Νέοι πονοκέφαλοι για τουρισμό-Ακυρώνει charter πτήσεις η Ρωσία

Νέους πονοκεφάλους στους εμπλεκόμενους με την τουριστική βιομηχανία φορείς και δη σε ό,τι αφορά την προσπάθεια που καταβάλλεται για επανεκκίνηση του τομέα, προκαλεί  απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης(σ.σ. όπως όλα δείχνουν) να προχωρήσει σε ακύρωση των charter πτήσεων σε διάφορους προορισμούς, περιλαμβανομένης και της Κύπρου.

Η απόφαση αυτή, που σε ό,τι αφορά στην Κύπρο έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να μην αναβαθμίσει την χώρα μας στην πράσινη ταξιδιωτική λίστα κατά την τελευταία επικαιροποίηση στην οποία προέβη, συνεπάγεται ακύρωση των πτήσεων από την Ρωσία, που θα προστίθεντο στο βασικό ρωσικό πτητικό πρόγραμμα προς την Κύπρο, το οποίο, θα πρέπει να τονιστεί, πως τουλάχιστον επί του παρόντος παραμένει ως έχει και δεν επηρεάζεται καθ’ οποιοδήποτε τρόπο.

Διαβάστε ακόμη: 

Έτσι θα είναι το νέο ξενοδοχείο της Λεμεσού (pics)

Ακίνητα: Υπερίσχυσαν οι Ευρωπαίοι αγοραστές, κυρίαρχη η Πάφος

Ελληνική: Κέρδος €12,9 εκατ. για το α' τρίμηνο

Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση από τη Ρωσία προς την Κύπρο 85 πτήσεις, ο αριθμός των οποίων μέχρι το τέλος του Ιούνη αναμενόταν με αυτές που κλιμακωτά θα προστίθεντο, να ανέλθει στις 107.

Ενημερωμένες πήγες, δεν αποκλείουν η απόφαση της Ρωσίας για ακύρωση των charter πτήσεων να σχετίζεται με πολιτικούς λόγους και δη με το ζήτημα της Λευκορωσίας(σ.σ. την γνωστή υπόθεση σύλληψης του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς στην πτήση της Ryanair). Nα αποτελεί δηλαδή, μορφή αντίδρασης της Μόσχας έναντι της στάσης της Δύσης, και ειδικότερα της Ε.Ε., έναντι της Λευκορωσίας επί του συγκεκριμένου θέματος.

Υπενθυμίζεται πως ήδη πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιβάλει περιορισμούς στις πτήσεις από τη Λευκορωσία και πολλές εταιρίες αποφεύγουν τον εναέριο χώρο της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας μετά το περιστατικό της 23ης Μαΐου, με την εκτροπή της πτήσης και τη σύλληψη του Λευκορώσου αντιφρονούντος δημοσιογράφου και της φίλης του.

Ως γνωστό, η Μόσχα έχει επανειλημμένως διαμηνύσει πως θα υπερασπιστεί τη Λευκορωσία και θα τη βοηθήσει έναντι νέων οικονομικών κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και ότι θα στηρίξει το Μινσκ προ των νέων κυρώσεων της Ε.Ε., όπως αυτές ετοιμάζονται ήδη από τις Βρυξέλλες.

Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις της απόφασης για ακύρωση των charter πτήσεων προς την Κύπρο, η κατάσταση δεν φαίνεται προς το παρόν να επηεράζει κατά τρόπο δραματικό την προσπάθεια επανεκκίνησης της τουριστικής βιομηχανίας του νησιού μας, ωστόσο σε περίπτωση που επεκταθεί και πέραν του Ιούνη, οι αρνητικές επιπτώσεις, όπως εκτιμάται, θα είναι εκ των πραγμάτων αναπόφευκτες.

Δειτε Επισης

Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024
Τονωτική ένεση για ξενοδοχεία και εστίαση τα διαδοχικά τριήμερα