Επανακαθορίζουν τις διεθνείς σχέσεις οι γεωπολιτικές εξελίξεις

Η εισβολή στην Ουκρανία άλλαξε την έννοια του πολέμου και της γεωπολιτικής μια για πάντα. Αδιαμφησβήτητα, η στρατιωτική σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας έχει βαθιές επιπτώσεις στις μακροοικονομικές προοπτικές και τις πιστωτικές συνθήκες σε όλο τον κόσμο. Πριν και κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, οι δυτικές χώρες ανακοίνωναν αυστηρές κυρώσεις σε ρωσικές οντότητες και ιδιώτες. Πολλοί είναι αυτοί που είπα ότι η κίνηση αυτή  αυξάνει τον κίνδυνο περιορισμένων εμπορικών ροών και κεφαλαίων και θα μπορούσε να επιβαρύνει τη συνολική εμπιστοσύνη και τις επιχειρηματικές συνθήκες.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μακροπρόθεσμα, οι διαφωνίες μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ σχετικά με ανησυχίες για την ασφάλεια θα συνεχιστούν. Την ίδια ώρα, ο αυξανόμενος γεωπολιτικός κίνδυνος ενδέχεται να οδηγήσει σε ευρύτερες συνέπειες.

Συζήτηση γύρω από τις κρίσιμες γεωπολιτικές προκλήσεις στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και τον αντίκτυπό της στην εξωτερική πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις, θα πραγματοποιήσουν διπλωμάτες που κλήθηκαν να παραστούν στο κορυφαίο Limassol Economic Forum.

Οι αξιωματούχοι αναμένεται να παρουσιάσουν τις θέσεις τους σε μια εποχή σαρωτικών αλλαγών. Ειδικότερα, στο πάνελ έχουν κληθεί για να τοποθετηθεί η Ύπατη Αρμοστής της Αυστραλίας, Fiona McKergow, ο Πρέσβης του Καζακστάν στην Κύπρο, Satybaldy Burshacov, η Πρέσβης της Ολλανδίας στην Κύπρο, Elke Merks-Schaapveld, ο Πρέσβης του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κύπρο, Khaled Al Sharif και η επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο, Μυρτώ Ζαμπάρτα. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΞ, Κορνήλιος Κορνηλίου.

Στο προσκήνιο τα νέα δεδομένα

Το Συνέδριο θα φέρνει στο προσκήνιο τις τρέχουσες συνθήκες παρέχοντας ενημέρωση και καθοδήγηση στους επιχειρηματικούς ηγέτες της Κύπρου και του εξωτερικού. Φέτος, το Forum θα διερευνήσει και τις δευτερογενείς επιπτώσεις του πολέμου για την οικονομία, τις διεθνείς σχέσεις αλλά και τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις.

Το Limassol Economic Forum, προσελκύει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον των υπεύθυνων λήψης αποφάσεων, όπως μέλη διοικητικών συμβουλίων, διευθύνοντες συμβούλους, CEOs, διευθυντικά και άλλα ανώτερα διοικητικά στελέχη από όλες τις μεγάλες εταιρείες στην Κύπρο και το εξωτερικό. Θα καλωσορίσει επίσης πολιτικούς, διπλωμάτες, άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους, αλλά και επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς, καθώς και διεθνείς εμπειρογνώμονες σε πολιτικά και οικονομικά θέματα.

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΦΟΡΟΥΜ

Οργανωτές: ΙΜΗ και περιοδικό IN Business

Χορηγοί: Τράπεζα Κύπρου, CYTA, Deloitte Cyprus, Elias Neocleous & Co LLC

Υποστηρικτής: Olympia Group

Σε συνεργασία με: Cyprus LSE Alumni Association

Digital Printing Sponsor: Landas Colour LTD

Με τη στήριξη: Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού, Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, Invest Cyprus

 

Χορηγός Επικοινωνίας: Άλφα Κύπρου, περιοδικό GOLD

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου