Επεκτείνεται η άδεια μητρότητας, επαναπροκηρρύσονται τα σχέδια στήριξης

Σημαντικές αποφάσεις στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της Κυβέρνησης έλαβε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως ανέφερε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, η Υπουργός ανέφερε ότι σήμερα λήφθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο, τρεις αποφάσεις που αφορούν το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Διαβάστε ακόμη: 

Το πρώτο physical συνέδριο της IMH είναι γεγονός

Δάνειο ύψους €112 εκατ. από ΕΤΕπ για μεγάλα οδικά έργα

Έκρηξη στις πωλήσεις των SPAR στην Κύπρο

Leroy Merlin: Εντυπωσιακό comeback, δεκάχρονα και στο βάθος online shop

Α. Θεολόγου: Η ριζοσπαστική πρόταση που θα προωθήσουμε άμεσα

Όπως επεσήμανε η κ, Αιμιλιανίδου, η πρώτη απόφαση είναι μια Δήλωση Πολιτικής, που αφορά την επέκταση της άδειας μητρότητας.

Συγκεκριμένα, για το δεύτερο παιδί, η άδεια μητρότητας θα αυξηθεί από τέσσερις σε πέντε μήνες και για το τρίτο παιδί η άδεια μητρότητας θα αυξηθεί σε έξι μήνες.

«Αυτή είναι μια Δήλωση Πολιτικής, η οποία θα υλοποιηθεί με την ετοιμασία των νομοσχεδίων και την κατάθεση τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων», εξήγησε.  

Επιπρόσθετα, αύριο δημοσιεύονται οι γνωστοποιήσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Δηλαδή, όποιος εργοδότης, αυτοεργοδοτούμενος είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές για το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, θα μπορεί με βάση τη γνωστοποίηση, να εξοφλήσει αυτές τις οφειλές σε 54 δόσεις, όπως επίσης μπορεί να εξοφλήσει με εφάπαξ πληρωμή, έτσι ώστε να μην επιβληθεί οποιοδήποτε πρόστιμο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις θα μπορούν να ανασταλούν από τη Νομική Υπηρεσία και οι ποινικές διώξεις οι οποίες υπάρχουν σήμερα.

Επίσης, σήμερα, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως τα σχέδια στήριξης των εργαζομένων για τον Μάιο επαναπροκηρυχθούν την προσεχή Δευτέρα, έτσι ώστε να καλυφθεί το μισθολογικό κόστος όλων των εργαζομένων, για το 60% (του μισθού)».

Πρόσθεσε ότι θα προκηρυχθούν εκ νέου τα οκτώ Σχέδια, που αφορούν, μεταξύ άλλων, την πλήρη αναστολή των εργασιών, τη μερική αναστολή των εργασιών, τη φροντίδα, τους αυτοεργοδοτούμενους, το ανεργιακό επίδομα.

«Συνεχίζουμε ως Κυβέρνηση τη στήριξη προς όλους τους εργαζομένους, προς όλες τις επιχειρήσεις», είπε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων τονίζοντας ότι «οποιοιδήποτε υποβάλουν αιτήσεις για τα σχέδια αυτά, για τον μήνα Μάιο, και δεν έλαβαν την εφάπαξ χορηγία που δόθηκε τον  Απρίλιο, θα μπορούν να λάβουν και τη χορηγία του εφάπαξ ποσού.

Είναι πολύ σημαντική η επαναπροκήρυξη των εν λόγω σχεδίων, διότι με αυτά η Κυβέρνηση συνεχίζει τη στήριξη των εργαζομένων, συνεχίζει τη στήριξη των επιχειρήσεων», σημείωσε η κ. Αιμιλιανίδου.

Δειτε Επισης

Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών