Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Έτσι θα είναι το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Βηρυτού που έρχεται Πάφο

Νέα δυναμική αποκτά ο αναπτυσσόμενος τομέας της εκπαίδευσης τόσο στην Πάφο όσο και στην Κύπρο, καθώς ακόμα ένα μεγάλο εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού δείχνει ψήφο εμπιστοσύνης στο νησί.

Διαβάστε ακόμη: 

Το Τμήμα Περιβάλλοντος άναψε το πράσινο φως για την ανέγερση και λειτουργία του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου της Βηρυτού (ΑUB), στην Πάφο.

Οι εγκαταστάσεις του νέου πανεπιστημίου θα κατασκευαστούν σε δύο διαφορετικές φάσεις (Φάση Ι και Φάση ΙΙ).

Σύμφωνα με την γνωμάτευση του Τμήματος Περιβάλλοντος, η πρώτη φάση θα εκτελεστεί εντός τριών τεμαχίων κα θα περιλαμβάνει κτηριακές εγκαταστάσεις, χώρο στάθμευσης και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Διαβάστε ακόμα: 

Μη επαγγελματίες επενδυτές, μεγάλα κέρδη-Τα μυστικά της επιτυχίας 

Asteroid: Έτοιμος ο νέος πύργος της Λευκωσίας (βίντεο)

Η δεύτερη φάση θα εκτελεστεί εντός ενός τεμαχίου και θα περιλαμβάνει κτηριακές εγκαταστάσεις.

 

Σχολές μηχανικής, επιχείρησης, τεχνών και επιστημών
Σύμφωνα με την περιβαλλοντική γνωμάτευση, στο Πανεπιστήμιο σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν οι σχολές μηχανικής, επιχείρησης, καθώς και τεχνών και επιστημών. Το Πανεπιστήμιο στην πρώτη φάση λειτουργίας του θα έχει τη δυνατότητα να δεχθεί μέχρι και 1,200 φοιτητές.

Το Πανεπιστήμιο θα διαθέτει επίσης αθλητικές εγκαταστάσεις οι οποίες θα περιλαμβάνουν δύο γήπεδα καλαθόσφαιρας, ένα μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου και δύο γήπεδα τένις. Το τεμάχιο έχει συνολικό εμβαδόν 11.219 τ.μ. και οι προτεινόμενες αθλητικές εγκαταστάσεις θα καταλαμβάνουν έκταση 8.679 τ.μ.

Στη δεύτερη φάση, οι κτηριακές εγκαταστάσεις θα έχουν εμβαδόν 6.350 τ.μ. και θα αποτελούνται από εκθεσιακό χώρο με εμβαδόν 200 τ.μ., γραφεία διοίκησης με εμβαδόν 2.060 τ.μ., αίθουσες διδασκαλίας με εμβαδόν 4.483 τ.μ., καθώς και δωμάτιο θυρωρού και τεχνικών με εμβαδόν 125 τ.μ.


Αναλυτικά το έργο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

Κτήριο 1 – Κτήριο Διδασκαλίας

Ισόγειο: Προθάλαμος, μεγάλη βιβλιοθήκη με το γραφείο του βιβλιοθηκάριου, 4 αίθουσες διδασκαλίας, ένα εργαστήριο υπολογιστών και ένα εργαστήριο κατασκευής μηχανικών, χώροι αποθήκευσης, ηλεκτρολογικοί χώροι, 8 χώροι υγιεινής, εκ των οποίων 2 για ΑΜΕΑ.

Πρώτος όροφος:  7 αίθουσες διδασκαλίας, ένα εργαστήριο υπολογιστών, ένα εργαστήρι φυσιολογίας και ένα ερευνητικό εργαστήρι, 2 χώροι υγιεινής, δωμάτια ηλεκτρολογικών υπηρεσιών.

Δεύτερος όροφος: 5 αίθουσες διδασκαλίας, ένα εργαστήριο υπολογιστών, ένα εργαστήρι εργονομίας και τρία ερευνητικά εργαστήρια, 2 χώροι υγιεινής, δωμάτια ηλεκτρολογικών υπηρεσιών.

Τρίτος όροφος: Χώρος αναμονής φοιτητών, 5 αίθουσες διδασκαλίας, 8 χώροι υγιεινής εκ των οποίων 2 για ΑΜΕΑ, δωμάτιο εκτυπώσεων με αποθηκευτικό χώρο, 3 αποθήκες, 4 δωμάτια ηλεκτρολογικών υπηρεσιών.

Κτήριο 2 – Κτήριο Διοίκησης

Ισόγειο: 4 γραφεία γραμματείας, προθάλαμος/χώρος αναμονής, 2 γραφεία εγγραφών, 2 γραφεία πρόσληψης, δωμάτιο αρχείο, αίθουσα συναντήσεων, 1 γραφείο συμβούλου φοιτητών, 1 αίθουσα για 12 φοιτητές μερικής απασχόλησης, 4 γραφεία εκπαιδευτικών, 4 γραφεία μέριμνας, γραφείο επαγγελματικού προσανατολισμού, γραφείο ηλεκτρονικών υπολογιστών και πληροφορικής, αποθήκη, δωμάτιο ups, κουζίνα, χώρο λογιστηρίου, 4 χώροι υγιεινής, εκ των οποίων 2 για ΑΜΕΑ.

Πρώτος όροφος: 21 γραφεία καθηγητών, τέσσερα γραφεία διευθυντών, δύο αίθουσες συσκέψεων καθηγητών, δύο γραφεία για πρύτανη, δυο γραφεία για γραμματεία, δύο δωμάτια για ηλεκτρολογικές υπηρεσίες, ένα δωμάτιο εκτυπώσεων, μια κουζίνα, 4 χώροι υγιεινής, εκ των οποίων 2 για ΑΜΕΑ.

Δεύτερος όροφος: 21 γραφεία καθηγητών, τέσσερα γραφεία διευθυντών, δύο αίθουσες συσκέψεων καθηγητών, δύο γραφεία για πρύτανη, δυο γραφεία για γραμματεία, δύο δωμάτια για ηλεκτρολογικές υπηρεσίες, ένα δωμάτιο εκτυπώσεων, μια κουζίνα, 4 χώροι υγιεινής, εκ των οποίων 2 για ΑΜΕΑ.

Τρίτος όροφος: 25 γραφεία, τα οποία εξυπηρετούν τη γραμματεία του Πανεπιστημίου (γραφείο διοίκησης γραμματείας, τα γραφεία για το ανθρώπινο δυναμικό, τα γραφεία λογιστηρίου, το γραφείο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής (ΙΤ), γραφείο αντιπρύτανη και γραμματείας αντιπρύτανη, δύο δωμάτια για ηλεκτρολογικές υπηρεσίες, κουζίνα, δυο χώρους υγιεινής ανδρών και γυναικών).

Κτήριο 3 – Αμφιθέατρο και εγκαταστάσεις

Ισόγειο: Αμφιθέατρο 200 θέσεων, εκ των οποίων 6 για ΑΜΕΑ με σκηνή, δωμάτιο οπτικοακουστικών, δωμάτιο προσωπικού, δωμάτιο ασφαλείας, δωμάτιο συστημάτων και ηλεκτρολογικών υπηρεσιών, 6 χώροι υγιεινής, δωμάτιο θυρωρού, επιπλέον χώροι ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, χώρος αποδυτηρίων, σνακ μπαρ με καθιστικό χώρο, δωμάτιο προετοιμασίας, γραφείο αποθηκάριου, χώρος φόρτωσης και εκ φόρτωσης προϊόντων, 2 αποθήκες, 2 δωμάτια ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.


Ποιο είναι το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Βηρυτού
Το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού (AUB) είναι ένα ιδιωτικό και ανεξάρτητο πανεπιστήμιο στη Νέα Υόρκη, με την πανεπιστημιούπολη του στη Βηρυτό του Λιβάνου.

Το AUB διοικείται από ένα ιδιωτικό, αυτόνομο διοικητικό συμβούλιο και προσφέρει πέραν των 120 προγραμμάτων που οδηγούν σε πτυχία Bachelor, Master, MD και PhD.

Ανάμεσα στα προγράμματα που προσφέρει συγκαταλέγεται η Σχολή Επιστημών, η Σχολή Μηχανικών και Αρχιτεκτονικής, η Σχολή Επιστημών Υγείας, η Ιατρική Σχολή, η Νοσηλευτική Σχολή και τα Διασχολικά Προγράμματα.

 

Ιδρύθηκε το 1866 και αποτελεί ερευνητικό πανεπιστήμιο με επίκεντρο τη διδασκαλία και βασίζεται στο αμερικανικό μοντέλο φιλελεύθερων τεχνών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το AUB διαθέτει πάνω από 8.000 φοιτητές και 800 μέλη διδακτικού ερευνητικού προσωπικού.

Το AUB έχει λειτουργικό προϋπολογισμό 423 εκατ. δολαρίων.

Η πανεπιστημιούπολη αποτελείται από 64 κτήρια, συμπεριλαμβανομένου του Ιατρικού Κέντρου του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού (AUBMC, παλαιότερα γνωστό ως AUH – Αμερικανικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο), τέσσερις βιβλιοθήκες, τρία μουσεία και επτά κοιτώνες. Σχεδόν το ένα πέμπτο των φοιτητών του AUB αποφοίτησε από το γυμνάσιο ή το πανεπιστήμιο εκτός Λιβάνου πριν εισέλθουν στο πανεπιστήμιο.

Οι απόφοιτοι του AUB κατοικούν σε περισσότερες από 120 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η αγγλική. Τα πτυχία που απονέμονται στο πανεπιστήμιο είναι επίσημα εγγεγραμμένα στο Συμβούλιο Αντιβασιλέων της Νέας Υόρκης.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023