Νέα τροπή στις εκποιήσεις

Αλλαγή στο σκηνικό των εκποιήσεων διαφαίνεται έπειτα τις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ ότι σκέφτεται το ενδεχόμενο να συμφωνήσει με τον ΔΗΣΥ στην κυβερνητική πρόταση.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το ΔΗΚΟ να συμπαραταχθεί με την πρόταση της Κυβέρνησης για εξαίρεση της πρώτης κατοικίας μέχρι 31 Μαρτίου, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω αναστολή του νόμου των εκποιήσεων.

Μιλώντας μετά την κοινή συνεδρία των Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών για το θέμα ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι την ερχόμενη Πέμπτη η Ολομέλεια θα εξεταστεί κατά πόσο θα συνεχιστεί  η παράταση της αναστολής του νόμου των εκποιήσεων ή κατά πόσο θα ψηφιστούν τα νομοσχέδια που έχουν ήδη κατατεθεί στη Βουλή.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση του ΔΗΚΟ, ο κ .Παπαδόπουλος ανέφερε πως αν ολοκληρωθεί η επεξεργασία του κομματιού της νομοθεσίας που έχει να κάνει με την προστασία των εταιρειών, εν αναμονή του νομοσχεδίου που αφορά την πρώτη κατοικία, τότε το ΔΗΚΟ συζητά την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πρόσθεσε ότι αυτό θα γίνει με την επιφύλαξη να αναλάβει την ευθύνη η Κυβέρνηση για την αναστολή του νόμου των εκποιήσεων για τις κατοικίες .

«Αυτή τη στιγμή ενώπιόν μας έχουμε την πρόταση του ΔΗΣΥ και όχι της Κυβέρνησης. Ελπίζουμε ότι η Κυβέρνηση θα μας δηλώσει και θα δεσμευτεί ότι συμφωνεί με την πρόταση νόμου και αναλαμβάνει και σε αυτή την περίπτωση την ευθύνη για την αναστολή του νόμου των εκποιήσεων για τα σπίτια. Και αυτό αντιλαμβάνεστε θα πρέπει να δηλωθεί από έναν εκπρόσωπο της Κυβέρνησης όταν θα συζητηθεί η πρόταση νόμου ενώπιον της Επιτροπής», ανέφερε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στη Νέα Υόρκη για επαφές ο Γιώργος Παπαναστασίου-Στο επίκεντρο οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Κύπρο
Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων