Μ. Μιχαήλ: Χάνουμε επενδυτές λόγω προεκλογικών σκοπιμοτήτων

Δεύτερες σκέψεις στην απόφαση τους για κάθοδο στην Κύπρο κάνουν τέσσερις μεγάλες ξένες εταιρείες, οι οποίες τον Φεβρουάριο επρόκειτο να προχωρήσουν σε επίσημες ανακοινώσεις.

Η οπισθοχώρηση αυτή φαίνεται πως σχετίζεται με όλη αυτή την ψιθυρολογία και πολεμική που καλλιεργείται το τελευταίο διάστημα στην Κύπρο, εναντίον διεθνών εταιρειών που έχουν τη βάση τους στην Κύπρο, ανέφερε με δηλώσεις του στο InBusinessNews, ο Πρόεδρος του Invest Cyprus, Μιχάλης Μιχαήλ. «Όλη αυτή η πολεμική εναντίον διεθνών εταιρειών που έχουν τη βάση τους στην Κύπρο είναι σαφώς πάρα πολύ επιζήμια», τόνισε  κ. Μιχαήλ, εκφράζοντας την απογοήτευση του για όλη αυτή την κατάσταση και διαμηνύοντας πως οι ξένες επενδύσεις πρέπει να μείνουν εκτός προεκλογικών σκοπιμοτήτων.

Διαβάστε ακόμα:

Νέο Kleima έρχεται στη Λακατάμια

Ανακάμπτουν πρώτα από την πανδημία τα διαμερίσματα

 

«Κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια να πείσουμε ότι η Κύπρος είναι ο καταλληλότερος τόπος για ξένες επενδύσεις σε ότι αφορά την ίδρυση έδρας και διεξαγωγής των διεθνών τους δραστηριοτήτων από την έδρα τους στην Κύπρο, όμως με όλο αυτό που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα εναντίον των ξένων επενδυτών, τους κάνει να το σκέφτονται δυο φορές», σημείωσε ο Πρόεδρος του Invest Cyprus.  Υπάρχει, συμπλήρωσε, μια πολιτική κατάσταση στο νησί μας που αποτρέπει νέους επενδυτές να επιλέξουν την Κύπρο. Ο κάθε ένας εξάλλου, πρόσθεσε,  θέλει να προσέχει  τη φήμη του και το καλό όνομα που έχει ανά το παγκόσμιο.

Κληθείς να δώσει διευκρινήσεις για τη ζημιά που δημιουργείται, ο κ. Μιχαήλ τόνισε πως υπήρχε από πέρυσι η δήλωση έξι ξένων εταιρειών ότι θα έρχονταν στην Κύπρο. Εξ αυτών, οι τέσσερις δεν προχώρησαν σε σχετικές ανακοινώσεις τον Φεβρουάριο, όπως είχαν προγραμματισμένο να πράξουν, παρά το γεγονός ότι είχαν κάνει τις μελέτες και τους σχεδιασμούς τους για την εδώ επένδυση τους.

«Οι ξένες επενδύσεις δεν είναι δεδομένες για κανέναν, έχουν μεγάλο ανταγωνισμό και πρέπει να έχουμε ξεκάθαρο στο μυαλό μας ότι αν δεν επιλέξουν εμάς, θα πάνε αλλού, πχ στη Μάλτα. Διερωτόμαστε γιατί η Μάλτα παίρνει μεγαλύτερη μερίδα του λέοντος από εμάς στο κομμάτι των επενδύσεων, αυτό γίνεται γιατί έχουν άλλο τρόπο που χειρίζονται τις ξένες επενδύσεις», τόνισε με νόημα ο κ. Μιχαήλ.  

Κλείνοντας, εξέφρασε τις ανησυχίες του, καθώς όπως είπε, αντί να εξελισσόμαστε, «κάνουμε ένα βήμα μπροστά και τρία πίσω».  

 

 

 

Δειτε Επισης

Με κέρδη 1,92% έκλεισε το ΧΑΚ
Κ. Χατζηδάκης: Ελλάδα και Κύπρος έχουν ξεπεράσει την κρίση-Δέσμευση για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα
Οπισθοχώρησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Κύπρος...Έπεσε έξι θέσεις στην ψηφιακή ανταγωνιστικότητα το 2023
Μελέτη του ΚΟΕ επιβεβαιώνει τους κινδύνους από την ΑΤΑ- Πιθανόν να επιδεινώσει τις πληθωριστικές τάσεις
Σημαντική μείωση της ανεργίας σε ετήσια βάση τον Απρίλιο-Υποχώρησε στα 9.343 πρόσωπα
Υστερούν σε χρηματοοικονομικές γνώσεις οι Κύπριοι-Τα αποτελέσματα μελέτης του ΚΟΕ του Παν. Κύπρου
Ένωση Πλοιοκτητών: Έμπρακτη συμμετοχή στην προσπάθεια «Αμάλθεια»-Προσέφερε τρόφιμα αξίας €300.000
Στα €6,76 δισ. η αξία των κυπριακών ομολόγων στον ισολογισμό του Ευρωσυστήματος
Μέχρι τις 27 Μαΐου οι πρώτοι προϋπολογισμοί των Επ. Οργανισμών Αυτοδιοίκησης
Παρέμβαση ΥΠΟΙΚ για καταβολή συντάξεων ζητούν πρώην στελέχη του ΡΙΚ