Ώθηση στον τουρισμό με πτήσεις από Μόσχα προς Λάρνακα μέσω Γιερεβάν

InBusinessNews  29/07/2022 11:34
Ώθηση στον τουρισμό με πτήσεις από Μόσχα προς Λάρνακα μέσω Γιερεβάν

Ώθηση στον τουρισμό με πτήσεις από Μόσχα προς Λάρνακα μέσω Γιερεβάν

InBusinessNews  29/07/2022 11:34

Ως σημαντική εξέλιξη η οποία εκτιμάται πως θα προσδώσει μεγάλη ώθηση στις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο και θα καλύψει σημαντικό μέρος του χαμένου εδάφους από την ρωσική αγορά, κρίνεται φόρμουλα που επιτεύχθηκε για διενέργεια πτήσεων από την Μόσχα στη Λάρνακα και αντίστροφα από τις αρχές Αυγούστου μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου, μέσω της πρωτεύουσας της Αρμενίας, Γιερεβάν.

Την είδηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας επιβεβαίωσαν μιλώντας στο InBusinessNews κυβερνητικές πηγές, οι οποίες ερωτηθείσες σχετικά, ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται για εξέλιξη που μπορεί να αποδώσει στην Κυπριακή Δημοκρατία μη συμμόρφωση προς τις κυρώσεις που εφαρμόζει η Ε.Ε. κατά της Ρωσίας και δη σε ό,τι αφορά την απαγόρευση πτήσεων στον εναέριο χώρο των κρατών μελών της από ρωσικά αεροσκάφη ή αεροσκάφη προερχόμενα από τη Ρωσία.

Όπως υπογράμμισαν, από την μια η Αρμενία αποτελεί τρίτη χώρα, ενώ την ίδια ώρα αυτό που από πλευράς Κύπρου θα καταγράφεται θα είναι η πτήση από το Γιερεβάν στη Λάρνακα και αντιστρόφως. Περαιτέρω, οι ίδιες πηγές σημείωσαν πως ήδη αρκετοί Ρώσοι τουρίστες φθάνουν στην Κύπρο μέσω τρίτων χωρών και ειδικότερα μέσω Τελ Αβίβ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια έμμεση επανεκκίνηση της αεροπορικής σύνδεσης της Κύπρου με την Ρωσία, με τρόπο που αναμένεται να αποφέρει από την μια σημαντικό κέρδος για την τουριστική βιομηχανία της χώρας μας και που από την άλλη δεν θα αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης ως προς το κατά πόσο συμμορφώνεται ή όχι προς τις κυρώσεις.

Βάσει των πληροφοριών που είδαν το φως της δημοσιότητας, τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται με τη συνεργασία της Cyprus Airways και της ΑΚ Aeroflot. Προγραμματίζονται συγκεκριμένα συνολικά οκτώ πτήσεις την εβδομάδα από Μόσχα προς Γιερεβάν και εν συνεχεία προς Λάρνακα, καθώς και από Λάρνακα προς Γιερεβάν και εν συνεχεία προς Μόσχα.  

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας