Ζεστάθηκε για τα καλά ο τουρισμός, κερδίζει το στοίχημα η Κύπρος

Μαρία Καραΐσκου  30/07/2022 06:30
Ζεστάθηκε για τα καλά ο τουρισμός, κερδίζει το στοίχημα η Κύπρος

Ζεστάθηκε για τα καλά ο τουρισμός, κερδίζει το στοίχημα η Κύπρος

Μαρία Καραΐσκου  30/07/2022 06:30

Ως ένα θετικό βήμα για την τουριστική βιομηχανία της Κύπρου, που θα δώσει εναλλακτική επιλογή σε Ρώσσους οι οποίοι επιθυμούν να επισκεφθούν το νησί μας για διακοπές να το πράξουν, αποτιμούν οι ξενοδόχοι την έναρξη από τον Αύγουστο,  πτήσεων από την Μόσχα στη Λάρνακα με ενδιάμεσο σταθμό το Γιερεβάν της Αρμενίας. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με την συνεργασία των Κυπριακών Αερογραμμών και της ΑΚ Aeroflot.

Διαβάστε εδώ: Ώθηση στον τουρισμό με πτήσεις από Μόσχα προς Λάρνακα μέσω Γιερεβάν

Μιλώντας στο InBusinessNews, ο γενικός διευθυντής του Παγκύπριου Συνδεσμού Ξενοδόχων(ΠΑΣΥΞΕ) Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, υπέδειξε πως πρόκειται μεν για ένα θετικό βήμα, τόνισε ωστόσο ότι δεν πρόκειται για εξέλιξη που μπορεί να κάνει ουσιαστική διαφορά στον αριθμό των αφίξεων και δεν αναμένεται να καλύψει σημαντικό μέρος των απωλειών από την ρωσική αγορά. «Δεδομένου», σημείωσε, «πως ο πόλεμος και η αβεβαιότητα συνεχίζονται».

Διαβάστε ακόμα:

Τσιμεντοποιία Βασιλικού: Αυξημένα έσοδα, μεγαλύτερο το κόστος

Οικιστική ανάπτυξη με τρία blocks κοντά σε καζίνο και mall Λεμεσού

Κληθείς να σχολιάσει πώς κινείται γενικότερα ο τουρισμός και δη οι πληρότητες στα ξενοδοχεία, ο κ. Ρουσουνίδης εκτίμησε πως τον Αύγουστο θα κυμανθούν σε ικανοποιητικά επίπεδα και λίγο πιο πάνω από τις προβλέψεις, καθώς-όπως υπέδειξε-  κάποιες κρατήσεις γίνονται την τελευταία στιγμή ένεκα των ακυρώσεων πτήσεων στην Ευρώπη.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ εστίασε στο γεγονός ότι η Κύπρος κατάφερε να προσεγγίσει αγορές που στο παρελθόν θεωρούνταν δευτερεύουσας σημασίας, κάτι που  της έδωσε τη δυνατότητα να μειώσει την εξάρτησή από μεμονωμένες αγορές, όπως είναι-αν και σημαντική- η ρωσική.

Σημειώνεται πως κατά το φετινό καλοκαίρι, βασικότερη πηγή άντλησης τουρισμού αποτελεί για την Κύπρο η Βρετανία, ενώ αυξημένο τουριστικό ρεύμα καταγράφεται επίσης από Γερμανία, Γαλλία, Πολωνία, Ισραήλ, Σκανδιναβία, Ελλάδα, Αυστρία, Ουγγαρία, Ελβετία και Ιταλία.

Πάντως, ο κ. Ρουσουνίδης έκανε λόγο για δύσκολο για την ξενοδοχειακή βιομηχανία 2023, καθώς ο πληθωρισμός, τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, η ακρίβεια στην ενέργεια και στα ναύλα και η έλλειψη προσωπικού στα αεροδρόμια, αποτελούν παράγοντες που θα επηρεάσουν, όπως είπε, αρνητικά τα ξενοδοχεία.

Χ. Παπαχαραλάμπους: Να βελτιώσουμε την ποιότητα

Από πλευράς του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου(ACTA), Χάρης Παπαχαραλάμπους, μιλώντας επίσης στο InBusinessNews, ανέφερε ότι τουριστικά ο Αύγουστος θα κινηθεί κοντά στο 80% του 2019.

Ο αριθμός τουριστών βρίσκει τους τουριστικούς πράκτορες σχετικά ικανοποιημένους, αφού σύμφωνα με τον κ. Παπαχαραλάμπους, ο στόχος επιτεύχθηκε.

«Αυτό που απαιτείται τώρα είναι να επικεντρωθούμε στην ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε. Τα έξοδα έχουν αυξηθεί και οι επιχειρήσεις προσπαθούν να επιβιώσουν. Δεν πρέπει να χάσουμε τους πελάτες λόγω των αυξημένων εξόδων, γιατί μετά θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα», διαμήνυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ACTA.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας