Η Radisson ποντάρει στον κυπριακό τουρισμό

Με αρκετούς ξενοδοχειακούς Ομίλους να έχουν θέσει σε αναμονή τα αναπτυξιακά τους σχέδια, ο Radisson Hotel Group ανακοίνωσε ότι προχωρά με ένα πενταετές φιλόδοξο σχέδιο που περιλαμβάνει το άνοιγμα ενός δεύτερου ξενοδοχείου στη Λάρνακα μέχρι το καλοκαίρι του 2021 και την δημιουργία για πρώτη φορά τους επόμενους μήνες των πρώτων επώνυμων εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων, επίσης στη Λάρνακα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του eureporter, ακόμη ένα ξενοδοχείο αναμένεται να λειτουργήσει στη Λευκωσία υπό την διαχείριση των Sunnyseeker Hotels βάσει συμφωνίας franchise.

Διαβάστε ακόμα:
Julian Sands: Στην Κύπρο για τη νέα του ταινία ο χολιγουντιανός ηθοποιός
Χαμόγελα στους καταστηματάρχες με το restart του λιανεμπορίου
Φως στο τούνελ του τουρισμού λόγω Ισραήλ

Σχολιάζοντας το επενδυτικό πλάνο του Ομίλου στην Κύπρο, ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus, Γιώργος Καμπανέλλας, σημείωσε πως ότι «είμαστε ενθουσιασμένοι που κορυφαίες μάρκες ξενοδοχείων όπως το Radisson Hotels επέλεξαν την Κύπρο να επεκταθεί, προσθέτοντας πάνω από 500 νέα δωμάτια και διαμερίσματα. Αυτό δείχνει μια σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας στην Κύπρο κατά τη διάρκεια μιας εξαιρετικά δύσκολης περιόδου για την παγκόσμια οικονομία. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι μεγάλες εταιρείες συνεργάζονται με την Κύπρο για να βρουν καινοτόμους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων που προκλήθηκαν από την πανδημία και για να υποστηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας».

Ο Αντιπρόεδρος Ανάπτυξης του Radisson Hotel Group για Μέση Ανατολή, Πακιστάν, Κύπρο και Ελλάδα, Elie Milky  τόνισε πως «με μόνο το 1% των 500 ξενοδοχείων στο νησί να είναι υπό την ομπρέλα διεθνών brand, εντοπίσαμε ένα άνοιγμα για να διεισδύσουμε στην αγορά με τους σωστούς συνεργάτες. Η πανδημία και το επακόλουθο οικονομικό κλίμα έχουν επίσης καταστήσει τους ανεξάρτητους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων πιο ανοιχτούς στις ευκαιρίες επωνυμίας, δεδομένων των αυστηρών προτύπων καθαρισμού και πρόληψης που αναζητούν οι επισκέπτες και της δυνατότητας πρόσβασης σε περισσότερες αγορές και διεθνείς επισκέπτες».

Πρόσθεσε: «Αυτό που ξεχωρίζει την Κύπρο ως επιτυχημένο τουριστικό προορισμό είναι η σταθερότητα, οι ευκαιρίες που υπάρχουν και η γεωγραφική της θέση. Η κυπριακή κυβέρνηση υποστήριξε επίσης σθεναρά τη διαδικασία ανάπτυξης της ατζέντας βιώσιμης ανάπτυξης μετά το 2015 και έχει επανειλημμένα εκφράσει τη δέσμευσή της για την υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, γεγονός που καθιστά το νησί ακόμα πιο ελκυστικό προορισμό για τουρισμό και επενδύσεις».

Ο Όμιλος Radisson Hotel διαθέτει ήδη πέντε ξενοδοχεία, θέρετρα και εξυπηρετούμενα διαμερίσματα με πάνω από δωμάτια είτε σε λειτουργία είτε υπό ανάπτυξη σε όλη την Κύπρο, καθιστώντας το μεγαλύτερο διεθνές ξενοδοχειακό συγκρότημα στο νησί. Το προγραμματισμένο Radisson Beach Resort Larnaca (που απεικονίζεται στην φωτογραφία) θα προσφέρει επιπλέον 202 δωμάτια και θα είναι το πρώτο διεθνές επώνυμο θέρετρο της πόλης όταν θα ανοίξει αυτό το καλοκαίρι.

Τους επόμενους μήνες αναμένεται να αρχίσει η κατασκευή τα πρώτα serviced apartments υπό την επωνυμία Radisson Blu. Επιπλέον, η πρόσφατα στρατηγική συνεργασία με Sunnyseeker Hotels και Quality Group θα σηματοδοτήσει την είσοδο του Ομίλου στη Λευκωσία με ένα ξενοδοχείο 271 δωματίων που θα ανοίξει τις πόρτες του το 2024.

Δειτε Επισης

Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες
Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων