Γαλλοκυπριακό Σχολείο: Γιορτάζει δέκα χρόνια, ανοίγει στη Λεμεσό

Για μια πραγματικά ευρωπαϊκή παιδεία βασισμένη στις ανθρωπιστικές αξίες στις οποίες στηρίζεται ο γαλλικός πολιτισμός, με θεμελιώδη χαρακτηριστικά την προώθηση της κριτικής σκέψης, τη διαλλακτικότητα και τον σεβασμό στην πολιτισμική ετερότητα

 

Το Γαλλοκυπριακό Σχολείο Λευκωσίας (EFCN) γιορτάζει φέτος τα 10 χρόνια επιτυχημένης εκπαιδευτικής προσφοράς του και ανακοινώνει επίσημα  την  λειτουργία παραρτήματος στη Λεμεσό. Το EFCN ανοίγει τις πόρτες του στο Σάββατο 12 Μαρτίου 2022  στις 10.30 π.μ. μέχρι τις 12:00  στο θέατρο της Α’ Αστικής Σχολής Λεμεσού σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τις παιδαγωγικές προσεγγίσεις και τη λειτουργία του, από το νηπιαγωγείο μέχρι την αποφοίτηση.  

Το EFCN είναι ένα μη κερδοσκοπικό ιδιωτικό σχολείο που ιδρύθηκε το 2012 από τη Γαλλική και την Κυπριακή κυβέρνηση βάσει της διμερούς Συμφωνίας της Γαλλίας και της Κύπρου του 1969.
 

Στόχος του Γαλλοκυπριακού σχολείου,  που φιλοξενεί φέτος περίπου 450 μαθητές,  είναι να παρέχει εκπαίδευση βασισμένη σε αξίες όπως η ισότητα, η πνευματική καλλιέργεια, ο ανθρωπισμός και η πολιτιστική πολυμορφία. Ενθαρρύνει την κριτική σκέψη, την αλληλοκατανόηση, την ανεκτικότητα και τη συνύπαρξη.

Το Γαλλοκυπριακό Σχολείο είναι μέρος του Διεθνούς Δικτύου Γαλλικών Σχολείων AEFE (Agence pour l’enseignement francais a l’etranger), που είναι το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό δίκτυο στον κόσμο με 535 Σχολεία σε 139 χώρες.

 

Το EFCN ακολουθεί το γαλλικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών, το οποίο προσφέρει στους μαθητές τα θεμέλια για μια αληθινή ευρωπαϊκή κουλτούρα και ταυτότητα και επιτρέπει στους αποφοίτους του να έχουν πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα πανεπιστήμια παγκοσμίως.

Η κύρια γλώσσα διδασκαλίας είναι τα γαλλικά και οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ γαλλικών ή δίγλωσσων ακαδημαϊκών προγραμμάτων. Στο δίγλωσσο πρόγραμμα οι μαθητές διδάσκονται τόσο στα Γαλλικά όσο και στα Ελληνικά. Οι μαθητές μας προετοιμάζονται για το Γαλλικό Baccalauréat  που επιτρέπει δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα Πανεπιστήμια της Γαλλίας, καθώς και σε  όλα τα  Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης διεθνώς. Επιπλέον, όλοι οι μαθητές διδάσκονται Αγγλικά και από την ηλικία των 12 ετών έχουν τη δυνατότητα να μάθουν είτε γερμανικά, είτε ισπανικά. Ένας από τους κυριότερους εκπαιδευτικούς στόχους των σχολείων AEFE είναι όπως οι  απόφοιτοι  τους χειρίζονται  τουλάχιστον 4 γλώσσες.

 

Το σχολείο αυτό έχει επίσης ως αντικείμενο την προώθηση των γλωσσών και των δύο δια­φορετικών πολιτισμών Γαλλίας και Κύπρου, μέσα σε ένα ευρωπαϊκό και διεθνές πλαίσιο.

 

Με τη διδασκαλία και την καθοδήγηση ειδικευμένων καθηγητών, τη χρήση νέων τε­χνολογιών και την τακτική παρακολούθηση από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας της Γαλλίας, οι μαθητές προετοιμάζονται για την απόκτηση του γαλλικού διπλώματος DNB (Diplôme National du Brevet), εξέταση την οποία πα­ρακάθονται στο τέλος του Γυμνασίου και του γαλλικού απολυτηρίου (Baccalauréat). Στο τέλος αυτού του προγράμματος οι τρίγλωσσοι ή τετράγλωσσοι μαθητές μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο πανεπιστήμιο της επιλογής τους στη Γαλλία, την Κύπρο, στις άλλες χώρες της ΕΕ ή αλλού.

 

Το γαλλικό απολυτήριο (Baccalauréat) εί­ναι αναγνωρισμένο παγκοσμίως και επιτρέπει την πρόσβαση σε όλα τα Πανεπιστήμια της Γαλλίας και του εξωτερικού. Η Ανώτατη Εκ­παίδευση στη Γαλλία παρέχεται δωρεάν από το γαλλικό κράτος. Το Γαλλοκυπριακό Σχολείο αναγνωρίζε­ται από τα Υπουργεία Παιδείας της Γαλλίας και της Κύπρου.   

 

Στις 12 Μαρτίου, η Διεύθυνση και εκπαιδευτικοί του Γαλλοκυπριακού σχολείου Θα παρουσιάσουν τη φιλοσοφία του Γαλλικού εκπαιδευτικού συστήματος και τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου και θα παρέχουν πληροφορίες για το  παράρτημα της Λεμεσού.  

Περισσότερες πληροφορίες στο: https://openday.efcn.info/node/1

Δειτε Επισης

Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά
Επίσκεψη ομάδας εργαζομένων της Gordian στο Κέντρο Υπηρεσιών «ΣΕΑΝΑ»
Την Τρίτη η 63η ετήσια γενική συνέλευση της ΟΕΒ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
Η πρώτη δικαστική απόφαση στην Κύπρο που επέτρεψε τη λήψη μαρτυρίας μέσω εικονοτηλεδιάσκεψης σε αστική υπόθεση
Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα