Orthodoxou-BBT: Η συνεργασία φέρνει νέα δεδομένα σε Κύπρο και Ελλάδα

Νέα δεδομένα στο τοπίο των Γενικών Αντιπροσώπων Πωλήσεων (GSA) στις αεροπορικές εταιρείες φέρνει η συνεργασία της Orthodoxou Aviation με την BBT Air Aviation Services, με την οποία επιτυγχάνεται η επέκταση της Orthodoxou στην ελληνική αγορά.

Διαβάστε εδώ: Ανοίγει τα φτερά της στην ελληνική αγορά η Orthodoxou Aviation

Σε συνέντευξή του στο InBusinessNews ο managing director της Orthodoxou Group of Companies, Αντώνης Ορθοδόξου, επεσήμανε ότι η πρόσβαση σε μία μεγαλύτερη αγορά, όπως αυτή της Ελλάδας, προσφέρει τη δυνατότητα προσέγγισης αερομεταφορέων και κατ’ επέκταση προσέλκυσης τουριστών από αγορές, στις οποίες είτε δεν υπήρχε πρόσβαση είτε η Κύπρος δεν βρισκόταν στις επιλογές τους σαν προορισμός.

Διαβάστε ακόμα: 

Κυριάκος Κόκκινος: Μόνο η αρχή η συνεργασία με την Amazon

Γιάννης Ιεροκηπιώτης: Ζούμε την άνθιση των artisan bakeries

Νέο επιχειρηματικό κέντρο έρχεται στη Λεμεσό

Όσον αφορά την κάλυψη των απωλειών στον τουρισμό από τη ρωσική και ουκρανική αγορά, ο κ. Ορθοδόξου τόνισε ότι καταγράφεται αύξηση στον αριθμό πτήσεων από αγορές, όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Σκανδιναβία, οι οποίες παλαιότερα είχαν ελάχιστες ή καθόλου εβδομαδιαίες πτήσεις από και προς το νησί.

Ποιος ο στόχος της επέκτασης της Orthodoxou Aviation στην Ελλάδα και γιατί επιλέγηκε η συγκεκριμένη αγορά;
Οι σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας είναι διαχρονικές και άρρηκτες. Δεν είναι τυχαίο που πολλές εταιρείες του κλάδου μας, υπολογίζουν τις δυο χώρες σαν ένα ενιαίο market. Πέρα από αυτό όμως, αντιλαμβανόμαστε την ελληνική αγορά σαν τη φυσική προέκταση της δραστηριότητάς μας, με την έννοια ότι αποτελεί μια αγορά με πολύ μεγάλες δυνατότητες για τον αεροπορικό κλάδο και τα στοιχεία μέχρι το 2019, αλλά και οι προβλέψεις για τα επόμενα χρόνια το επιβεβαιώνουν.

Οι προοπτικές λοιπόν είναι μεγάλες αν λάβουμε υπόψη μας και τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες και το ποιοτικό προϊόν που πλέον προσφέρονται από τα ελληνικά αεροδρόμια. Αντιλαμβανόμενοι όλες αυτές τις παραμέτρους, κρίναμε ότι οι συνθήκες είναι ώριμες για αυτή την επέκτασή της εταιρείας μας. Στόχος μας είναι να εισάγουμε νέα δεδομένα στο τοπίο των Γενικών Αντιπροσώπων Πωλήσεων (GSA), τόσο όσο αφορά την ποιότητα όσο και μια νέα, αναβαθμισμένη αντίληψη παροχής υπηρεσιών προς τις αεροπορικές εταιρείες και τους επιβάτες.

«Μιλάμε την ίδια γλώσσα με BBT»

Ποια η σημασία της συνεργασίας με την BBT Air Aviation Services και τι περιλαμβάνει; Ποια οφέλη αναμένονται για την κυπριακή αγορά;
Η BBT Air Aviation Services, ενώ είναι μια σχετικά νέα εταιρεία (2019) που δραστηριοποιείται στον κλάδο της αντιπροσώπευσης αεροπορικών εταιρειών, στελεχώνεται από επαγγελματίες με μακρά εμπειρία και βαθιά γνώση του αντικειμένου. Αυτό από μόνο του είναι πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς μιλάμε την ίδια “γλώσσα” και έχουμε κοινή κατανόηση με τις εταιρείες που αντιπροσωπεύουμε, αλλά και με τους νέους, δυνητικούς μας πελάτες.

Επίσης είναι σημαντικό και πιο εύκολο για τις αεροπορικές εταιρείες που επιλέγουν το μοντέλο της αντιπροσώπευσής τους σε μια ή περισσότερες αγορές να συναντούν κοινές διαδικασίες και όρους στις συνεργασίες τους. Αυτή τη στιγμή, μπορούμε να τους προσφέρουμε αυτή τη δυνατότητα, εφαρμόζοντας ενιαία πολιτική στις συμφωνίες που κάνουμε, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Τα οφέλη αναμένεται να είναι πολλά και για όλες τις πλευρές, αλλά συγκεκριμένα για την Κύπρο το βασικό είναι ότι έχοντας πρόσβαση σε μια σαφώς μεγαλύτερη αγορά, όπως αυτή της Ελλάδας, μας δίνεται η δυνατότητα να προσεγγίσουμε αεροπορικές εταιρείες, και συνεπώς δυνητικά να φέρουμε τουρίστες, από αγορές που μπορεί διαφορετικά να μην είχαμε πρόσβαση ή να μην ήμασταν μέσα στις επιλογές τους σαν προορισμός.

«Χαμογελάμε ξανά»

Δύο χρόνια μετά την πανδημία και μετά τη χαλάρωση ή άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών, πώς εκτιμάτε ότι θα κινηθεί ο τουρισμός και τα ταξίδια;
Είναι σίγουρο ότι η πανδημία έπληξε και συνεχίζει να πλήττει ολόκληρη την οικονομία, ειδικά στις χώρες που ο τουρισμός αποτελεί μια βασική πηγή εσόδων και συνεισφέρει ένα σημαντικό ποσοστό στο ΑΕΠ. Ο κλάδος των αερομεταφορών αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά πολύ ευαίσθητος στις αλλαγές και δέχθηκε πολύ μεγάλη πίεση.

Δυο χρόνια μετά, τα εφόδια που μας δίνει η επιστήμη, οι πτωτικές τάσεις στα κρούσματα αλλά και το γεγονός ότι μάθαμε να ζούμε και να προφυλασσόμαστε ικανοποιητικά από τον κορωνοϊό, μας κάνει να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία. Παρακολουθώντας τις επίσημες μελέτες, αλλά και αφουγκραζόμενοι τις τάσεις στη βιομηχανία του τουρισμού παγκοσμίως, παρατηρούμε μια αύξηση στην πρόθεση για ταξίδια. Σίγουρα η ολική επαναφορά θα είναι μια διαδικασία που δεν θα είναι πάντα γραμμική, αλλά πιστεύω ότι ήδη από φέτος το καλοκαίρι έχουμε λόγους να χαμογελάμε ξανά.    

Νέες και εναλλακτικές αγορές

Πώς πιστεύετε ότι θα καλυφθούν οι απώλειες από τη ρωσική και ουκρανική αγορά; Ποια εμπόδια πιστεύετε ότι πιθανόν να υπάρχουν όσον αφορά την προσέλκυση άλλων τουριστικών αγορών;
Πιστεύω ότι καταλυτικό ρόλο στο να καλυφθούν οι απώλειες από τη ρωσική και ουκρανική αγορά έπαιξε η προεργασία που έκαναν το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου και το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων με αφορμή τον κορωνοϊό έτσι ώστε να μπορέσει να επεκταθεί και σε καινούριες αγορές του εξωτερικού. Μερικές από αυτές τις αγορές είναι η Γαλλία, η Ισπανία και η Σκανδιναβία, όπου ενώ παλαιότερα είχαν ελάχιστες, ως και καθόλου εβδομαδιαίες πτήσεις από και προς το νησί, βλέπουμε ότι τώρα ο αριθμός των πτήσεων αυτών αυξήθηκε σημαντικά.

Σίγουρα ο πόλεμος ήταν ένα απρόσμενο συμβάν, παρ’ όλα αυτά ένεκα της προεργασίας που έγινε, οι απώλειές λόγω του πολέμου μειώθηκαν σημαντικά. Επίσης άλλο ένα σημαντικό κομμάτι είναι και η αύξηση των πτήσεων από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, αφού έκτοτε η αγγλική αγορά  αποτελούσε ένα από τους βασικότερους πόρους εσόδων για το νησί. Σημαντική είναι  και η συνεχής προσπάθεια βελτίωσης της αεροπορικής συνδεσιμότητας της Κύπρου με χώρες από τις οποίες υπάρχουν δυνατότητες για προσέλκυση και άλλων τουριστικών αγορών.

Ένα από τα κύρια εμπόδια που υπάρχουν όσο αφορά την προσέλκυση άλλων τουριστικών αγορών είναι το γεγονός ότι το νησί μέχρι και το 2020 πρόσφερε μειωμένες δραστηριότητες για τον ξένο τουρισμό ειδικότερα κατά την χειμερινή περίοδο. Παρ΄ όλα αυτά κάποια σημαντικά βήματα έχουν ήδη γίνει με αφορμή τον μακροπρόθεσμο στόχο της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού 2020-2030 με σκοπό να μεγιστοποιήσει το κοινωνικοοικονομικό όφελος στον τομέα του τουρισμού στην Κύπρο.

Μερικά από τα έργα που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη είναι το άνοιγμα καζίνο στη Λεμεσό, η κατασκευή γηπέδων γκολφ, αλλά και η δημιουργία μαρίνων και ελλιμενισμού σκαφών στη Λεμεσό, τη Λάρνακα και την Πάφο. Εκτός από αυτά, στα πλάνα του Υφυπουργείου για να αυξήσει τις τουριστικές αφίξεις τόσο κατά την χειμερινή περίοδο όσο και τους μήνες εκτός κύριας αιχμής είναι να εκμεταλλευτεί τις ορεινές περιοχές δημιουργώντας ειδικές υποδομές οι οποίες θα φιλοξενούν διάφορες δραστηριότητες.

Βρίσκεται στα πλάνα η επέκταση σε άλλες αγορές και αν ναι σε ποιες;
Ως όμιλος ήδη έχουμε επεκταθεί και σε άλλες αγορές του εξωτερικού και συγκεκριμένα στην Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Στη Βουλγαρία δημιουργήσαμε την Orthanna SpLtd, με 2 γραφεία, ένα στην Βάρνα και ένα στο θέρετρο Sunny Beach, που ειδικεύεται ως Incoming Tour Οperator και Destination management προσφέροντας παράλληλα aviation services σε αεροπορικές εταιρείες.

Πέραν από την Orthanna SpLtd, o όμιλος έχει δημιουργήσει και την εταιρεία Intenso SpLtd  η οποία εξειδικεύεται στην διαχείριση ξενοδοχείων στην Βουλγαρία. Εκτός από την Βουλγαρία, έχουμε επεκταθεί και στη Ρουμανία, δημιουργώντας την εταιρεία People’s House, στο Βουκουρέστι, η οποία δραστηριοποιείται στην εξεύρεση προσωπικού τρίτων χωρών.

Ο όμιλός μας είναι πάντα ανοιχτός σε καινούριες προτάσεις-επεκτάσεις και σε άλλες αγορές του εξωτερικού, εφόσον υπάρξουν οι προϋποθέσεις και μας δοθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες.

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες