Χώροι εστίασης σε απόγνωση: Προ του φάσματος αναστολής εργασιών

Με το βλέμμα στραμμένο στην 15η Δεκεμβρίου, οπόταν και δεν θα μπορούν να δέχονται μη εμβολιασμένους πελάτες, βρίσκονται οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εστίασης.

Τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας προκαλούν έντονη ανησυχία στους επαγγελματίες του κλάδου, με τον κίνδυνο αρκετά υποστατικά να αναγκαστούν να αναστείλουν τις εργασίες τους, να θεωρείται ως εξαιρετικά υπαρκτός.  

Ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής(ΠΑΣΙΚΑ) Φάνος Λεβέντης, μιλώντας στο InBusinessNews, μετέφερε τα όσα προβληματίζουν και ανησυχούν τους επιχειρηματίες της εστίασης. «Σίγουρα υπάρχει μεγάλος αναβρασμός ανάμεσα στους επιχειρηματίες. Τα μέτρα επιδεινώνουν τις ανησυχίες που υπάρχουν στον χώρο της εστίασης», σχολίασε.

Διαβάστε ακόμη:

Χ. Λοϊζίδης: Απαρχή ανάκαμψης της τουριστικής βιομηχανίας το 2022

Στο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού IN Business: Αποτίμηση πορείας

Η Γεωργία Λευκαρίτη μιλά για τον Κίκη Λευκαρίτη

Ετοιμοπαράδοτα διαμερίσματα από €80.000

Ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε ως μεγάλο το ενδεχόμενο να αναγκαστούν κάποιοι χώροι εστίασης να αναστείλουν τις εργασίες τους εν μέσω εορταστικής περιόδου, λόγω κυρίως του ορίου ηλικίας για παιδιά, το οποίο, όπως επισήμανε, είναι αποτρεπτικό για τις οικογένειες να επισκεφθούν κάποιο εστιατόριο. «Στο μυαλό μας είναι η 15/12, επειδή κάποιες επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να κλείσουν. Ειδικότερα με το όριο ηλικίας 12 ετών. Οι επιχειρήσεις που φιλοξενούν οικογένειες θα αναγκαστούν να κλείσουν», τόνισε.

Σημειώνεται ότι ο ΠΑΣΙΚΑ είχε την Παρασκευή συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, κατά την οποία παρουσίασε τις θέσεις του και κατέθεσε τις απόψεις των επιχειρηματιών, με στόχο να γίνουν πιο ξεκάθαρες.

«Έχουμε παρουσιάσει τις θέσεις μας στον υπουργό Υγείας με σκοπό να γίνουμε κατανοητοί για το τι ζητάμε. Ελπίζουμε ότι θα είναι τέτοια η κατάσταση μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, που θα ανατρέψει τα διατάγματα. Εάν η πανδημία δεν το επιτρέψει, εμείς λέμε να ισχύει ό,τι και με τα κέντρα διασκέδασης», υπογράμμισε.

Όσον αφορά την εορταστική περίοδο, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει, ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε ως ατυχή τα σχόλια σχετικά με τα διατάγματα και ότι αυτά δεν επηρεάζουν την κίνηση στην εστίαση.

Διαβάστε ακόμη:

Με αυτούς τους όρους η λειτουργία των κέντρων διασκέδασης 

Έτσι θα λειτουργούν πλέον οι χώροι εστίασης

Με αυτό τον τρόπο γάμοι, βαπτίσεις και άλλες εκδηλώσεις

Όπως είπε, «τα μέτρα αρχίζουν εν μέσω της εορταστικής περιόδου και όσοι ισχυρίζονται ότι δεν επηρεάζουν, οι ισχυρισμοί αυτοί είναι ατυχείς. Δεν μπορείς να χειροκροτείς μέτρα που λαμβάνονται εν μέσω των γιορτών και επιφέρουν καίριο πλήγμα στον κλάδο μας».

Για το... κομμάτι του take away, ο πρόεδρος του ΠΑΣΙΚΑ, σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να απαιτούνται πολλά μέτρα και ότι θα πρέπει να εξαιρείται η υπηρεσία από τα διατάγματα.

Διαβάστε εδώ: Κόβεται ή όχι το take away στους ανεμβολίαστους από 15 Δεκεμβρίου;

Απευθυνόμενος προς το κοινό, αλλά και τις αρμόδιες αρχές, ο κ. Λεβέντης διαμήνυσε: «Το μήνυμά μας προς τον κόσμο είναι ότι δεν φέρουμε εμείς την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει. Όταν επιβάλλονται μέτρα και  διαπιστώνουμε ότι πλήττουν τους χώρους εστίασης, λειτουργούμε ώστε να το ανατρέψουμε. Ελπίζουμε ότι τα δεδομένα μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα αλλάξουν».

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024