Ψηφίζουν Ελλάδα για το Πάσχα οι Κύπριοι

Ψηφίζουν Ελλάδα για το Πάσχα οι Κύπριοι

Ψηφίζουν Ελλάδα για το Πάσχα οι Κύπριοι

Μεγάλες είναι οι ροές Κυπρίων ταξιδιωτών προς το εξωτερικό και ειδικότερα προς την Ελλάδα ενόψει της πασχαλινής περιόδου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ACTA), Βασίλη Σταματάρη. Μιλώντας στο InBusinessNews, ο ίδιος εξήγησε, ωστόσο, πως το ενδιαφέρον για ταξίδια δεν θα φτάσει την άνοδο που καταγράφηκε το πρώτο τρίμηνο του 2019, αφού η περίοδος του Πάσχα προσφέρεται για οικογενειακές στιγμές εντός Κύπρου, αλλά και εσωτερικό τουρισμό. 

RELATED ARTICLES

«Υπάρχει ευφορία, γιατί βλέπουμε τις πτήσεις μας να είναι αρκετά γεμάτες και σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει διαθεσιμότητα ούτε και για τις business class θέσεις», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ACTA, διευκρινίζοντας ότι, παρά τα παράπονα που εκφράζονται για ακριβά εισιτήρια, το πρώτο τρίμηνο του 2019 καταγράφηκε αύξηση 10%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου.

Διαβάστε ακόμα: Τα 50 ξενοδοχεία της Atlantica σε Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο

Διαβάστε ακόμα: «Meeters – Greeters»: Η ομάδα που απογειώνει τις κάρτες της Ελληνικής Τράπεζας

Διαβάστε ακόμα: Γ. Νικολάου: Η σημασία του Fund Administration
 
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
Παραδοσιακά, οι περισσότεροι Κύπριοι που επιλέγουν το εξωτερικό για να περάσουν το Πάσχα τους στρέφονται προς την Ελλάδα και ειδικότερα προς την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, προορισμοί για τους οποίους υπάρχει και συχνότητα πτήσεων. Ωστόσο, αρκετοί είναι και όσοι επιλέγουν τις αποδράσεις σε περιοχές εκτός των μεγάλων κέντρων, όπως είναι η Ήπειρος, το Πήλιο, η Πελοπόννησος και η Κρήτη. Πέραν της Ελλάδας, δημοφιλείς προορισμοί είναι και αυτοί της Πράγας, της Βουδαπέστης και της Ρουμανίας. Μικρότερο είναι το ενδιαφέρον αναφορικά με μακρινότερους προορισμούς, για τους οποίους απαιτούνται και ενδιάμεσες πτήσεις, όπως είναι για παράδειγμα η Ισπανία. Όπως μας είπε ο πρόεδρος του ACTA, συνήθως επιδιώκεται οι ολιγοήμερες αποδράσεις, με ταξίδια που διαρκούν τρία με τέσσερα βράδια. «Ακόμα και σήμερα υπάρχει κόσμος ο οποίος κάνει κρατήσεις για αναχωρήσεις εντός της εβδομάδας ή ακόμα και αμέσως μετά το Πάσχα, όπου υπάρχει περίοδος ακόμα μιας εβδομάδας διακοπών», πρόσθεσε.
 
Στο μεταξύ, ο ίδιος σημείωσε την ικανοποίηση που υπάρχει για την όλο και μεγαλύτερη στροφή των ταξιδιωτών προς τα ταξιδιωτικά γραφεία και πρόταξε στα πλεονεκτήματα τους, την ασφάλεια στις συναλλαγές, την επικοινωνία με τους πελάτες και τις εξασφαλίσεις που παρέχουν. Υπογράμμισε επίσης πως, οι πράκτορες προσφέρουν στους πελάτες τους και επιλογές χαμηλού κόστους ενώ τοποθέτησε το κλείσιμο αεροπορικών εταιρειών στην Κύπρο και το εξωτερικό και την αμεσότητα που παρέχουν τα ταξιδιωτικά γραφεία στην κορυφή των λόγων που επέτρεψαν την αντιστροφή του κλίματος.

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας