Ώθηση στον τουρισμό με πτήσεις από Μόσχα προς Λάρνακα μέσω Γιερεβάν

Ως σημαντική εξέλιξη η οποία εκτιμάται πως θα προσδώσει μεγάλη ώθηση στις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο και θα καλύψει σημαντικό μέρος του χαμένου εδάφους από την ρωσική αγορά, κρίνεται φόρμουλα που επιτεύχθηκε για διενέργεια πτήσεων από την Μόσχα στη Λάρνακα και αντίστροφα από τις αρχές Αυγούστου μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου, μέσω της πρωτεύουσας της Αρμενίας, Γιερεβάν.

Την είδηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας επιβεβαίωσαν μιλώντας στο InBusinessNews κυβερνητικές πηγές, οι οποίες ερωτηθείσες σχετικά, ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται για εξέλιξη που μπορεί να αποδώσει στην Κυπριακή Δημοκρατία μη συμμόρφωση προς τις κυρώσεις που εφαρμόζει η Ε.Ε. κατά της Ρωσίας και δη σε ό,τι αφορά την απαγόρευση πτήσεων στον εναέριο χώρο των κρατών μελών της από ρωσικά αεροσκάφη ή αεροσκάφη προερχόμενα από τη Ρωσία.

Όπως υπογράμμισαν, από την μια η Αρμενία αποτελεί τρίτη χώρα, ενώ την ίδια ώρα αυτό που από πλευράς Κύπρου θα καταγράφεται θα είναι η πτήση από το Γιερεβάν στη Λάρνακα και αντιστρόφως. Περαιτέρω, οι ίδιες πηγές σημείωσαν πως ήδη αρκετοί Ρώσοι τουρίστες φθάνουν στην Κύπρο μέσω τρίτων χωρών και ειδικότερα μέσω Τελ Αβίβ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια έμμεση επανεκκίνηση της αεροπορικής σύνδεσης της Κύπρου με την Ρωσία, με τρόπο που αναμένεται να αποφέρει από την μια σημαντικό κέρδος για την τουριστική βιομηχανία της χώρας μας και που από την άλλη δεν θα αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης ως προς το κατά πόσο συμμορφώνεται ή όχι προς τις κυρώσεις.

Βάσει των πληροφοριών που είδαν το φως της δημοσιότητας, τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται με τη συνεργασία της Cyprus Airways και της ΑΚ Aeroflot. Προγραμματίζονται συγκεκριμένα συνολικά οκτώ πτήσεις την εβδομάδα από Μόσχα προς Γιερεβάν και εν συνεχεία προς Λάρνακα, καθώς και από Λάρνακα προς Γιερεβάν και εν συνεχεία προς Μόσχα.  

Δειτε Επισης

Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Mint bar: Εκλεπτυσμένες γεύσεις και επιλογές
Μιχάλης Σοφοκλέους: Στο Mercure City Hotel δημιουργούμε μια αξέχαστη και ολιστική εμπειρία
Η ηγεσία του ΠΑΣΥΞΕ στην Έκθεση ITB Berlin 2024
Leaders in Hospitality Awards: Ποιοι διακρίθηκαν
Αγκάλιασε τη νέα κανονικότητα και κέρδισε τις εντυπώσεις
45ο Cyprus Hotel Summit & Exhibition: Τεράστια επιτυχία για ένα συνέδριο-ορόσημο
Lila Izakaya: Το νέο ασιατικό εστιατόριο που άνοιξε στο παλιό λιμάνι Λεμεσού