Powered by

EKKA VE YACHTS: Το 17 μέτρων Riva Rivale 56 στο Limassol Boat Show

Με ένα σκάφος μήκους 17 μέτρων , το οποίο κατασκευάστηκε από το θρυλικό ναυπηγείο τις Riva στην Ιταλία, συμμετέχει στο Limassol Boat Show η εταιρεία EKKA VE YACHTS. Μιλώντας στο InBusinessNews o Operations Manager της εταιρείας, Κώστας Ριμής, αναφέρεται αναλυτικά στο σκάφος Riva Rivale 56, ενώ δίνει συμβουλές σε όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν για πρώτη φορά σκάφος. 

Διαβάστε ακόμα: Ανδρέας Κ. Κρητιώτης: Πού στοχεύει η Ancoria Bank

Διαβάστε ακόμα: Μέχρι πού φτάνει το κυπριακό χαλλούμι
 
Δώστε μας κάποια χαρακτηριστικά της εταιρεία σας. Ποιες μάρκες αντιπροσωπεύετε;
H EKKA VE YACHTS αντιπροσωπεύει τα Ιταλικά σκάφη Ferretti Yachts, Riva, Pershing, Itama και Mochi που είναι όλα κάτω από την ομπρέλα του Ferretti Group που ίσως είναι και το μεγαλύτερο ναυπηγείο στην Ιταλία. Συμπληρωματικά, θα ήθελα να σταθώ στα σκάφη Riva, τα οποία είναι γνωστά για την ιστορία τους και την εξαιρετική ποιότητα σε μια πορεία 175 χρόνων. Πρόκειται για σκάφη με φανταστική δυναμική, ομορφιά, ιταλικό design και φινέτσα. Τα πλείστα φτιάχνονται στο ιστορικό ναυπηγείο στο Sarnico, μέρος του οποίου λειτουργεί και σαν μουσείο.
 
Τι να περιμένουμε από την παρουσία σας στο Limassol Boat Show;
Η εταιρεία μας θα έχει μια πολύ αξιόλογη παρουσία στο LBS με τη παρουσίαση του Riva Rivale 56 στην Κύπρο.
 
Τι είδους και ποια σκάφη θα εκθέσετε;
To Ferretti group, αν και αρχικά έφτιαχνε ιστιοφόρα σκάφη,  τα τελευταία χρόνια ασχολείται μόνο με μηχανοκίνητα σκάφη αναψυχής (Motor yachts). Στη έκθεση θα παρουσιάσουμε το Riva Rivale 56. Είναι σκάφος τύπου open, 17 μέτρα μήκος, από το θρυλικό ναυπηγείο τις Riva, με 3 καμπίνες επιβατών (2 ensuite) σαλόνι, κουζίνα. To Riva Rivale 56 είναι το ιδανικό οικογενειακό σκάφος, με σπορτίφ χαρακτήρα και γραμμές, το οποίο μπορεί άνετα να χειριστεί ο ιδιοκτήτης, καθώς δεν χρειάζεται πλήρωμα. Διαθέτει φανταστικούς χώρους για φιλοξενία, τόσο μέσα όσο και έξω στο κατάστρωμα. Μπορεί να φτάσει  μέγιστη ταχύτητα μέχρι και 37 κόμβους και ταχύτητα πορείας τους 30 κόμβους. Στην έκθεση, το σκάφος θα είναι επισκέψιμο μόνο κατόπιν ραντεβού.
 
Πόσο βοηθούν η δημιουργία μαρίνων αλλά και το Limassol Boat Show στο να ενθαρρυνθούν οι Κύπριοι αλλά και οι ξένοι που ζουν στην Κύπρο να αγοράσουν σκάφος/βάρκα και να ασχοληθούν με τη θάλασσα;
 
Δυστυχώς, το σχήμα του νησιού μας καθώς επίσης και η έλλειψη μέχρι τώρα μαρίνων, δεν βοηθούσε και τόσο στην ανάπτυξη του yachting επειδή δεν υπήρχαν ασφαλείς προορισμοί (κόλποι ή μαρίνες) που θα μπορούσε κάποιος να περάσει το βράδυ με το σκάφος του. Με την δημιουργία των μαρίνων, δημιουργήθηκαν και θα δημιουργηθούν προορισμοί, έτσι ώστε κάποιος να μπορεί να επισκεφθεί κάποια άλλη πόλη με το σκάφος του και να έχει κάπου να περάσει το βράδυ με ασφάλεια. Επίσης, σημαντικό ρόλο έχουν και οι υπηρεσίες που προσφέρονται από τις μαρίνες, όπως παροχή νερού, ρεύματος, απομάκρυνση σκουπιδιών και λυμάτων, επισκευές, σταθμοί καυσίμων, κ.α. Το LBS κάθε χρόνο αναβαθμίζεται σημαντικά και συνεχώς αυξάνονται οι εκθέτες. Κάποιος που ενδιαφέρεται να αγοράσει ένα σκάφος/φουσκωτό/jetski/Υacht μπορεί να βρει τις πλείστες εταιρείες/εισαγωγείς μαζεμένες και μπορεί πιο εύκολα να συγκρίνει τι έχει η κάθε εταιρεία να προσφέρει, έτσι ευκολύνεται στην αγορά.
 
Ποιες βασικές συμβουλές θα δίνατε σε έναν «πρωτάρη» που θέλει να αγοράσει την πρώτη του βάρκα η γιοτ;
Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει κάποιος να ξεκαθαρίσει τι χρήση θέλει να κάνει με το σκάφος του. Aν δηλαδή το θέλει για να περνά χρόνο με την οικογένεια ή ψάρεμα ή απλά ταχύτητα και θαλασσιά σπορ.
Να αγοράσει κάτι ποιοτικό και αξιόπιστο και όχι απλά κάτι φθηνό, διότι πολύ πιθανόν, αυτά που “οικονόμησε” θα  τα πληρώσει στο προσεχές μέλλον. Να γνωρίζει, επίσης, τους βασικούς κανόνες πλοήγησης και να είναι πάντα ασφαλής. Τέλος, να σέβεται τους τριγύρω του και το περιβάλλον.
 

Δειτε Επισης

Οι μεταβλητές που καθορίζουν την στρατηγική των ξενοδοχείων στην Κύπρο-Γεωπολιτικά, οικονομία, περιβάλλον
Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για τουριστικές επιχειρήσεις-Μια πρωτοβουλία του ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το I-STARS
Ανοδικά οι αφίξεις τουριστών τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους-Κυριότερη πηγή το Ηνωμένο Βασίλειο
Κώστας Κουμής: Εντός στόχων παρά τις αντιξοότητες-Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου
La Plage Nespresso στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2024
Aegean Airlines: Σχεδιάζει νέους προορισμούς και προϊόντα-Οι κινήσεις το φετινό καλοκαίρι
Ανάσα σε ξενοδοχεία χωρίς άδεια λειτουργίας-Παράταση και δυνατότητα συμμόρφωσης μέχρι το τέλος του 2025
Ο χάρτης των ξενοδοχείων της Κύπρου-Η κατάταξη, η δυναμικότητα, η γεωγραφική κατανομή και η... αδειοδότηση
Άρχισε η διαδικασία ανανέωσης αδειών εγγραφής αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων-Όλες οι πληροφορίες
Μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία στη καρδιά της Λευκωσίας