Κάθετα αντίθετο το ΚΕΒΕ με νέες μαζικές εκδηλώσεις

Την κάθετη διαφωνία του με οποιεσδήποτε νέες προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις/συγκεντρώσεις είτε για σκοπούς διασκέδασης, είτε διεκδίκησης αιτημάτων, είτε διαμαρτυρίας, εκφράζει το ΚΕΒΕ, με αφορμή τα όσα απαράδεκτα έγιναν την περασμένη Κυριακή στη Λεμεσό.

Στις πολύ δύσκολες μέρες που περνούμε, όση και εάν είναι η κόπωση που όλοι αισθανόμαστε, δεν δικαιολογούνται οποιεσδήποτε μαζικές συγκεντρώσεις, οι οποίες αυξάνουν τον κίνδυνο για ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού, σε μια περίοδο που ήδη καταγράφεται αυξημένη επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας.

Είναι αδιανόητο οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι και μεγάλο μέρος του πληθυσμού να τηρούν με αυστηρότητα τα περιοριστικά μέτρα, συμβάλλοντας στην προσπάθεια για έλεγχο της πανδημίας και κάποιοι να θεωρούν ότι μπορούν με τη μεγαλύτερη ευκολία να τα αγνοούν και να καταστρέφουν όσα επιτυγχάνουμε, με το πρόσχημα της διαφωνίας ή της διαμαρτυρίας.

Το ΚΕΒΕ καλεί την κυβέρνηση και την Αστυνομία να ενεργούν προληπτικά και να αναστέλλουν αυτές τις εκδηλώσεις, γιατί η διαχείριση τους είναι πολύ πιο δύσκολη και περίπλοκη όταν εκδηλωθούν.

Ακόμα το ΚΕΒΕ καλεί το Υπουργείο Υγείας να διευρύνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα με περισσότερους εμβολιασμούς, ώστε να αποτραπεί η διάδοση του ιού.

Τέλος, το ΚΕΒΕ καλεί όλους να τηρούν με αυστηρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, διότι ούτε το σύστημα υγείας, αλλά ούτε η οικονομία έχουν πολλές αντοχές. Είναι απαραίτητο να κερδίσουμε το στοίχημα για επιστροφή στην κανονικότητα, καταλήγει το ΚΕΒΕ.

Δειτε Επισης

Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Στη Νέα Υόρκη για επαφές ο Γιώργος Παπαναστασίου-Στο επίκεντρο οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Κύπρο
Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος