάμερα του InBusiness TV, ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε χαρακτηριστικά πως η Κύπρος έχει τη δυνατότητα να απογειωθεί, να γίνει, όπως τόνισε, μια οικονομία 3A, αλλά και να αυξήσει κατά πολύ το εθνικό ακαθάριστο προϊόν της.

Ο κ. Νεοφύτου σημείωσε πως αυτό είναι εφικτό μέσω της βελτίωσης των υποδομών της χώρας, αλλά και τα κινήτρων που δίνει στον τομέα της τεχνολογίας. Ζούμε, όπως είπε χαρακτηριστικά, στην 4η βιομηχανική επανάσταση, καθώς η Κύπρος φιλοξενεί πέραν των 200 εταιρειών τεχνολογίας.

Μπορούμε να κάνουμε την Κύπρο την καλύτερη χώρα στο να ζεις, στο να δουλεύεις και στο να κάνεις business, χρησιμοποιώντας χαμηλούς φόρους και δίνοντας κίνητρα στους ξένους επενδυτές, τόνισε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Δείτε τη δήλωση του Αβέρωφ Νεοφύτου στο βίντεο που ακολουθεί:

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Από την πλευρά του, ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι η Κυβέρνηση να βρίσκεται κοντά σε τέτοιου είδους ζητήματα. Όπως τόνισε, η γραμμή κινήτρων που πρέπει να ακολουθήσει η εκτελεστική εξουσία πρέπει να αφορά, μεταξύ άλλων, τη διαδικασία έκδοσης αδειών, την παραμονή στην Κύπρο, αλλά και τα θέματα που αφορούν τα σχολεία.

Επείγει, όπως υπογράμμισε, η ψηφιοποίηση της δημόσιας υπηρεσίας, γεγονός που θα οδηγήσει στην επιτάχυνση των διαδικασιών, αλλά και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε την ανάγκη διεύρυνσης της παραγωγικής βάσης της οικονομίας της Κύπρου, κάτι που-όπως σημείωσε-θα ενισχύσει την ανθεκτικότητά της, όπως και την ανταγωνιστικότητά της στο διεθνές περιβάλλον.

Δείτε τη δήλωση του Νίκου Χριστοδουλίδη στο βίντεο που ακολουθεί:

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης 

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ανέφερε πως ανάμεσα στις πολιτικές του βρίσκεται η δημιουργία ενός one stop shop, το οποίο, όπως επισήμανε, θα είναι και digital.

Συγκεκριμένα, θα αφορά την απλοποίηση των διαδικασιών, αλλά και την επίλυση των πρακτικών ζητημάτων κυρίως για τα άτομα που φθάνουν στην Κύπρο. Την ίδια ώρα, τόνισε ότι η σχέση των εταιρειών με το κράτος πρέπει να είναι τέτοια, που οι εταιρείες να νοιώθουν στοργή και υποστήριξη.

Ανάμεσα στις εταιρείες θα πρέπει να υπάρξει ένα καλό επιχειρηματικό κλίμα δήλωσε ο κ. Μαυρογιάννης, όπου ο ένας θα φέρνει τον άλλο. Κάτι που, όπως σημείωσε, θα βοηθήσει πάρα πολύ την χώρα.

Δείτε τη δήλωση του Ανδρέα Μαυρογιάννη στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Δειτε Επισης

Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ