ΥΠΟΙΚ: Το ΔΗΚΟ θέλει να μποϊκοτάρει και το Ταμείο Ανάκαμψης

Στην αντιπολιτευτική του μανία, το ΔΗΚΟ, δυστυχώς, επιχειρεί να μποϊκοτάρει και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο αποτελεί την μεσοπρόθεσμη πολιτική της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επόμενη τριετία, απαντά το Υπουργείο Οικονομικών στο ΔΗΚΟ, σημειώνοντας ότι «γι’ αυτό έχει καταψηφίσει και το κονδύλι το οποίο προβλέπεται για το 2021 και εμμονικά αναλώνεται σε λαϊκισμό και σε ισοπεδωτική αντιπολίτευση».

Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ τονίζει ότι το ΔΗΚΟ σε σημερινή του ανακοίνωση καλεί το Υπουργείο Οικονομικών να ανασκευάσει τις δηλώσεις του σε σχέση με την απάντηση του στο ΔΗΚΟ για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Διαβάστε ακόμα:

Τι εισηγούνται διευθυντές ξενοδοχείων για να μην χαθεί η σεζόν

Νέο Kleima έρχεται στη Λακατάμια

51% των επιχειρήσεων μείωσαν τις επενδύσεις λόγω COVID-19

Μ. Μιχαήλ: Χάνουμε επενδυτές λόγω προεκλογικών σκοπιμοτήτων

Ανακάμπτουν πρώτα από την πανδημία τα διαμερίσματα

Το Υπουργείο Οικονομικών καλεί το ΔΗΚΟ επιτέλους να σοβαρευτεί, να σταματήσει να παραπληροφορεί και να μη συγχύζει το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας, καλώντας το ΔΗΚΟ να μελετήσει τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η Κυβέρνηση συνεχίζει την στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων με εθνικά κονδύλια εκτός του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ενώ μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί €1.6 δισ.», σημειώνει το Υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, τονίζει ότι αυτή την περίοδο έχουν ήδη εκταμιευτεί €100 εκατ. από τα  €200 εκατ. για απευθείας στήριξη των επιχειρήσεων για κάλυψη των ενοικίων και άλλων λειτουργικών εξόδων, ενώ διενεργούνται πληρωμές για το 11ο πρόγραμμα στήριξης των εργαζομένων για το οποίο μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί €650 εκατ.

«Αυτή τη στήριξη στους εργαζομένους και στις επιχειρήσεις έχει φυσικά καταψηφίσει το ΔΗΚΟ, εις βάρος των εργαζομένων και των επιχειρήσεων μέσω της καταψήφισής των προϋπολογισμών. Όπως έκανε και με τις κρατικές εγγυήσεις», αναφέρει σχετικά.

Καταληκτικά το ΥΠΟΙΚ επισημαίνει ότι η Κυβέρνηση θα συνεργαστεί συναινετικά με τις πολιτικές δυνάμεις που θέτουν πέραν του προσωπικού πολιτικού οφέλους, το δημόσιο συμφέρον.

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα