570 αιτήσεις για την Προίκα του Μωρού

Στις 570 ανήλθε ο αριθμός των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στο Υπουργείο Εργασίας, για το πρόγραμμα «Προίκα του Μωρού» το οποίο έχει προκηρυχθεί στις 8/12/2017 και το οποίο θα εφαρμόζεται για την περίοδο 1/1/2017 μέχρι 31/12/2023.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι 347 αιτήσεις αφορούν δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και Δημοσίου Βοηθήματος και 152 αφορούν αιτήσεις από πρόσωπα που αντιμετωπίζουν άλλα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα.

Σκοπός του έργου «Προίκα του Μωρού» είναι η μείωση της υλικής στέρησης και ο περιορισμός του κινδύνου του κοινωνικού αποκλεισμού των επωφελούμενων οικογενειών, μέσω της παροχής καθορισμένων βασικών καταναλωτικών αγαθών δωρεάν καθώς και με την επιδίωξη Συνοδευτικών Μέτρων που αφορούν κυρίως την καθοδήγηση και δικτύωση με σημαντικές υπηρεσίες.

Το πακέτο της «Προίκας του Μωρού», περιλαμβάνει βασικά καταναλωτικά αγαθά, όπως εξοπλισμό, λευκά είδη, βρεφικές πάνες και είδη προσωπικής υγιεινής και φροντίδας για μωρά, συνολικής αξίας €1.649.

Δικαιούχοι είναι οικογένειες με παιδί/παιδιά που γεννήθηκε/γεννήθηκαν μετά την 1ην Ιανουαρίου 2017 και οι οποίοι είναι δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ή Λήπτες Δημόσιου Βοηθήματος ή που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα βάσει σχετικής έκθεσης αρμόδιου κοινωνικού λειτουργού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν τη σχετική αίτηση από τα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία Κοινωνικών Υπηρεσιών ή από την ιστοσελίδα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων www.mlsi.gov.cy . Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται πλήρως συμπληρωμένες στα κατά τόπους γραφεία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, όπως καθορίζεται και στα έντυπα των αιτήσεων.

Σημειώνεται ότι το έργο «Προίκα του Μωρού», το οποίο έχει προϋπολογισμό €3,6 εκατ. συγχρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Άπορους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος της Κύπρου για την «Επισιτιστική ή/και Βασική Υλική Συνδρομή», για την περίοδο 2014-2020. 
 

Δειτε Επισης

«Απαραίτητη η ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου και της τριμερούς συνεργασίας»
Μαρία Παναγιώτου: Η Κύπρος υλοποίησε πολιτικές για πιο βιώσιμη αγροτική οικονομία
Γιάννης Παναγιώτου: Εργαζόμαστε για καλύτερη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων
Νίκος Χριστοδουλίδης: Διαχρονικά υψηλό το αίσθημα ευθύνης των κοινωνικών εταίρων
Ο ΚΟΑΠ στηρίζει την εκστρατεία «Υιοθετήστε μια οικογένεια το Πάσχα»
Στο 7% μέχρι Μάρτιο η υλοποίηση των αναπτυξιακών δαπανών
Νέα μείωση τιμών στη βιομηχανία τον Μάρτιο
Στο 66% του ΑΕΠ το χρέος των νοικοκυριών, στο 133% των εταιρειών
Εκτός ύφεσης η Ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο, σταθερός στο 2,4% ο πληθωρισμός
Νέο αίμα στην αγορά εργασίας με διεύρυνση της πρόσβασης φοιτητών από τρίτες χώρες