«Δημιουργώντας ανάχωμα στην ακρίβεια με αιχμή δόρατος τα Logistics»

Για όλα όσα διαδραματίζονται ανά το παγκόσμιο και με κεντρικό άξονα τα Logistics, μίλησε στην κάμερα του InBusiness TV, σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, ο Πέτρος Βασιλόπουλος, Executive Director της G.A.P. Vassilopoulos Group, της μεγαλύτερης εταιρείας Logistics στην Κύπρο. 

Σε μια διευρυμένη συζήτηση με την Βίβιαν Κανάρη, ανέλυσε, μεταξύ άλλων, το αποτύπωμα της οικονομικής κρίσης με στρώση χρώματος Logistics, τις αλυσιδωτές επιπτώσεις λόγω ακρίβειας, αλλά και το πώς επηρεάζεται η ζωή του πολίτη καταναλωτή.

Ο κ. Βασιλόπουλος μίλησε εξίσου, για τις αδυναμίες των Logistics με αποτύπωση τα κυπριακά δεδομένα, και παρουσίασε εισηγήσεις σε τομείς που χρήζουν βελτίωσης.

Διαβάστε ακόμη:

Πολύ σημαντική είναι η αναφορά του στην «τέλεια καταιγίδα», όπως σημειώνει και επεξηγεί αναλυτικά, την οποία συνθέτουν και πολλαπλασιάζουν διάφορα παράγωγα, γεγονός που οδηγεί στην ανάγκη συνεργασίας για δημιουργίας ενός αναχώματος έναντι της ακρίβειας. 

Η ανθεκτικότητα των Logistics μπροστά στις τάσεις και τις εξελίξεις που έχουν λάβει χώρα τον τελευταίο χρόνο με πρωταγωνιστή το Ουκρανικό ζήτημα, βρίσκονται ανάμεσα στα θέματα που αναδιπλώνονται στη συζήτηση.

Κάνει εισηγήσεις για αναγκαίες προοδευτικές αλλαγές που πρέπει να εφαρμοστούν στον χώρο των Logistics και της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, που αγγίζουν ακόμη τα City Logistics, αλλά και την οικολογική πτυχή.

Μείζονος σημασίας και η αναφορά του στο μοντέλο Third Party Logistics (3PL), καθώς και άλλα ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τη νέα τάξη πραγμάτων γύρω από τα Logistics, αλλά και μείωση στα κόστη logistics. 

O κ. Βασιλόπουλος μιλάει διεξοδικά και για το νέο μοντέλο διανομών στο οποίο αναφέρεται εδώ και αρκετά χρόνια. Το μοντέλο των νυκτερινών διανομών αλλά και τα οφέλη, τόσο για τους εμπόρους όσο και κυρίως για τους καταναλωτές στη δίνη αυτού που ονομάζει «τέλεια καταιγίδα».

Κανένας δεν περισσεύει σε αυτό το κάλεσμα όπως αναφέρει, πολύ περισσότερο, όταν οι κραδασμοί αφορούν κυρίως τα ευάλωτα αδύναμα στρώματα της κοινωνίας.

Στην εξέλιξη της συζήτησης ο κύριος Βασιλόπουλος άγγιξε επίσης, την πορεία του, την επιλογή να ασχοληθεί με την επιστήμη των Logistics, το διδακτορικό, πώς βρέθηκε στα πανεπιστημιακά έδρανα, την οικογένεια GAP, καθώς και μικρές προσωπικές κοινωνικές πινελιές.

Mε αφορμή το «16ο Συνέδριο και Έκθεση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Logistics», o Πέτρος Βασιλόπουλος αναλύει στο InBusiness TV το νέο πλαίσιο που διανθείται γύρω από τα Logistics.

Δείτε τη συνέντευξη του Πέτρου Βασιλόπουλου στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Δειτε Επισης

Πάνος Πέτρου: Αυτοί είναι οι στρατηγικοί στόχοι για διασφάλιση της ποιότητας στο ΓεΣΥ
Peter Moll: Οι υπηρεσίες cloud αλλάζουν τον τομέα της υγείας
Ξεκινά ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών εκπαιδεύσεων του #YouthEmpowered της Coca-Cola HBC Κύπρου
Ο αντιπρόεδρος του ΠΔΣ Νικόλας Τσαρδελλής μέλος της επιτροπής οικονομικών θεμάτων του CCBE
Εννέα καταξιωμένες σχεδιάστριες μόδας παρουσιάζουν μια σύγχρονη απόδοση της παραδοσιακής κυπριακής ενδυμασίας
Ρεκόρ παραγγελιών λουλουδιών μέσω Wolt για την Ημέρα της Μητέρας
Το Hope For Children τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Γραμμών Βοηθείας για Παιδιά
ΙδΕΚ: Κουπόνια καινοτομίας-€10.000 ανά επιχείρηση με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους
Σε εξέλιξη το live link στην Αθηένου… Cyta και Super FM γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών (pics)
Τo Andrey & Julia Dashin’s Foundation παρουσιάζει το έργο «Reclaimed Waters: A Reflection on Sea Pollution»