Η CVC εξαγοράζει και το Αρεταίειο

Ακόμα ένα deal στον χώρο της υγείας πραγματοποιεί η CVC Capital Partners, καθώς μετά την εξαγορά του Απολλώνειου, προχωρά και στην απόκτηση του Αρεταίειου Νοσοκομείου.

Μάλιστα, προσφάτως εγκρίθηκε από τους μετόχους του νοσοκομείου η πρόταση εξαγοράς από το fund.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό της συμφωνίας κυμαίνεται μεταξύ €35 εκατ. και €40 εκατ.

Διαβάστε εδώ: Μετά το Απολλώνειο, φλερτάρει και με Αρεταίειο η CVC Capital


Ισχυροποιεί την παρουσία της
Η CVC ενδυναμώνει περαιτέρω την παρουσία της στον τομέα της υγείας στην κυπριακή αγορά, καθώς περνούν στην κατοχή της δύο από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του νησιού.

Η είσοδος του fund στην κυπριακή αγορά υπηρεσιών υγείας επισφραγίστηκε περί τα τέλη Δεκεμβρίου του 2021, οπόταν από την Hellenic Healthcare Group ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της εξαγοράς του Απολλώνειου από την θυγατρική της κυπριακή εταιρεία «Hellenic Healthcare Holding(Cyprus) Limited». H τιμή της εξαγοράς του Απολλώνειου, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, ανήλθε γύρω στα €85 εκατ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μετά την εξαγορά του Απολλώνειου και του Αρεταίειου, η CVC Capital Partners ρίχνει δίκτυα, προς διερεύνηση του εδάφους ολικής ή μερικής εξαγοράς τους, και σε άλλα μεγάλα, εκτός Λευκωσίας, ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας. 
Ποια είναι η CVCV
Η CVC Capital Partners δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω του ομίλου ιδιωτικής υγείας Hellenic Healthcare Group (HHG), υπό την ομπρέλα του οποίου λειτουργούν έξι ιδιωτικά νοσοκομεία (Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General, Λητώ και Creta Interclinic), καθώς και το δίκτυο υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας HealthSpot και Alpha Lab.

Θεαματική υπήρξε η είσοδος του fund στον χώρο της υγείας στην Ελλάδα, με τις εξαγορές των νοσηλευτηρίων Metropolitan, Ιασώ General, ενώ εν συνεχεία εξαγόρασε και το «Υγεία», το οποίο ανήκε στον Όμιλο Marfin Investment Group (MIG).

Διαβάστε εδώ: Αυτοί είναι οι νέοι ιδιοκτήτες του Απολλώνειου

Διαβάστε εδώ: Πέρασε σε αμερικανικά χέρια το Απολλώνειο

Η CVC είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των ιδιωτικών κεφαλαίων με 125 δισ. δολάρια assets υπό διαχείριση, funds συνολικού ύψους 165 δισ. δολ. και ένα παγκόσμιο δίκτυο 25 τοπικών γραφείων, ανάμεσά τους 16 στην Ευρώπη και την Αμερική και εννέα στην περιοχή Ασίας -Ειρηνικού. 

Η CVC ανήκει κατά πλειοψηφία στους υπαλλήλους της και ηγείται από τους Managing Partners.

Η πλατφόρμα ιδιωτικών μετοχών της CVC διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία 97 δισεκατομμυρίων δολαρίων και περιλαμβάνει τέσσερις στρατηγικές: Ευρώπη/Αμερική, Ασία, Στρατηγικές Ευκαιρίες και Growth Partners, καθεμία από τις οποίες επωφελείται από την παγκόσμια πλατφόρμα της CVC. 

Δειτε Επισης

«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;