Α. Γαλατόπουλος: Ανακατανομή της πίτας με τους νέους παίχτες

Νέα δεδομένα στην αγορά ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, καθώς και προϊόντων τεχνολογίας αναμένεται να προκύψουν από την κάθοδο στην Κύπρο νέων παιχτών.

Ήδη η Κωτσόβολος, η γνωστή ελληνική αλυσίδα καταστημάτων με είδη τεχνολογίας προγραμματίζει το άνοιγμα δύο καταστημάτων, σε Λευκωσία και Λεμεσό εντός του δεύτερου τριμήνου του 2021.

Διαβάστε ακόμα:

Μετρά 40 χρυσά μετάλλια

Altamira: Σπίτια από €90.000 και διαμερίσματα από €83.000

Ταυτόχρονα, φημολογείται η κάθοδος στην Κύπρο και της ελληνικής αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών Media Markt. Μάλιστα, σε πρώιμο στάδιο φαίνεται να βρίσκονταν το περασμένο διάστημα οι συζητήσεις μεταξύ του ομίλου Olympia (στον οποίο ανήκουν και τα Public) και της Ελληνικής Τράπεζας για μακροχρόνια ενοικίαση του κτηρίου του πρώην Debenhams στη λεωφόρο Μακαρίου, στη Λευκωσία.
 

Αλλαγές στα μερίδια αγοράς
Μιλώντας στο InBusinessNews ο Άλκης Γαλατόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Novario, της εταιρείας που διαχειρίζεται τη Scandia και την Megaelectric, χαρακτήρισε σημαντική εξέλιξη την επικείμενη είσοδο νέων παιχτών στην εγχώρια αγορά.

Ωστόσο, όπως είπε, η άφιξη καινούργιων εταιρειών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών δεν αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση του μεγέθους του τομέα, αλλά σε ανακατανομή της υφιστάμενης πίτας.

«Δεν θα μεγαλώσει ο κλάδος ούτε θα εκτοξευθούν οι πωλήσεις, αλλά οι νέοι παίχτες θα απορροφήσουν μερίδια αγοράς από τους υφιστάμενες εταιρείες», επεσήμανε σχετικά.

«Θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα»
Ερωτηθείς για το πώς θα επηρεαστεί η αγορά και κατά πόσο αλλάζουν οι σχεδιασμοί της Novario ο κ. Γαλατόπουλος τόνισε: «Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα. Εκτός από τη λιανική παρουσία, τεράστια σημασία έχει η σωστή εξυπηρέτηση των καταναλωτών».

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία δημιούργησε ένα ξεχωριστό κατάστημα για τους λάτρεις του καφέ, στη Λεωφόρο Κέννεντυ, στη Λευκωσία.

Το Premium Store αποτελείται από τρεις ενότητες, το all about coffee, τα κουζινικά σκεύη Fissler, καθώς και την γκαλερί της Gaggenau, της γερμανικής εταιρείας κατασκευής οικιακών συσκευών τελευταίας τεχνολογίας.

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση