Πρώτη χώρα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στην Ε.Ε. η Κύπρος (videos)

InBusinessNews  07/12/2022 14:23
Πρώτη χώρα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στην Ε.Ε. η Κύπρος (videos)

Πρώτη χώρα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στην Ε.Ε. η Κύπρος (videos)

InBusinessNews  07/12/2022 14:23

Tα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα των επενδύσεων, σκιαγράφησε στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Invest Cyprus o πρόεδρος του οργανισμού, Ευγένιος Ευγενίου.

Ο ίδιος ανέφερε πως εντείνονται οι προσπάθειες για προσέλκυση επενδύσεων, με σκοπό τη συνεισφορά του Invest Cyprus στη συλλογική προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και μετασχηματισμό της κυπριακής οικονομίας.

Κατά τη δική του ομιλία, ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, υπογράμμισε πως η Κύπρος διαθέτει ένα ρεαλιστικό, πραγματιστικό, καλά μελετημένο πλάνο και ανταποκρίνεται στη νέα εποχή, ενώ έκανε σύντομη ανασκόπηση στις προκλήσεις που η κυβέρνηση κλήθηκε ν’ αντιμετωπίσει την τελευταία δεκαετία.

Στόχος για το 2023 παραμένει η Κύπρος ν' αποτελεί ένα διεθνές επιχειρηματικό και τεχνολογικό κέντρο, διεμήνυσε από πλευράς του ο γενικός διευθυντής του Invest Cyprus, Γιώργος Καμπανέλας.

Όπως εξήγησε ο κ. Καμπανέλας, οι εταιρείες τεχνολογίας που επενδύουν στην Κύπρο αυξήθηκαν κατά 49%, γεγονός που επιβεβαιώνει την ελκυστικότητα της χώρας στην εν λόγω βιομηχανία. Ο αριθμός εταιρειών διαχείρισης UCI αυξήθηκε κατά 17%, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, τα asset under Management παρουσίασαν άνοδο κατά 23%.

Δείτε όσα έγιναν στην ετήσια γενική συνέλευση του Invest Cyprus:

Την ίδια ώρα, περηφάνια για το γεγονός ότι σε σχέση με το 2019, η Κύπρος αποτελεί την πρώτη χώρα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στην Ε.Ε., εξέφρασε στην κάμερα του InBusiness TV ο υπουργός Οικονομικών, ενώ ο πρόεδρος, καθώς και ο γενικός διευθυντής του Invest Cyprus, μίλησαν για τη συνεισφορά των ξένων επενδύσεων στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας. 

Δείτε τι ανέφεραν στην κάμερα του InBusiness TV o υπουργός Οικονομικών και οι πρόεδρος και γενικός διευθυντής του Invest Cyprus:

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας