Συντεχνίες: Μπορούν και πρέπει να διασωθούν οι ΚΑ

Οι συντεχνίες των Κυπριακών Αερογραμμών καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καθορίσει τον στρατηγικό στόχο της κυβέρνησης που δεν πρέπει να είναι άλλος από την διάσωση των Κυπριακών Αερογραμμών και τη διαφύλαξη της ταυτότητας τους ως Εθνικός Αερομεταφορέας.

Ανακοίνωση των συντεχνιών των ΚΑ αναφέρει ότι "είναι από όλους παραδεχτό ότι η Εταιρεία τα τελευταία δέκα χρόνια είχε μια φθίνουσα πορεία. Αντί τα μέλη της ανώτατης διευθυντικής ομάδας η οποία είχε την ευθύνη για αυτή την φθίνουσα πορεία να αντικατασταθούν, παραμένουν στις θέσεις τους και επί πλέον τους έχει ανατεθεί να ετοιμάσουν νέο σχέδιο για δήθεν διάσωση της Εταιρείας".

"Έχουμε πληροφορηθεί από τον Τύπο ότι το νέο σχέδιο το οποίο ετοιμάστηκε από τους διαχρονικά  αποτυχημένους διευθυντές περιλαμβάνει περεταίρω μείωση του στόλου, μείωση του προσωπικού και μειώσεις απολαβών. Αυτό το σχέδιο δεν θα γίνει αποδεχτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή διότι δεν θα καταστήσει την εταιρεία βιώσιμη αλλά θα την οδηγήσει προς την ολοκληρωτική καταστροφή", προστίθεται.

Οι συντεχνίες αναφερουν ότι "αυτό επιβεβαιώνεται από την επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι το ήδη κατατεθειμένο σχέδιο το οποία ουσιαστικά περιελάμβανε δραστική μείωση των κόστων χωρίς αύξηση των εσόδων δεν θεωρήθηκε βιώσιμο".

Οπως σημειώνουν, υπάρχουν τρόποι να ξεπεραστεί το πρόβλημα της βιωσιμότητας έτσι ώστε να ικανοποιηθούν τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με συγκεκριμένες εισηγήσεις "τις οποίες δυστυχώς οι αρμόδιοι δεν θέλουν να εφαρμόσουν όπως για παράδειγμα επαναδιαπραγμάτευση όλων συμβολαίων της εταιρείας (ενοικίαση αεροσκαφών, ενοικίαση υποστατικών στο αεροδρόμιο Λάρνακας, χρεώσεις αεροδρομίων, κ.λπ.)".

"Επίσης πρέπει να γίνει σοβαρή αναθεώρηση του πτητικού προγράμματος και καλύτερη αξιοποίηση των αεροσκαφών για αύξηση των εσόδων", καταλήγουν.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι συντεχνίες ΣΥΝΥΚΑ ΣΕΚ, ΣΥΔΙΚΕΚ ΠΕΟ,ΠΑΣΥΠΙ,ΣΥΠΠΚΑ και ΑΣΥΣΕΚΑ.

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου