Γιάννης Ιεροκηπιώτης: Ζούμε την άνθιση των artisan bakeries

«Σήμερα και ενόψει πανδημίας, ζούμε την άνθιση πλέον των artisan bakeries και στην Κύπρο», αναφέρει σε συνέντευξή του στο InBusinessNews o γενικός διευθυντής και Head Bakery του Wood n’ Fire Artisan Bakery, Γιάννης Ιεροκηπιώτης. 

Ο κ. Ιεροκηπιώτης αναφέρει πως στόχος για το Wood n’ Fire Αrtisan Bakery, που ίδρυσε μόλις το 2017 και σήμερα εργοδοτεί 20 άτομα έχοντας ήδη ετήσιο τζίρο πέραν του ενός εκατ. ευρώ, είναι να μεγαλώσει το εύρος του κοινού που το εμπιστεύεται, να εδραιωθεί ως το καλύτερο artisan bakery στον τόπο μας και να αυξήσει τις εργασίες του, με μοναδική προϋπόθεση να παραμείνει αναλλοίωτη η φιλοσοφία και η ποιότητα του. 

Διαβάστε ακόμα: 

Α. Ορθοδόξου: Προσελκύουμε νέους τουρίστες μέσω ελληνικής αγοράς

Κυριάκος Κόκκινος: Μόνο η αρχή η συνεργασία με την Amazon

Νέο επιχειρηματικό κέντρο έρχεται στη Λεμεσό

To Wood n’ Fire Artisan Bakery ήταν υποψήφιο στην κατηγορία Μικρομεσαία Επιχείρηση στα 14α IN Business Awards. 

Τι διαφοροποιεί την επιχείρησή σας από τα υπόλοιπα αρτοποιεία;

Παράγουμε τα δικά μας ανώτερης ποιότητας χειροποίητα αρτοποιητικά προϊόντα, με τα δικά μας προζύμια και με καθαρή ετικέτα. Μέσα από το artisan αρτοποιείο μας στην Βυζαντίου στο Στρόβολο, εξυπηρετούμε καθημερινά το κοινό μας.

Επίσης παρέχουμε με υπηρεσία delivery τα προϊόντα μας είτε μέσω του τηλεφωνικού μας κέντρου, είτε μέσα από την πλατφόρμα του Foody. Τέλος, εξυπηρετούμε σε παγκύπρια βάση εστιατόρια και καφετέριες στην κατηγορία Horeca.

Πώς χαρακτηρίζετε το κυπριακό επιχειρείν ειδικότερα σε ό,τι αφορά στον τομέα σας;

Το 2017 όταν ξεκινούσαμε σίγουρα ήταν πολύ μεμονωμένα τα artisan bakeries στην Κύπρο. Ο χειροποίητος χαρακτήρας των προϊόντων και μάλιστα με καθαρή ετικέτα δεν ήταν έννοιες γνώστες στο ευρύ κοινό.

Ο λόγος ήταν βεβαίως πως μέχρι τότε μονοπωλούσαν την αγορά μας, τα μεγάλα αρτοποιεία, εργοστασιακού επιπέδου, μαζικής παραγωγής ή τα εισαγόμενα προϊόντα. Σήμερα και ενόψει πανδημίας, ζούμε την άνθιση πλέον των artisan bakeries και στην Κύπρο, γεγονός που μας ικανοποιεί πάρα πολύ.

Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζουν σήμερα οι ΜμΕ στην Κύπρο και πόσο επηρέασε τα σχέδιά σας η πανδημία του κορωνοϊού και ο πόλεμος στην Ουκρανία;

Σήμερα οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ΜμΕ στην Κύπρο είναι πολύπλευρες. Σίγουρα μέσα στα πλαίσια του μικρού μας μεγέθους και με δεδομένο πως δεν είμαστε παραγωγικά αυτάρκης ως χώρα, τα προβλήματα γίνονται εντονότερα. Η πανδημία τα ανέδειξε τα προβλήματα αυτά και τώρα με τον πόλεμο στην Ουκρανία ζούμε τις συνέπειες.

Ο κλάδος μας είναι αυτός που έχει τις μεγαλύτερες αυξήσεις τόσο στα σιτηρά, στα έλαια, αλλά και στην ενέργεια. Τα σχέδια μας ως εταιρεία δεν τα αλλάξαμε. Συνεχίζουμε να βαδίζουμε με βάση το πλάνο μας και προσπαθούμε κάθε δύσκολη περίοδο να βρίσκουμε τον τρόπο να προχωράμε αποκομίζοντας κάθε εμπειρία προς όφελος του οργανισμού μας.

Ποιο είναι το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα και σε ποια κατεύθυνση σας οδηγεί σήμερα ο ανταγωνισμός;

Το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα βασίζεται στην γνώση που υπάρχει στην εταιρεία, στον τομέα της χειροποίητης αρτοποιίας, έχουμε την γνώση για παραγωγή προϊόντων χωρίς χρήση βοηθημάτων ή έτοιμων μειγμάτων, η έμφαση μας στην ποιότητα και το καθημερινά φρέσκο προϊόν.

Ο ανταγωνισμός σήμερα, μας δίνει το μήνυμα πως πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στην αρχική μας φιλοσοφία και δέσμευση για ποιοτικά φρέσκα προϊόντα, απαλλαγμένα από συντηρητικά και πρόσθετες ουσίες.

Απ' εδώ και πέρα τι θέλετε να πετύχετε;

Κατέχουμε ήδη 10% μερίδιο της τοπικής αγοράς που αναζητά κυρίως ποιοτικές επιλογές. Στόχος μας είναι να μεγαλώσουμε το εύρος του κοινού που μας εμπιστεύεται, να εδραιωθούμε ως το καλύτερο artisan bakery στον τόπο μας και να αυξήσουμε τις εργασίες μας, με μοναδική προϋπόθεση να παραμείνει αναλλοίωτη η φιλοσοφία και η ποιότητα μας.

Δειτε Επισης

Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»
Νέα πρόεδρος του Συμβουλίου «Φωνή» η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα
Ρεκόρ συμμετοχών στον «Γύρο της Πάφου 2024»
ΤΕΠΑΚ: Τον Στρατηγικό Προγραμματισμό Ανάπτυξης παρουσίασε ο Πρύτανης-Οι έξι πυλώνες
Νέα διάλεξη της διαδικτυακής δράσης «Μίλα μου Ιστορικά» του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου