Έτοιμη να... σαλπάρει η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ελλάδα

Η υλοποίηση ενός στόχου και ενός οράματος πολλών χρόνων, αυτού της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κύπρου με την Ελλάδα, βρίσκεται κοντά όσο ποτέ άλλοτε, μιας και η όλη σχετική διαδικασία εισέρχεται στο τελικό της στάδιο. 

Όπως αρμοδίως πληροφορείται το InBusinessNews, η αξιολόγηση των προσφορών που υποβλήθηκαν κατά τον τελευταίο ανοικτό ευρωπαϊκό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε για την επιλογή του ανάδοχου μεταφορέα που θα εκτελεί τα δρομολόγια έχει ολοκληρωθεί, και ουσιαστικά μόνο τα τυπικά απομένουν για την επίσημη κατακύρωση. 

Διαβάστε ακόμα: 

Περιορισμοί στα καταπιστεύματα επηρεάζουν και την Κύπρο 

ΙΝ Business Awards: Απόψε η μεγάλη βραδιά του επιχειρείν

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο του διαγωνισμού υποβλήθηκαν συνολικά τρεις προσφορές, οι οποίες από τον περασμένο Φεβρουάριο τέθηκαν στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Αξιολόγησης η οποία προς τον σκοπό αυτό ορίστηκε, σύμφωνα με τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας. 

Διαβάστε εδώ: Τρεις οι προσφορές για την ακτοπλοϊκή-«Ήταν ελκυστικοί οι όροι»

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του InBusinessNews η επιλογή της εταιρείας που θα αναλάβει το... κουπί της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κύπρου με την Ελλάδα έχει ήδη γίνει και αυτό που ουσιαστικά έχει απομείνει είναι η ανάδοχος να υπογράψει και να καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και τις εγγυητικές. Μια διαδικασία για την οποία, όπως μας λέχθηκε, απαιτείται κάποιο χρονικό διάστημα.  

Πασχαλινό δώρο 

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι επίσημες ανακοινώσεις δεν θα αργήσουν να έρθουν, καθότι τοποθετούνται στην πρώτη εβδομάδα μετά το Πάσχα. Εκεί θα γνωστοποιηθούν προς το κοινό όλες οι πληροφορίες που πρέπει να ξέρει, όπως για παράδειγμα τα δρομολόγια, οι στάσεις, τα εισιτήρια και όλα όσα θα προσφέρονται.

Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, τα πρώτα δρομολόγια προγραμματίζονται για τον προσεχή Ιούνιο και βάσει του συμβολαίου θα διαρκέσουν για αρκετά χρόνια.  

Δειτε Επισης

Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή