Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Γ. Χρυσοχός: Ασφαλής επένδυση με λιγότερο ρίσκο τα ακίνητα

H επένδυση σε ακίνητα φιγουράρει στις δημοφιλείς επιλογές για τους Κύπριους μη θεσμικούς επενδυτές, καθώς αποτελεί μια ασφαλή και με λιγότερο ρίσκο επένδυση. Αυτό επισημαίνει στο InBusinessNews, o CEO του Ομίλου Cyfield Γιώργος Χρυσοχός ο οποίος τονίζει ότι ο τομέας των ακινήτων προσφέρει τις περισσότερες φορές άμεσο εισόδημα.

Ιδανικά ακίνητα για επένδυση, σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχό, αποτελούν τα ακίνητα που μπορούν να προσφέρουν σίγουρα εισοδήματα και τα οποία βρίσκονται σε δημοφιλείς οικιστικές περιοχές, ενώ χαρακτηρίζει ως κερδοφόρα και σοφή επιλογή την επένδυση σε ακίνητα στην Αθήνα.

Διαβάστε ακόμα: TUI Group: Παίρνει μερίδιο της Thomas Cook και δυναμώνει στην Κύπρο

Διαβάστε ακόμα: Altamira: Διαμερίσματα από €40.000 και σπίτια από €125.000 (photos)

Σε ό,τι αφορά τις επιλογές που προσφέρει ο Όμιλος Cyfield, o κ. Χρυσοχός επισημαίνει πως οι αποδόσεις των ακινήτων του Ομίλου δεν έχουν πέσει κάτω από το 4%, ενώ μοναδική επιλογή αποτελεί το και το 360, καθώς όπως αναφέρει, με την ολοκλήρωση του έργου η τιμή των ενοικίων θα κυμαίνεται στα 1.300 με 5.500 ευρώ το μήνα.

Διαβάστε ακόμα: Γ. Σάββα: Η Κύπρος μπορεί να γίνει κόμβος για ξένες επενδύσεις στη βιομηχανική ανάπτυξη

Κατά την άποψη σας η επένδυση σε ακίνητα στην Κύπρο είναι καλή εναλλακτική επιλογή σε αυτούς που αναζητούν αποδόσεις;
Παραδοσιακά, η επένδυση στα ακίνητα, είναι από τις πιο δημοφιλείς για τον Κύπριο μη θεσμικό επενδυτή. Αυτό συμβαίνει διότι, αποτελεί μια από τις πιο απλές και κατανοητές επενδύσεις μετά τις καταθέσεις και τα κρατικά ομόλογα. Επίσης, τα ακίνητα θεωρούνται το πιο ασφαλές είδος επένδυσης με το λιγότερο ρίσκο. Γι’ αυτό σε μια εποχή που οι καταθέσεις και τα κρατικά ομόλογα αποφέρουν αρνητικές αποδόσεις, βλέπουμε μεγάλη ζήτηση στον τομέα των ακίνητων, ο οποίος προσφέρει πολλές φορές και άμεσο εισόδημα.
 
Τι είδους ακίνητα προσφέρουν καλές αποδόσεις σε επενδυτές;
Τα ιδανικότερα ακίνητα για επένδυση σήμερα είναι αυτά που μπορούν να προσφέρουν σίγουρα εισοδήματα. Συνεπώς, πρέπει να είναι ακίνητα των οποίων η απόδοση δεν βασίζεται σε αυξήσεις τιμών, παραδείγματος χάρη οικόπεδα. Ιδανικά αυτές οι επενδύσεις πρέπει να βρίσκονται σε δημοφιλείς οικιστικές περιοχές με μεγάλους πληθυσμούς, όπου η ζήτηση για ενοικιάσεις είναι αυξημένη. Οι περιοχές αυτές λόγω της ρευστής εγχώριας αγοράς μπορούν να προσφέρουν και εύκολη έξοδο στον επενδυτή ανά πάσα στιγμή, δηλαδή πώληση του ακινήτου.
 
Επίσης, καλή επιλογή είναι η επένδυση σε ακίνητα, τα οποία είναι μοναδικά στο είδος τους. Κι αυτό επειδή η περιορισμένη προσφορά σε συνδυασμό με την μεγάλη ζήτηση σπρώχνουν τα ενοίκια και τις αξίες προς τα πάνω.
 
Οι αποδόσεις που παρατηρούμε σήμερα στα νέας γενιάς διαμερίσματα στις περιοχές της Λευκωσίας είναι της τάξεως 4-6%. Επίσης, τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε αυξημένη ζήτηση σε εμπορικά κτήρια με σταθερούς και φερέγγυους ενοικιαστές και με μακροχρόνια συμβόλαια ενοικίασης, καθώς προσφέρουν ασφάλεια εισοδήματος σε βάθος δεκαετίας.
 
Ο Όμιλος σας τι έχει να προτείνει σε Κύπριους και ξένους οι οποίοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το ακίνητο για επένδυση;
Εμείς προτείνουμε στους επενδυτές να αγοράζουν, όπως έχουμε προαναφέρει, από την μεγάλη γκάμα προϊόντων που διαθέτουμε σε δημοφιλείς και πολυπληθείς περιοχές όπως η Ακρόπολη ή η Δασούπολη, οι οποίες έχουν σταθερά αυξανόμενα ενοίκια τα τελευταία 30 χρόνια. Είναι περιοχές που δεν έχουν επηρεαστεί σημαντικά από την κρίση του 2013. Η ζήτηση σε αυτές τις περιοχές είναι διαχρονική καθώς βρίσκονται κοντά σε μεγάλες και σημαντικές εταιρείες του τόπου αλλά και σε κυβερνητικές υπηρεσίες. Επίσης, θεωρούμε ότι τα εμπορικά ακίνητα έχουν πολύ μεγαλύτερη σταθερότητα στην Λευκωσία πάρα στις άλλες πόλεις, επειδή η Λευκωσία είναι η πρωτεύουσα και κατ΄ επέκταση, έδρα της κυβέρνησης και το χρηματοοικονομικό και Πανεπιστημιακό κέντρο της Κύπρου, και συνεπώς υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για εμπορικά ακίνητα. Όσον αφορά την Λεμεσό, προτείνουμε στους πελάτες μας να επενδύουν σε ακίνητα που δεν βρίσκονται απαραίτητα κοντά στη θάλασσα, αλλά ακίνητα τα οποία εμπίπτουν στις τοπικές ανάγκες και όχι στην εποχιακή ζήτηση των ξένων αγοραστών οι οποίοι έχουν σπρώξει τις τιμές προς τα πάνω.

Ο Κύπριος επενδυτής παραδοσιακά αγόραζε ακίνητα στο εξωτερικό για να νιώθει ασφάλεια, κυρίως στην Αθήνα καθώς σήμερα αποτελεί μια πολύ κερδοφόρα και σοφή επένδυση και έχει παρατηρηθεί ότι παρουσιάζει μεγάλη αύξηση ενοικίων και αξιών. Ο όμιλος μας προσφέρει μια μεγάλη γκάμα επιλογών στις καλύτερες περιοχές της Αθήνας.
 
Τι αποδόσεις μπορούν να προσφέρουν τα ακίνητα σας;
Οι αποδόσεις των ακινήτων μας δεν πέφτουν κάτω από 4%, ενώ έχουμε δει παραδείγματα πελατών μας να φτάνουν μέχρι και το 6%. Τα εμπορικά ακίνητα κυμαίνονται γύρω στο 5% αλλά έχουν το θετικό της σταθερής αύξησης λόγω μακροχρόνιων συμβολαίων ενοικίασης.

Στην Αθήνα παρατηρούμε απόδοση της τάξεως 4-6%, αλλά παράλληλα οι αγοραστές μας παρατηρούν αύξηση της αξίας και της τιμής μεταπώλησης.

Δώστε μας ένα-δύο παραδείγματα;
Ο Όμιλος μας αυτή την στιγμή προσφέρει 15 υπό ανέγερση έργα στις πιο δημοφιλείς περιοχές της Λευκωσίας και της Λεμεσού, τα οποία αποτείνονται στους τοπικούς ενοικιαστές.

Παράλληλα, ο Όμιλος μας έχει τα landmark projects, με σημαντικότερο παράδειγμα το «360» , το οποίο αποτελεί μοναδικό ακίνητο στο είδος του συνδυάζοντας σημαντικές βραβεύεις, όπως το luxury lifestyle award, με υπηρεσίες που συμβάλουν στη βελτίωση του επιπέδου ζωής των ενοίκων. Πρόκειται για ένα ακίνητο, το οποίο προσφέρει μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να ζήσουν σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Μάλιστα, με την ολοκλήρωση του έργου, παρατηρούμε, πως η ζήτηση των ενοικίων είναι πολύ μεγάλη, καθώς κυμαίνονται στα 1.300 με 5.500 ευρώ το μήνα.

Ταυτόχρονα ο όμιλος προσφέρει 9 υπό ανέγερση έργα, στις καλύτερες περιοχές της Αθήνας, στα οποία προσφέρονται και υπηρεσίες διαχείρισης, με ποσοστό επιτυχίας στις ενοικιάσεις 100%.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023