TUI Group: Παίρνει μερίδιο της Thomas Cook και δυναμώνει στην Κύπρο

Ακόμα πιο δυναμικά στο παιχνίδι του κυπριακού τουρισμού, στον απόηχο και του κλεισίματος της Thomas Cook, μπαίνει η TUI Group, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός οργανισμός στον κόσμο, ο οποίος μεταφέρει κάθε χρόνο στο νησί μας περίπου 500 χιλιάδες τουρίστες από μεγάλο αριθμό χωρών όπως Βρετανία, Ρωσία, Γερμανία, Σκανδιναβία, Ελβετία, Αυστρία, Γαλλία κ.α. 

Η TUI, η οποία αποτελεί σταθερό τουριστικό τροφοδότη της Κύπρου πανευρωπαϊκά, επιδιώκει να ενισχύσει περαιτέρω την ηγετική της θέση, κερδίζοντας σημαντικό κομμάτι από το μερίδιο της Thomas Cook, η οποία μετέφερε σε ετήσια βάση στη χώρα μας περίπου 250 χιλιάδες τουρίστες.

Διαβάστε ακόμα: Γ. Χρυσοχός: Ασφαλής επένδυση με λιγότερο ρίσκο τα ακίνητα

Ήδη, όπως πληροφορείται το InBusnessNews, για το φετινό καλοκαίρι θα διπλασιάσει τον αριθμό των Ρώσων τουριστών, από τις περίπου 200 χιλιάδες που μετέφερε στην Κύπρο τα προηγούμενα χρόνια και έπεται συνέχεια, με δεδομένο το γεγονός ότι ο εν λόγω όμιλος βλέπει ότι το νησί μας παρουσιάζει ένα από τα πιο υψηλά ποσοστά ικανοποίησης ανάμεσα στους πελάτες του. Αν στα κομμάτια του παζλ προσθέσουμε και την προωθούμενη Εθνική Στρατηγική Τουρισμού, δεν αποκλείεται να δούμε την TUI να αποκτά ακόμα μεγαλύτερα μερίδια στην κυπριακή τουριστική αγορά τα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε ακόμα: Altamira: Διαμερίσματα από €40.000 και σπίτια από €125.000 (photos)

Την μελλοντική στρατηγική του ομίλου για την Κύπρο παρουσίασε στο πλαίσιο του 42ου ετήσιου συνεδρίου του ΠΑΣΥΞΕ, ο Phillip Iveson, Commercial Director της TUI GROUP, ο οποίος υπογράμμισε ότι η χώρα μας αποτελεί έναν από τους πέντε κορυφαίους προορισμούς του αγγλογερμανικού κολοσσού ταξιδίων και τουρισμού, εξ ού και θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση.

Διαβάστε ακόμα: Γ. Σάββα: Η Κύπρος μπορεί να γίνει κόμβος για ξένες επενδύσεις στη βιομηχανική ανάπτυξη

Ειδικότερα, ο κ. Iveson ανέφερε πως βασικοί στόχοι της TUI για την Κύπρο είναι:

  • Να ενισχύσει τη θέση της ως ηγέτης στην Κύπρο, αξιοποιώντας όλες τις αγορές του ομίλου, κάτι που θα βοηθήσει και στο να κερδίσει ο όμιλος το μερίδιο αγοράς που άφησε πίσω της η Thomas Cook.
  • Να αυξήσει σταθερά τις πτήσεις προς το νησί, αξιοποιώντας όλες τις αγορές, στις οποίες δραστηριοποιείται.
  • Να διατηρήσει τις υφιστάμενες σχέσεις της με τους εταίρους της στην Κύπρο, αλλά και να τις ενισχύσει μέσω συνεργασιών με νέες ξενοδοχειακές μονάδες
  • Να επιχειρήσει προσέλκυση νέων αγορών καθώς επίσης και επέκταση της τουριστικής σεζόν.

Όπως ανέφερε ο Commercial Director της TUI GROUP, η ανάπτυξη του ομίλου και η θέση του ως market leader, θα επέτρεπε την αύξηση των πτήσεων προς το νησί, γεγονός που συνιστά ευκαιρία για όλους τους στρατηγικούς εταίρους της TUI.

Αναφερόμενος στα θετικά της Κύπρου, ο κ. Iveson τόνισε ότι η χώρα μας παρουσιάζει ένα από τα πιο υψηλά ποσοστά ικανοποίησης των πελατών (τουριστών) του ομίλου (δεύτερη μετά την Αίγυπτο).

Στον αντίποδα, ωστόσο, το νησί μας καταγράφει την υψηλότερη τιμή προορισμού ανάμεσα στο Short & Mid Haul programme του Ομίλου (11% πάνω από τον μέσο όρο), καθώς επίσης και το υψηλότερο κόστος διαμονής (11% ψηλότερο από τον μέσο όρο).
 
Σ. Περδίος: Ενισχύεται η TUI
Εξάλλου, σε δηλώσεις του στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του ΠΑΣΥΞΕ, ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος αναφέρθηκε στην τάση για αύξηση του μεριδίου της TUI στην Κύπρο, τόσο από τη Βρετανία όσο και από τη Ρωσία. Σε ότι αφορά τη Ρωσία, ο κ. Περδίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Biblio-Globus δεν θα χάσει το μερίδιο της στη ρωσική αγορά από την TUI. 

Πάντως, το πως θα κινηθεί φέτος η ρωσική αγορά θα φανεί και μέσα από την παρουσία του Υφυπουργού στην τουριστική έκθεση της Ρωσίας το επόμενο διάστημα.

Σε ότι αφορά το Brexit, ο κ. Περδίος ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να επηρεάζει για την ώρα αρνητικά τη ροή Βρετανών τουριστών προς την Κύπρο, καθώς δεν έχει καταγραφεί οποιαδήποτε μείωση.
 

Δειτε Επισης

Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση