Οι υψηλές πτήσεις συνδεσιμότητας και το στοίχημα της πληρότητας

Ο χαμηλός δείκτης πληρότητας των αεροπορικών εταιρειών που αυτή τη στιγμή πετούν προς την Κύπρο, που ενδεχομένως υποχρεώσει κάποιες από αυτές να ακυρώσουν μέρος του πτητικού τους προγράμματος, φαίνεται να αποτελεί την μεγαλύτερη ανησυχία σε ό,τι αφορά την συνδεσιμότητα με το νησί μας, ενόψει της κορύφωσης της καλοκαιρινής περιόδου και των προσδοκιών για αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας.  

Στη σκιά της ακύρωσης από πλευράς Ρωσίας των charter πτήσεων που αναμενόταν να προστεθούν στο βασικό ρωσικό πτητικό πρόγραμμα προς τη χώρα μας, καθώς και της… παράτασης που πήρε η ένταξη της Κύπρου στην βρετανική πράσινη ταξιδιωτική λίστα, το γεγονός ότι η Κύπρος διατηρεί μεγάλο βαθμό συνδεσιμότητας με σημαντικό αριθμό χωρών, είναι κάτι που δεν πρέπει να παραγνωρίζεται, καθώς από τις χώρες αυτές προσελκύει και μπορεί να προσελκύσει όχι ανεπαίσθητο αριθμό τουριστών.

Διαβάστε ακόμη: 

Νέοι πονοκέφαλοι για τουρισμό-Ακυρώνει charter πτήσεις η Ρωσία

Zela Jet: Προσιτή πολυτέλεια από 1η Ιουλίου στις ιδιωτικές πτήσεις

Όπως ενημερωμένες πηγές υποδεικνύουν συναφώς στο InBusinessNews, από τον συνολικό αριθμό θέσεων που μπήκαν φέτος στην αγορά, μόλις το 32% αφορά την Αγγλία και την Ρωσία, ενώ ένα άλλο 10% αφορά την Ελλάδα(σ.σ. κυρίως Κύπριους ταξιδιώτες). Το υπόλοιπο 60% αφορά άλλες χώρες, 27 στο σύνολο, από τις οποίες έρχονται ως επί τω πλείστω τουρίστες.

Για παράδειγμα από τη Γερμανία, η οποία επίσης αποτελεί μια σημαντική αγορά για την κυπριακή τουριστική βιομηχανία, αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται 18 πτήσεις την εβδομάδα, με την Lufthansa να πετά από Φρανκφούρτη και Μόναχο. Πτήσεις ξεκίνησαν επίσης οι Wizzair και Easy-jet, οι οποίες μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να προσθέσουν περισσότερες, ενώ επίσης μέχρι το τέλος του μήνα, πτήσεις θα ξεκινήσουν η Eurowings, η Cordon, η TUI fly Deutschland και η Ryanair. Όπως εκτιμάται, μέχρι το τέλος του μήνα οι πτήσεις από τη Γερμανία θα ανέλθουν στις 59 την εβδομάδα, από τις 18 που σήμερα πραγματοποιούνται.

Διαβάστε ακόμη: 

Το μυστηριώδες μπεργκεράδικο στη Λεμεσό που κάνει μόνο delivery

Glamping: Πεντάστερες διακοπές στη φύση με… jacuzzi

Απ’ εκεί και πέρα, ως πολύ σημαντικό χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι έχουν ξεκινήσει τα full προγράμματά τους, με πάρα πολλά δρομολόγια, εταιρείες όπως η Ryanair(Πάφος) και η Wizzair(Λάρνακα), καθώς και η Easy-jet.

Ειδικότερα-με βάση τη Λάρνακα-, η Wizzair πετά σε 20 δρομολόγια, ενώ η Ryanair-με έδρα την Πάφο- σε 23 δρομολόγια. Και στις δύο περιπτώσεις, κάποια με καλό ή ικανοποιητικό δείκτη πληρότητας, όμως τα πλείστα με χαμηλό. Ζητούμενο συνεπώς, η αύξηση της ζήτησης και συνάμα του δείκτη πληρότητας, ώστε να μην αναγκαστούν να ακυρώσουν μέρος του πτητικού τους προγράμματος από και προς το νησί μας.

Σε ό,τι αφορά τη Βρετανία, όπως πληροφορείται το InBusinessNews, η μη αναβάθμιση της Κύπρου στην πράσινη λίστα δημιούργησε κάποιο άμεσο αντίκτυπο σε ό,τι αφορά τον βαθμό πληρότητας των πτήσεων που πραγματοποιούνται προς την χώρα μας. Η εκτίμηση ωστόσο, είναι πως δεδομένου ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα αρχίσει η κάθοδος Κυπρίων φοιτητών από την Αγγλία, θα δώσει στις αεροπορικές εταιρείες την ευχέρεια να διατηρήσουν τις πτήσεις τους και να συνεχίσουν το πτητικό τους πρόγραμμα δυναμικά τον Ιούλη, υπό την προϋπόθεση βεβαίως πως μέχρι τότε η Κύπρος θα έχει βρεθεί στην πολυπόθητη βρετανική πράσινη λίστα.

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες