Κλείνουν την πόρτα στον κορωνοϊό τα ξενοδοχεία

Μηνύματα ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον και για αύξηση του τουρισμού στην Κύπρο στέλνει η έναρξη του εμβολιασμού των ξενοδοχοϋπαλλήλων από την Πάφο.

Οι εμβολιασμοί των  ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Aphrodite Hills, ξεκίνησαν στην παρουσία του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα και της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη γύρω στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου.

Διαβάστε ακόμη:

Ξεκάθαρο μήνυμα στις αγορές ο εμβολιασμός των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Οικονομικοί τομείς κόντρα στην κρίση

Οι εκποιήσεις, το γαϊτανάκι αναστολών της Βουλής και οι επιπτώσεις   

Στάση για καφέ στον δρόμο… Τα κοντέiνερ κι ένα παλιό ποδήλατο

Ο  Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας χαρακτήρισε σημαδιακή τη σημερινή ημέρα για τον αγώνα που κάνουμε όλοι μας ενάντια στον κορωνοϊό.

«Σήμερα», είπε ο Υπουργός Υγείας, «είχα την χαρά μαζί με την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη να επισκεφτούμε την 1η κινητή μονάδα εμβολιασμού», προσθέτοντας πως στόχος τους είναι, να υπάρξουν κινητές μονάδες εμβολιασμού σε όλη την Κύπρο, ώστε να δοθεί ευκαιρία σε όλον τον κόσμο που για διάφορους λόγους δεν μπορεί να επισκεφτεί τα εμβολιαστικά κέντρα, να εμβολιαστεί.

O κ. Χατζηπαντέλας έστειλε μηνύματα αισιοδοξίας ότι θα τα καταφέρουμε, τηρώντας πιστά τις οδηγίες των ειδικών, με σεβασμό ο ένας απέναντι στον άλλον. Ο Υπουργός Υγείας είπε, πως θέλουν να δώσουν το μήνυμα ότι το Υπουργείο Υγείας, η Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη στηρίζει τον τουρισμό, αλλά και να μάθουν και οι ξένοι ότι τα ξενοδοχεία μας είναι θωρακισμένα, όλοι οι υπάλληλοι στα ξενοδοχεία θα εμβολιαστούν, αλλά και να δοθεί ένα μήνυμα στους τουρίστες πως τα ξενοδοχεία μας είναι ασφαλισμένα και θα μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα.

Ερωτηθείς σχετικά ο Υπουργός Υγείας απάντησε πως μπορεί η Κύπρος να βρίσκεται στην «κόκκινη»  κατηγορία, ωστόσο αυτός επιθυμεί να βλέπει τα θετικά, όπως είπε, και να αναδεικνύει τα θετικά της χώρας μας και όχι τα αρνητικά.

Ξεκινήσαμε συνέχισε, μια καμπάνια την προηγούμενη εβδομάδα μαζί με την Γ.Δ.  του Υπουργείου Υγείας και ήδη άρχισε να έχει τα σωστά αποτελέσματα, αναφέροντας ενδεικτικά πως περισσότερα από 17.000 νέα ραντεβού εμβολιασμού διευθετήθηκαν τις τελευταίες ημέρες και ότι αυτός ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς. Πρόσθεσε δε, πως «με την βοήθεια και την κατανόηση του κόσμου θα φτάσουμε τον στόχο μας».

Εξάλλου, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας αναφέρθηκε στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλεται σήμερα από τον Υπουργό Υγείας, το Υπουργείο, τους λειτουργούς, τους νοσηλευτές, τις επισκέπτριες υγείας σε όλες τις επαρχίες ξεκινώντας και κάνοντας πρεμιέρα, όπως είπε, από την Πάφο και το Aphrodite Hills για τον εμβολιασμό των εργαζομένων σε ξενοδοχειακές μονάδες.

Σήμερα, συνέχισε, είμαστε σχεδόν στο 66,5% των εμβολιασμένων στην Κύπρο και στόχος μας είναι σε δύο εβδομάδες να φτάσουμε το 70%, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση πως θα το πετύχουμε αυτό διότι πραγματικά είπε το Υπουργείο Υγείας, δίνει μια κατάθεση ψυχής για το καλό του τόπου, για το καλό της δημόσιας υγείας και γενικότερα για  την οικονομία.

Πρόσθεσε επίσης, πως με  ένα καλό κλίμα, με ένα αυξημένο εμβολιασμό θα έχουμε τουρισμό και θα έρχεται ο κόσμος για το καλό της κυπριακής κοινωνίας.  Η κ. Γιαννάκη είπε πως και οποιοσδήποτε τουρίστας επιθυμεί να εμβολιαστεί το Υπουργείο είναι πρόθυμο να τον εμβολιάσει, προσθέτοντας πως η κινητή μονάδα εμβολιασμού σήμερα θα λειτουργήσει μέχρι τις 16:00 το απόγευμα. 

Ο τουρισμός είπε, είναι ένας σημαντικότατος πόρος της οικονομίας για την αγαπημένη μας πατρίδα, προσθέτοντας πως με αυτόν τον τουρισμό θα πάμε ένα βήμα ακόμη πιο μπροστά. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι ο κόσμος θα ακολουθήσει ακόμη πιο πολύ το εμβολιαστικό πρόγραμμα σημειώνοντας πως δεν θα πρέπει να ξεχνούμε ότι οι ασθενείς που έχουμε στο Νοσοκομείο Αναφοράς είναι ανεμβολίαστοι και άλλοι πήραν την πρώτη μόνο δόση. Άρα συνέχισε, θα πρέπει να ακολουθηθεί αυτό το πρόγραμμα για το καλώς νοούμενο συμφέρον της δημόσιας υγείας.  

Με τη σειρά του, ο Τάσος Χατζικουμής εκ μέρους των Atlantica Hotels and Resorts ευχαρίστησε, τόσο τον ΠΑΣΥΞΕ όσον τον νυν, αλλά και τον πρώην Υπουργό Υγείας, για όλες τους τις προσπάθειες, αλλά και για την σημερινή πρωτοβουλία. Πρόσθεσε πως ως Atlantica Hotels and Resorts ακολουθούσαν όλα τα κυβερνητικά πρωτόκολλα και τους κανόνες, και κάλεσε όλο το προσωπικό να εμβολιαστεί έτσι ώστε να δώσουν το σωστό μήνυμα στις αγορές στο εξωτερικό, ότι η Κύπρος είναι ένας ασφαλής προορισμός για να κάνουν τις διακοπές τους.

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως σήμερα εμβολιάστηκαν 90 υπάλληλοι, ενώ συμπλήρωσε, συνολικά έχει εμβολιαστεί το 70% των υπαλλήλων. Είμαστε, είπε, σε καλό δρόμο και θα πετύχουμε τον σκοπό που έχει τεθεί.  

Σημειώνεται πως οι εμβολιασμοί των ξενοδοχοϋπαλλήλων από κινητές μονάδες θα συνεχιστούν  στον Πρωταρά, στην Αγία Νάπα, στην Λεμεσό, στην Λάρνακα.

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024