Οι τρεις νέες προσθήκες ιδιωτικής εκπαίδευσης στη Λεμεσό

InBusinessNews  08/12/2022 06:30
Οι τρεις νέες προσθήκες ιδιωτικής εκπαίδευσης στη Λεμεσό

Οι τρεις νέες προσθήκες ιδιωτικής εκπαίδευσης στη Λεμεσό

InBusinessNews  08/12/2022 06:30

Με νέες επενδύσεις και επεκτάσεις βρέθηκε εντός του 2022 αντιμέτωπος ο τομέας της ιδιωτικής εκπαίδευσης στη Λεμεσό. 

Οι νέες προσθήκες περιλαμβάνουν σχεδόν όλα τα στάδια της εκπαίδευσης, από την προδημοτική μέχρι και την μεταλυκειακή.

Βασικός στόχος, είναι η κάλυψη του κενού στη αγορά των εκπαιδευτηρίων, το οποίο έχει δημιουργηθεί από την κάθοδο ξένων εταιρειών και άλλων επαγγελματιών στην Κύπρο και ιδιαίτερα στην πόλη της Λεμεσού.

Διαβάστε ακόμα: 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο τομέας της εκπαίδευσης στην Κύπρο καθίσταται γενικότερα ολοένα και πιο ελκυστικός για επενδύσεις, με την άφιξη του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου της Βηρυτού (ΑUB) στην Πάφο να αποτελεί τρανή απόδειξη για του λόγου το αληθές. 

Το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού θα λειτουργήσει από την ακαδημαϊκή χρονιά 2023-2024. Η επένδυση των εγκαταστάσεων ανέρχεται στα 29 εκατ. ευρώ και στόχος είναι να ενταχθούν οι πρώτοι πρωτοετείς φοιτητές τον Σεπτέμβριο του 2023.

Διαβάστε εδώ: Έτσι θα είναι το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Βηρυτού που έρχεται Πάφο

  • The Island School: Το σχολείο που χτίστηκε μέσα σε λίγες εβδομάδες

Σε χρόνο ρεκόρ ανεγέρθηκε το The Island Private School, το νέο ιδιωτικό σχολείο στη Λεμεσό.

Το ιδιωτικό σχολείο εξασφάλισε πιστοποιήσεις ως σχολή προδημοτικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα εγκαίνιά του πραγματοποιήθηκαν τον Νοέμβριο του 2022.

Διαβάστε εδώ: The Island School: Το νέο ιδιωτικό σχολείο της Λεμεσού

Πρόκειται για διεθνές αγγλόφωνο σχολείο, το οποίο φιλοξενεί πέραν των 700 μαθητών.

4395656980690739 image

Το The Island Private School of Limassol ολοκληρώθηκε σε μόνο τέσσερις μήνες από την Cyfield, η οποία ανέλαβε τις κατασκευαστικές εργασίες.

Στο έργο περιλαμβάνονται σημαντικές υποδομές, ανάμεσά τους πέντε εργαστήρια, δύο στούντιο τέχνης, πισίνα, αλλά και εξωτερική και εσωτερική αθλητική βάση που προγραμματίζεται μέχρι το 2024.

Από το 2024 αναμένεται ότι θα φοιτούν πέραν των 1.600 μαθητών.

  • Absolute Institute of Technical Education: Νέο μεταλυκειακό Ινστιτούτο

Την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής των εγκαταστάσεων του Absolute Institute of Technical Education ανακοίνωσε αυτό τον μήνα η LionGlobal.

Διαβάστε εδώ: Πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης το Absolute Institute of Technical Education

4395657388950904 image

Πρόκειται για το μεταλυκειακό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που στεγάζεται σε ένα μοντέρνο κτήριο το οποίο βρίσκεται στη Γερμασόγεια και έρχεται με σκοπό να ενισχύσει σημαντικά την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση στην Κύπρο.

4395657622334384 image

Αφορά ένα μεγαλεπήβολο έργο, κόστους €8.5 εκατ., που σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Eracles Papachristou Architects.

Το Absolute Institute of Technical Education αναμένεται να υποδεχθεί τους πρώτους φοιτητές του το χειμερινό εξάμηνο του 2023. 

4395657817652644 image
  • Γαλλοκυπριακό Σχολείο: Νέο παράρτημα στη Λεμεσό

Το Γαλλοκυπριακό Σχολείο Λευκωσίας (Ecole Franco Chypriote, EFCN) σχολείο γιόρτασε φέτος 10 χρόνια επιτυχημένης εκπαίδευσης και ταυτόχρονα, τον περασμένο Μάρτιο, άνοιξε νέο παράρτημα στη Λεμεσό.

Διαβάστε εδώ: Γαλλοκυπριακό Σχολείο: Γιορτάζει δέκα χρόνια, ανοίγει στη Λεμεσό

4395658059928409 image

Το EFCN είναι ένα μη κερδοσκοπικό ιδιωτικό σχολείο που ιδρύθηκε το 2012 από τη Γαλλική και την Κυπριακή κυβέρνηση βάσει της διμερούς Συμφωνίας της Γαλλίας και της Κύπρου του 1969. Τα προγράμματα φοίτησης του ξεκινούν από το νηπιαγωγείο μέχρι και την αποφοίτηση.

Η κύρια γλώσσα διδασκαλίας είναι τα γαλλικά και οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ γαλλικών ή δίγλωσσων ακαδημαϊκών προγραμμάτων. Στο δίγλωσσο πρόγραμμα οι μαθητές διδάσκονται τόσο στα Γαλλικά όσο και στα Ελληνικά.

Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί ότι το Γαλλοκυπριακό Σχολείο είναι μέρος του Διεθνούς Δικτύου Γαλλικών Σχολείων AEFE (Agence pour l’enseignement francais a l’etranger), που είναι το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό δίκτυο στον κόσμο με 535 Σχολεία σε 139 χώρες.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας