Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Πέφτουν οι υπογραφές για την εξαγορά του Αρεταίειου από την CVC

Στα χέρια της CVC Capital Partners περνά και επίσημα το Αρεταίειο Νοσοκομείο, καθότι το deal εξαγοράς το οποίο επιτεύχθηκε μεταξύ του νοσηλευτηρίου και του επενδυτικού fund επισφραγίζεται σήμερα με το… πέσιμο των σχετικών υπογραφών.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών οι μέτοχοι του νοσηλευτηρίου ενέκριναν την πρόταση εξαγοράς που έγινε από το fund, με τις πληροφορίες να θέλουν το ποσό της συμφωνίας που επιτεύχθηκε να κυμαίνεται μεταξύ €35 εκατ. και €40 εκατ.

Διαβάστε ακόμα:

Κ. Χριστοδούλου: Σε κρίση η εστίαση, επιχειρήσεις προ του λουκέτου

Πήραν την πάνω βόλτα οι τιμές των γραφειακών χώρων

Έτσι θα είναι το νέο κτήριο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής


Τις διαπραγματεύσεις από πλευράς του νοσοκομείου «Αρεταίειο» και των 41 μετοχών του χειρίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος του Δικηγορικού Οίκου Στυλιανός Ν. Χριστοφόρου & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε, κ. Στυλιανός Χριστοφόρου και η ομάδα του.

Διαβάστε εδώ: Η CVC εξαγοράζει και το Αρεταίειο

Με την εξαγορά και του Αρεταίειου, η CVC Capital Partners ενισχύει και εδραιώνει για τα καλά την παρουσία της στον τομέα της υγείας στην κυπριακή αγορά, καθώς μετά το Απολλώνειο, στην κατοχή της περνά ακόμη ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσηλευτήρια του νησιού.

Ως γνωστό, τον περασμένο Δεκέμβριο η CVC ολοκλήρωσε την εξαγορά του Απολλώνειου μέσω της κυπριακής εταιρείας «HELLENIC HEALTHCARE HOLDING (CYPRUS) LIMITED».

Πρόκειται για εταιρεία, η οποία ανήκει στον όμιλο εταιρειών του Hellenic Healthcare Group, μέσω του οποίου η CVC Capital Partners δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.

Υπό την ομπρέλα του Hellenic Healthcare Group λειτουργούν έξι ιδιωτικά νοσοκομεία (Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General, Λητώ και Creta Interclinic), καθώς και το δίκτυο υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας HealthSpot και Alpha Lab.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η CVC Capital Partners φέρεται να ενδιαφέρεται και να διερευνά το έδαφος για ολική ή μερική εξαγορά και άλλων μεγάλων, εκτός Λευκωσίας, ιδιωτικών νοσοκομείων της χώρας.

Ποια είναι η CVC

Η CVC είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων και πιστώσεων, που ιδρύθηκε το 1981.

Διαθέτει ένα παγκόσμιο δίκτυο 25 τοπικών γραφείων και συγκεκριμένα 16 σε όλη την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και την Αμερική, ενώ τα υπόλοιπα 9 βρίσκονται στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Κάθε γραφείο της διευθύνεται από μια ομάδα τοπικών επαγγελματιών, οι οποίοι είναι άριστοι γνώστες του επιχειρηματικού περιβάλλοντος που δραστηριοποιούνται.

Διαβάστε εδώ: CVC: Διακρίθηκε στα Ιnvest Cyprus International Investment Awards

Το Αρεταίειο Νοσοκομείο

Το Αρεταίειο Νοσοκομείο ιδρύθηκε το 2006 από 42 μετόχους ιατρούς με μοναδικό σκοπό την προσφορά υψηλού επιπέδου υγειονομικών υπηρεσιών και τη συνεχή αναβάθμιση τους.

Kτίστηκε και εξοπλίστηκε με βάση τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο ιδιωτικό νοσοκομείο, το οποίο έχει σαν στόχο την καλύτερη και πληρέστερη ιατρική φροντίδα στους ασθενείς του, παρέχοντας όλες τις διαγνωστικές, θεραπευτικές, ιατρικές και χειρουργικές υπηρεσίες σε σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Το Αρεταίειο Νοσοκομείο αποτελείται από γιατρούς σχεδόν όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι διατηρούν τα γραφεία τους στο νοσοκομείο για την καλύτερη φροντίδα και την καλύτερη ανταπόκριση στις ανάγκες του ασθενούς.

Δειτε Επισης

7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η Freedom24 Super Grand Χορηγός για τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου Παύλο Κοντίδη
Η Πετρολίνα σύμμαχος ζωής του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή»