powered by

Πήραν την πάνω βόλτα οι τιμές των γραφειακών χώρων

Την πάνω βόλτα πήραν μέσα στο 2022-χρονιά κατά την οποία η αγορά ακινήτων συνολικά ξεκίνησε να σταθεροποιείται-, οι τιμές πώλησης και ενοικίασης γραφειακών χώρων, αφού σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Danos Estates καταγράφηκαν σημαντικές αυξήσεις. 

Σύμφωνα με την έκθεση, η ανοδική πορεία των τιμών αποτέλεσε αποτέλεσμα της αλλαγής των ισορροπιών που επέφερε, από την μια το κύμα προσφοράς που υπήρξε σε ό,τι αφορά σύγχρονους γραφειακούς χώρους-και το οποίο κατά το τέλος του πρώτου εξαμήνου ξεπέρασε για πρώτη φορά τα προηγούμενα επίπεδα-, και από την άλλη η αυξημένη ζήτηση που παρατηρήθηκε. 

Ειδικότερα, συγκριτικά με άλλες κατηγορίες ακινήτων, η αξία των γραφειακών χώρων κατέγραψε μια συνεχόμενη περίοδο ανόδου, κυρίως λόγω της αυξημένης ζήτησης, γεγονός που αναπόφευκτα έσπρωξε τις τιμές προς τα πάνω.

 

Διαβάστε ακόμα:
Κ. Χριστοδούλου: Σε κρίση η εστίαση, επιχειρήσεις προ του λουκέτου

Πέφτουν οι υπογραφές για την εξαγορά του Αρεταίειου από την CVC

Έτσι θα είναι το νέο κτήριο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής

 

Οι τιμές ανά επαρχία  

Όπως επισημαίνει η έκθεση της Danos Estates, οι υψηλότερες τιμές βρίσκονται στη Λεμεσό, όπου μάλιστα μέγιστη τιμή πώλησης έφθασε τα €12.416 ανά τ.μ.

Γενικότερα στην επαρχία Λεμεσού, οι τιμές για αγορά κυμαίνονται από €4.500 μέχρι €6.500 ανά τ.μ., ενώ για ενοικίαση από €20 μέχρι €40 ανά τ.μ.

Η πιο φθηνή επαρχία είναι η Αμμόχωστος, με το κόστος για αγορά γραφείων να κυμαίνεται στα €1.300 - €1.500 ανά τ.μ. και για ενοικίαση €6 - €10 ανά τ.μ.

Όσον αφορά τις τιμές γραφειακών χώρων στη Λευκωσία, για αγορά ξεκινούν από €3.500 και φθάνουν μέχρι €4.500 ανά τ.μ., ενώ για ενοικίαση κυμαίνονται μεταξύ €12 - €22 ανά τ.μ.

Στην επαρχία Λάρνακας, οι τιμές αγοράς κυμαίνονται από €1.800 μέχρι €2.500, ενώ για ενοικίαση ξεκινούν από €8 και ανέρχονται μέχρι και €10 το τ.μ.

Στην Πάφο, οι τιμές για αγορά γραφείου ξεκινούν από €1.400 και φθάνουν μέχρι €2.000 το τ.μ., ενώ για ενοικίαση κυμαίνονται μεταξύ €7 και €10 ανά τ.μ.

Δειτε Επισης

Έπεσαν οι υπογραφές για την φάση Β3 του περιμετρικού αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Η περιγραφή του έργου
Είκοσι έξι διαμερίσματα και επαύλεις με θέα τη θάλασσα από την Altamira Real Estate
Δυναμική επιστροφή για την αγορά ακινήτων υψηλής αξίας-Πού και ποια η ακριβότερη πώληση
Σε νέα φάση ανάπτυξης εισέρχεται το λιμάνι Βασιλικού-Εξασφάλισε συγχρηματοδότηση €18,8 εκατ. από Ε.Ε.
Συνεχίστηκε η αύξηση στις τιμές κατοικιών το πρώτο τρίμηνο του 2025-Οι μεταβολές σε κατοικίες και διαμερίσματα
Απαντά στο Δήμο Στροβόλου για τα έργα €1 δις το Υπουργείο Εσωτερικών-«Αβάσιμοι και ανυπόστατοι ισχυρισμοί»
Δεν ικανοποίησαν ούτε τη Λακατάμεια οι εξαγγελίες έργων €1 δις στη Λευκωσία-«Απαρέσκεια και απογοήτευση»
Καταστήματα προς πώληση σε όλη την Κύπρο από την Gordian
Απογοήτευση Δήμου Στροβόλου για τις εξαγγελίες έργων €1 δις στη Λευκωσία-«Ο Στρόβολος αγνοήθηκε επιδεικτικά»
ΚΣΙΑ: Νέα ιστοσελίδα και εικαστική ταυτότητα, γιορτάζοντας 60 χρόνια προσφοράς