Α. Θεοδωρίδης: Επενδύσεις σε νέα ξενοδοχειακά καταλύματα

Σε μια πιο δυναμική χρονιά στοχεύει ο Όμιλος Atlantica Hotels & Resorts το 2019, ενώ τα επόμενα χρόνια προγραμματίζει επενδύσεις σε νέες ξενοδοχειακές μονάδες τόσο σε Κύπρο όσο και στην Ελλάδα. Μιλώντας στο InBusinessNews η Άντρια Θεοδωρίδης, Assistant Marketing Manager του Ομίλου, επισήμανε πως παρατηρείται μια στροφή από τα οργανωμένα ταξίδια σε εξατομικευμένες εμπειρίες και διακοπές.

Διαβάστε ακόμα: Ψήφος εμπιστοσύνης από μεγάλες ξένες εταιρείες με έδρα την Κύπρο

Παράλληλα, η κ. Θεοδωρίδης υπογράμμισε ότι οι πελάτες αναζητούν την ποιοτική θωράκιση όλων των ξενοδοχειακών μονάδων, ενώ παρατηρείται μείωση του high end τουρισμού καθώς δεν υπάρχουν αρκετές αεροπορικές συνδέσεις με δρομολογημένες πτήσεις  για την Κύπρο.
 
Ποιες οι σημαντικές τάσεις/ εξελίξεις που θα πρέπει να παρακολουθούμε/ να προσέξουμε στον τομέα του τουρισμού το 2019;
Τα τελευταία χρόνια οι προοπτικές που παρουσιάζονται στον τουρισμό είναι θετικές. Οι τουρίστες έρχονται από κάθε χώρα κυρίως από την Ευρώπη, και ανάλογα την χώρα προέλευσης τους, επιλέγουν το ανάλογο πακέτο και ξενοδοχειακό προϊόν για τις διακοπές τους. Οι πελάτες αναζητούν την ποιοτική θωράκιση όλων των ξενοδοχειακών καταλυμάτων, τη διαφοροποίηση της ξενοδοχειακής εμπειρίας και την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας ως σημαντικό μέσο προβολής και σύνδεσης του τουρισμού με την τοπική πολιτιστική κληρονομιά.

Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι κατά την διάρκεια των τελευταίων χρόνων, οι πελάτες αναζητούν διακοπές πέρα ​​από τις παραδοσιακές οργανωμένες διακοπές-πακέτα, αναζητούν διακοπές ‘φτιαγμένες στα μέτρα τους’.

Η επόμενη εξέλιξη των μαζικών ταξιδιών στην αγορά, είναι η εξατομίκευση, και ο στόχος μας είναι να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε διακοπές εξατομικευμένες για τους πελάτες μας.

Γενικό σχόλιο για την πορεία του incoming τουρισμού (κυρίως του high end) για το 2018. Πως κινήθηκε το 2018 για την Atlantica Hotels και ποια γεγονότα ξεχωρίζετε;
Έχει παρατηρηθεί μείωση στον αριθμό διανυκτερεύσεων ανά άφιξη και λόγο της οικονομικής κατάστασης κλίματος και αβεβαιότητας ειδικά προς την βόρεια Ευρώπη, παρατηρήθηκε μια μετατόπιση σε χαμηλότερης κλάσης ξενοδοχειακών καταλυμάτων σε σύγκριση με την προηγούμενη χρόνια. Η έλλειψη πολλών αεροπορικών συνδέσεων με δρομολογημένες πτήσεις  για την Κύπρο κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την προσέλκυση ψηλών εισοδηματικών πελατών.

Διαβάστε ακόμα: The Icon: Ανεβαίνουν κι άλλο οι πωλήσεις

Ποιοι είναι οι στόχοι της Atlantica Hotels το 2019;
Ευελπιστούμε σε μια δυναμική χρονιά και ο όμιλος στοχεύει στο να εμπλουτίσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες ως προς τους πελάτες του. Αναζητούμε συνεχώς καινοτόμες ιδέες ώστε να μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό. Το κύριο προϊόν μας είναι  οι υπηρεσίες και ως εκ τούτου ο στόχος μας είναι η ικανοποίηση των πελατών.

Σε τι επενδύσεις προτίθεται να προβεί ο Όμιλος τα επόμενα χρόνια;
Μέσα στα επόμενα χρόνια ο όμιλος προτίθεται να προβεί σε επενδύσεις νέων ξενοδοχειακών καταλυμάτων σε Κύπρο και Ελλάδα. Οι συγκεκριμένες επενδύσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2022.
 
 

Δειτε Επισης

Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Στη Νέα Υόρκη για επαφές ο Γιώργος Παπαναστασίου-Στο επίκεντρο οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Κύπρο
Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης