Με νέα ταινία και ντοκιμαντέρ επανέρχεται το Olivewood

Μια νέα ταινία που βρίσκεται στα σκαριά, με τα βασικά της γυρίσματα να πραγματοποιούνται στην Κύπρο, καθώς και η ολοκλήρωση ενός σημαντικού ιστορικού ντοκιμαντέρ, επαναφέρουν στο προσκήνιο και δίνουν ζωή στην οπτικοακουστική βιομηχανία της Κύπρου και στο Olivewood.

Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, η νέα ταινία που θα ξεκινήσει τα γυρίσματα στην Κύπρο θα ονομάζεται «The islander», όπου θα πρωταγωνιστούν οι Harry Connick Jr. (Dolphin Tale) και η Mira Sorvino (Shining Vale).

Πρόκειται για ρομαντική κομεντί της κυπροαφρικανής σκηνοθέτιδας Stelana Kliris, η οποία έχει επίσης επιλέξει την νεοφερμένη ηθοποιό Ali Fumiko Whitney (The Road Dance). Σημειώνεται ότι η Mira Sorvino έχει κερδίσει όσκαρ για την ταινία Mighty Aphrodite.

Η ιστορία αφορά έναν πρώην μουσικό, o οποίος μετακομίζει σε ένα απομακρυσμένο σπίτι σε ένα νησί, για να ανακαλύψει ότι το νέο του σπίτι έχει μια ατυχή φήμη. Περνώντας από ορισμένες ατυχίες, αποδεικνύεται ωστόσο ότι η αγάπη μπορεί να βρεθεί απ' εκεί που...χάθηκε. 

To «The islander» γίνεται πραγματικότητα με τη βοήθεια της Επιτροπής Οπτικοακουστικής Κύπρου.

Διαβάστε ακόμη:

Κύμα ικανοποίησης στους φορείς του τουρισμού για την ακτοπλοϊκή

Στο IN Business Μαΐου: Πολυσέλιδο αφιέρωμα στα 14α IN Business Awards

Γιατί η PCMK Holdings έριξε άκυρο στο deal με το κράτος για το NCC

Σάββας Περδίος: Δύσκολη χρονιά, αλλά δεν θα είναι καταστροφή

194 δράσεις κόστους €397 εκατ. για ανάπτυξη της ορεινής Κύπρου

Σε εφαρμογή το Σχέδιο επιχορήγησης αδειών εργοδοτουμένων για το 2022

Εκστρατεία επιθεωρήσεων σε υποστατικά του τομέα της μεταποίησης

Αξίζει εξάλλου να αναφερθεί ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε και το ντοκιμαντέρ «Treasures of Cyprus», το οποίο θα προβληθεί στο Channel 4 της Βρετανίας. Πρόκειται για παραγωγή της δημοφιλούς καθηγήτριας ιστορίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Bettany Hughes, η οποία αναφέρεται στους αρχαιολογικούς θησαυρούς στην Κύπρο, στη σειρά της «The Treasures of the World».

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι μετά την προβολή των παραγωγών της ιστορικού, προσελκύεται σημαντικός αριθμός τουριστών που ενδιαφέρονται για την αρχαία ιστορία.

Πλήγμα από τον πόλεμο

Στο μεταξύ, κατά το 2021 είχε γίνει γνωστό ότι δύο μεγάλες παραγωγές σειρών από τη Ρωσία είχαν επισκεφθεί την Κύπρο και αναζητούσαν σημεία για κινηματογράφηση. Ωστόσο, τα γεγονότα στην Ουκρανία πρόλαβαν τους παραγωγούς και τα σχέδια δεν προχώρησαν. Πρόκειται για μια αρνητική εξέλιξη με σημαντικό κόστος για την πορεία της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στην Κύπρο.

Ωστόσο, οι ενδείξεις δείχνουν ότι από φέτος, νέες οσκαρικές παραγωγές εμπιστεύονται την Κύπρο για τα γυρίσματά τους, δίνοντας-όπως έχει προαναφερθεί-, ξανά ζωή στον τομέα της κυπριακής οπτικοακουστικής βιομηχανίας, με άμεσο θετικό αντίκτυπο στον τουρισμό και κατ' επέκταση στην οικονομία γενικότερα. 

Δειτε Επισης

Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις