Ποιος είναι ο Oliver Gatzke που αναλαμβάνει την Ελληνική

O Oliver Gatzke, γερμανικής καταγωγής, αποτελεί τον νέο Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της Ελληνικής Τράπεζας.

Ο 52χρονος, ξεκίνησε την καριέρα του στην εταιρική τραπεζική στην Deutsche Bank. Πριν μετακομίσει στο HCO, εργάστηκε για την εταιρεία Big Four KPMG και εργαζόταν ως σύμβουλος για τους παρόχους χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για θέματα συναλλαγών και αναδιάρθρωσης. Κατέχει γνώσεις από διάφορες πόλεις όπως το Σικάγο, το Λονδίνο, το Μοναχό και το Αμβούργο. 

Ο  Gatzke ήταν, μέχρι τον Αύγουστο του 2020, ο Ανώτατος Οικονομικός Διευθυντής και Ανώτατος Διευθυντής Τεχνολογίας της Ευρωπαϊκής συστημικής Τράπεζας, Hamburg Commercial Bank AG (πρώην HSH Nordbank AG), όπου επικεντρώθηκε στη χρηματοδότηση, την Πληροφορική / ψηφιοποίηση, τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και τη διαχείριση εγκαταστάσεων.

Διαβάστε ακόμα:

Α. Γαλατόπουλος: Ανακατανομή της πίτας με τους νέους παίχτες

Altamira: Σπίτια από €90.000 και διαμερίσματα από €83.000

 

Αποχωρώντας από την Hamburg Commercial Bank είχε εξηγήσει για την παραίτησή του λέγοντας πως «Με το βήμα μου να φύγω από την τράπεζα, θα ήθελα να αναφερθώ στο γεγονός ότι η συμβολή μου στις δομές διακυβέρνησης μπορούν ήδη να προσαρμοστούν στη νέα μορφή της τράπεζας». 

Είχε ενταχθεί στην HSH Nordbank AG το 2013 ως Οικονομικός Διευθυντής και ακολούθως ως Ανώτατος Οικονομικός Διευθυντής, συν-επικεφαλής της πρώτης ιδιωτικοποίησης μιας κρατικής Τράπεζας στη Γερμανία σε διεθνείς χρηματοοικονομικούς επενδυτές. Προηγουμένως, είχε εργαστεί για δεκαέξι χρόνια στον Ελεγκτικό Οίκο KPMG AG στη Γερμανία ως Συνέταιρος Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών & Αναδιαρθρώσεων από το 2007 (με απόσπαση στην KPMG Λονδίνου, Ηνωμένο Βασίλειο), ως (Ανώτερος) Διευθυντής Συναλλαγών & Αναδιαρθρώσεων από το 2001 (με απόσπαση στην KPMG Σικάγο, ΗΠΑ) και ως Βοηθός Διευθυντής Εταιρικής Χρηματοδότησης από το 1997.

Ο Gatzke έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου στη Γερμανία με πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (with Honours). Προηγουμένως, απέκτησε τον τίτλο του Τραπεζίτη του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αμβούργου κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του στη Deutsche Bank AG Hamburg (1989-1996).

Δειτε Επισης

Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος