PwC: Ο δρόμος επανάκτησης της εμπιστοσύνης

Η PwC Κύπρου σε συνεργασία με το ICAEW (Institute of Chartered Accountants in England and Wales) διοργάνωσαν εκδήλωση με τίτλο «Building Confidence. Next Steps» η οποία επικεντρώθηκε στην ανάγκη ανάκτησης της εμπιστοσύνης στο σημερινό εύθραυστο οικονομικό περιβάλλον. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία, προσέλκυσε υψηλόβαθμα στελέχη από τον πολιτικό, ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κόσμο αλλά και εμπειρογνώμονες του κλάδου.

Στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, Δήμητρα Καλογήρου, ο Πρόεδρος του ICAEW, Martyn Jones και ο Συνέταιρος της PwC Αγγλίας, John Hitchins. Το συντονισμό της συζήτησης ανέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Κύπρου, κ. Ευγένιος Ευγενίου.

Οι ομιλητές έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της ανάκτησης της εμπιστοσύνης και στην ομαλοποίηση του επιχειρηματικού κλίματος το οποίο επηρεάστηκε από τις μακροοικονομικές προσαρμογές στην κυπριακή οικονομία.  Τόνισαν επίσης ότι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης σε συνδυασμό με τα απαραίτητα διορθωτικά μέτρα θα οδηγήσουν την οικονομία σε ανάκαμψη και ανάπτυξη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι: «Η εμπιστοσύνη είναι το κλειδί για τη σταθερότητα και την ευημερία κάθε οικονομίας. Ήταν η έλλειψη εμπιστοσύνης που οδήγησε την κυπριακή οικονομία στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται, ήταν η έλλειψη εμπιστοσύνης που οδήγησε τους οίκους αξιολόγησης να υποβαθμίσουν την οικονομία μας, ήταν η έλλειψη εμπιστοσύνης που οδήγησε τους διεθνείς επενδυτές να απομονώσουν την Κύπρο από τις χρηματαγορές, και ήταν η έλλειψη εμπιστοσύνης που ανάγκασε τους καταθέτες να μεταφέρουν τα χρήματά τους εκτός Κύπρου. Είναι αυτή η ίδια εμπιστοσύνη που προσπαθούμε να επανακτήσουμε εδώ και ένα χρόνο περίπου, από τότε που οι προσπάθειές μας για επανόρθωση της οικονομίας και του τραπεζικού μας συστήματος έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται. Αν και οι επιδόσεις μας είναι πολύ καλύτερες από τις αναμενόμενες, με τα δημόσια οικονομικά της χώρας να έχουν νοικοκυρευτεί και την πιθανότητα ενός νέου κουρέματος να έχει παντελώς αποκλειστεί, παραμένουμε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι στις πολλές προκλήσεις που η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει».

 

Δειτε Επισης

Στη Νέα Υόρκη για επαφές ο Γιώργος Παπαναστασίου-Στο επίκεντρο οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Κύπρο
Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων