Εργασιακό περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς και οι προκλήσεις

Επιτυχές γι' άλλη μια χρονιά το Συνέδριο Leadership & Human Resource Management, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Νοεμβρίου στη Λευκωσία.

Σε ομιλία της η Κλειώ Παπαδοπούλου, Partner and Chief Inclusion & Diversity Officer της PwC Cyprus, ανέφερε ότι τα τρία βασικά χαρακτηριστικά που επιζητεί κανείς στην εργασία είναι ο μισθός, ο σκοπός και η αυθεντικότητα, τονίζοντας ότι δεν μπορείς να έχεις εξαιρετική εμπειρία πελάτη χωρίς εξαιρετική εμπειρία υπαλλήλου.

Από μεριάς του, ο Tyler John, Inclusion και Wellbeing Partner της Wagamama. παρουσίασε μεθόδους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι οργανισμοί ώστε να δημιουργήσουν ένα υποστηρικτικό περιβάλλον. Εκτενή αναφορά έκανε στη στήριξη των LGBTQ+ εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Σχετικά με το χάσμα αμοιβών, που εξακολουθεί να υφίσταται σε διάφορα μέρη του κόσμου, εμβάθυνε ο Johannes Smits, υπεύθυνος για τις D&I Consulting services της PwC Switzerland. Η ανισότητα, είπε, εξακολουθεί να υφίσταται ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες, από μισθολογικής άποψης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις γυναίκες που επιστρέφουν στο χώρο εργασίας μετά από άδεια μητρότητας.

Την ίδια ώρα, η Linda Boyd, Ιδρύτρια & Διευθύνουσα Σύμβουλος της Kleu μίλησε για τη συναισθηματική φυσική κατάσταση, η οποία αναδεικνύεται σιγά σιγά ως κομβική για τους εργοδότες.

Στο συνέδριο αναπτύχθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν στις προσλήψεις ατόμων με αναπηρία, αλλά και τα κύρια στοιχεία που πρέπει να έχουν κατά νου οι οργανισμοί ώστε οι υπάλληλοί τους να είναι χαρούμενοι και παρακινημένοι.

Δείτε πιο κάτω όσα συνέβησαν στο 21ο Συνέδριο Leadership & Human Resource Management:

 

Δειτε Επισης

Finvasia: Επιχειρηματικότητα και ενδοεπιχειρηματικότητα
Waste Wisely Cyprus: Οι βραβευθέντες καλύτερης Αφίσας και Φωτογραφίας
CBN Young Dragon Awards: Έρχονται για να επιβραβεύσουν τους νεαρούς «δράκους» του επιχειρείν
Οι μεγαλομέτοχοι 35+ εισηγμένων εταιρειών
Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol