Κερδίζει το στοίχημα του συνταξιοδοτικού η ΠΑΣΥΔΥ

Προς ικανοποίηση οδεύει όπως όλα δείχνουν το αίτημα της ΠΑΣΥΔΥ για ένταξη των νεοσειρχόμενων υπαλλήλων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα σε Κυβερνητικό Σχέδιο Συντάξεων, με την συντεχνία των δημοσίων υπάλληλων να αναφέρει σε ανακοίνωσή της, πως οι διαβουλεύσεις για διευθέτηση του χρονίζοντος ζητήματος του συνταξιοδοτικού για τους νεοεισερχόμενους βαίνουν… κατ’ ευχήν.

Διαβάστε ακόμα:
Ποιος είναι ο Oliver Gatzke που αναλαμβάνει την Ελληνική
Α. Γαλατόπουλος: Ανακατανομή της πίτας με τους νέους παίχτες
Επεκτείνεται το Golden Coast στον Πρωταρά
Altamira: Σπίτια από €90.000 και διαμερίσματα από €83.000

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, μετά από έντονες προσπάθειες που καταβλήθηκαν τους τελευταίους μήνες από την ΠΑΣΥΔΥ, σε συνεννόηση και με τις υπόλοιπες οργανώσεις του κρατικού τομέα, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, ΣΑΚ και Σύνδεσμο Υπαξιωματικών, το σοβαρό αυτό πρόβλημα οδηγείται προς επίλυση.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την ΠΑΣΥΔΥ, την ερχόμενη Παρασκευή ο Υπουργός Οικονομικών και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου θα επιδώσουν στις εμπλεκόμενες οργανώσεις την τελική πρόταση της επίσημης πλευράς, βάσει των συζητήσεων που έχουν προηγηθεί με την ηγεσία της συντεχνίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένας από τους κύριους προβληματισμούς που η ΠΑΣΥΔΥ έθεσε εξ αρχής επί τάπητος κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με την επίσημη πλευρά, ήταν η εξασφάλιση εγγύησης των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων των νεοσειρχόμενων. Για το λόγο αυτό, η ΠΑΣΥΔΥ επέμεινε στην ένταξή τους σε Κυβερνητικό Σχέδιο Συντάξεων και όχι σε Ταμείο Προνοίας, όπως προτεινόταν αρχικά από το Υπουργείο Οικονομικών.

«Σε γενικές γραμμές», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΑΣΥΔΥ, «η πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών, που αναμένεται, όπως προαναφέρεται, να μας επιδοθεί την Παρασκευή, ως αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων που έχουν προηγηθεί με την Οργάνωσή μας, θα καλύπτει όσους υπαλλήλους διορίστηκαν μετά την 1/10/2011 στον Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και σύμφωνα με τον  Περί Συνταξιοδοτικών Ωφελημάτων Κρατικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα περιλαμβανομένων και των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Διατάξεις Γενικής Εφαρμογής) Νόμο του 2012 (216(Ι)/2012) δεν εντάσσονται στο Κυβερνητικό Σχέδιο Συντάξεων. Επιπρόσθετα, στο Κυβερνητικό Σχέδιο Σύνταξης θα συμμετέχουν και οι συνάδελφοι Εργοδοτούμενοι Αορίστου Χρόνου, όπως επίσης και οι συνάδελφοι Ειδικοί Αστυφύλακες, οι οποίοι επί του παρόντος δικαιούνται μόνο σε καταβολή φιλοδωρήματος».

«Επιπρόσθετα με τα πιο πάνω», συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΔΥ, «έχει συμφωνηθεί ότι το εφάπαξ ποσό που θα καταβάλλεται στους συναδέλφους με την αφυπηρέτησή τους θα είναι αφορολόγητο, κατ’ αναλογία του τι ισχύει για το εφάπαξ που αντιστοιχεί σε υπηρεσία στον Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2012. Η ρύθμιση αυτή, μετά από επίμονες προσπάθειες, σωστή και εμπεριστατωμένη τεκμηρίωση και κατάλληλο χειρισμό από μέρους της Οργάνωσής μας, αναμένεται να ισχύσει και για όλους τους υπηρετούντες συναδέλφους, που καλύπτονται ήδη από Επαγγελματικό Σχέδιο Σύνταξης και έλαβαν μόνιμο διορισμό πριν από την 1/10/2011».

Δειτε Επισης

Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις