Η νέα ιδιωτική κλινική που θα λειτουργήσει στη Λεμεσό

InBusinessNews  04/07/2022 06:35
Η νέα ιδιωτική κλινική που θα λειτουργήσει στη Λεμεσό

Η νέα ιδιωτική κλινική που θα λειτουργήσει στη Λεμεσό

InBusinessNews  04/07/2022 06:35

Έγκριση από την Περιβαλλοντική Αρχή εξασφάλισε η νέα κλινική της Λεμεσού. Το έργο, το οποίο πήρε το πράσινο φως, αφορά την κατασκευή και λειτουργία κλινικής με την επωνυμία «Όραμα».

Η προτεινόμενη ανάπτυξη χωροθετείται στην τοποθεσία Χαλομάντρες, της ενορίας Αγίας Παρασκευής, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Γερμασόγειας.

Το συνολικό εμβαδόν των τεμαχίων, στα οποία θα υλοποιηθεί το έργο, είναι 1.822 τ.μ. και το συνολικό εμβαδόν κάλυψης του εδάφους από τις κατασκευές θα είναι περίπου 1.600 τ.μ. (εμβαδόν υπόγειου χώρου).

Ανάπτυξη €2,5 εκατ.

Με βάση την περιβαλλοντική μελέτη που κατατέθηκε τον Απρίλιο του 2021, το εκτιμώμενο κόστος του έργου φτάνει τα €2,5 εκατ.

Διαβάστε ακόμα: 

Γιατί πρέπει να τρέξει για τους φορτιστές αυτοκινήτων η Κύπρος 

Σ. Περδίος: Πόλος έλξης νέων μορφών τουρισμού η μαρίνα Αγ. Νάπας 

Business development manager της Stademos Hotels ο Όμηρος Ομήρου 

Κυπριακά Εναλλακτικά Ταμεία Επενδύσεων-Η μελλοντική πορεία

Εξάλλου, σύμφωνα με την γνωμάτευση του Τμήματος Περιβάλλοντος, η οποία εκδόθηκε τον φετινό Ιούνιο, το υψόμετρο της ανάπτυξης κυμαίνεται στα 54 - 56 μέτρα πάνω από τη μέση στάθμη της θάλασσας, ενώ το ύψος του κτηρίου της κλινικής θα είναι 14 μέτρα από την επιφάνεια του εδάφους.

Σε ακτίνα εντός ενός χιλιομέτρου υφίστανται τουριστικά καταλύματα, κατοικίες, η βιομηχανική ζώνη Αγίου Αθανασίου, εμπορικά καταστήματα, χώρος στάθμευσης λεωφορείων, εστιατόρια, κτήρια υπηρεσιών, ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας – Λεμεσού (Α1), καθώς και άλλες δημόσιες υποδομές που εξυπηρετούν το αστικό περιβάλλον.

Εξάλλου, ο πυρήνας του Δήμου Γερμασόγειας βρίσκεται σε απόσταση 1,3 χλμ. βόρειο ανατολικά του έργου, ενώ γύρω από τα τεμάχια ανάπτυξης έχει οικίες, οικιστικά διαμερίσματα, κτήριο με γραφεία και εστιατόριο, χώρο στάθμευσης λεωφορείων, καθώς και άδεια τεμάχια.

 

4255885935122238 image

Τι θα περιλαμβάνει το κτήριο
Πιο αναλυτικά, οι κτηριακές εγκαταστάσεις της κλινικής θα περιλαμβάνουν:

  • Δύο υπόγειους χώρους με εμβαδόν περίπου 1.600 τ.μ. έκαστος. Το πρώτο επίπεδο του υπόγειου χώρου θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 28 θέσεις στάθμευσης, κουζίνα, αποδυτήρια και χώρους υγιεινής προσωπικού. Σημειώνεται ότι δεν θα παρασκευάζονται φαγητά στην κουζίνα. Το δεύτερο επίπεδο του υπόγειου χώρου θα περιλαμβάνει 23 χώρους στάθμευσης.
  • Ισόγειο με εμβαδόν 314 τ.μ. Ο εξωτερικός χώρος του ισογείου θα περιλαμβάνει 27 θέσεις στάθμευσης, καθώς και χώρο αποκομιδής στερεών αποβλήτων. Ο εσωτερικός χώρος του ισογείου θα περιλαμβάνει καφετέρια, χώρο υποδοχής και αναμονής ασθενών, εξεταστήρια και γραφεία ιατρών. Σημειώνεται ότι δε θα παρασκευάζονται φαγητά και ποτά στην καφετέρια. Θα υπάρχουν αυτόματοι πωλητές ποτών και σνακ.
  • Όροφο μηχανολογικών υπηρεσιών και χώρων υγιεινής με εμβαδόν περίπου 350 τ.μ.  
  • Πρώτο όροφο με εμβαδόν 472,90 τ.μ., που θα περιλαμβάνει πέντε χειρουργεία και υποστηρικτικούς χώρους, αλλά και χώρο αποστείρωσης.
  • Δεύτερο όροφο με εμβαδόν 487,20 τ.μ., ο οποίος θα περιλαμβάνει δωμάτια διανυκτέρευσης ασθενών (17 κλίνες), δωμάτιο απομόνωσης ασθενών, γραφείο και κοιτώνα διανυκτέρευσης ιατρού, σταθμό νοσηλευτών στον οποίο θα προετοιμάζονται και τα φάρμακα των νοσηλευτών, και υποστηρικτικούς χώρους.

orama2

Ποιες ειδικότητες θα διαθέτει
Σημειώνεται ότι στην κλινική θα λειτουργούν εξετάστρια και χειρουργεία, στα οποία θα εργάζονται γιατροί με διάφορες ειδικότητες. Επίσης, θα εργάζεται νοσηλευτικό προσωπικό, καθαρίστριες, τεχνικό προσωπικό και διοικητικό προσωπικό.

Το προσωπικό που θα εργάζεται στην κλινική ανέρχεται συνολικά στα 40 άτομα.

Όπως αναφέρεται επίσης στην περιβαλλοντική γνωμάτευση, ο μελετητής του έργου με ηλεκτρονικά μηνύματα, ημερομηνίας 25 Μαΐου 2022, ενημέρωσε το Τμήμα Περιβάλλοντος ότι στην κλινική δεν θα γίνονται χημειοθεραπείες, ενώ δεν θα λειτουργεί γυναικολογικό τμήμα. Ταυτόχρονα, στην κλινική δεν θα λειτουργεί χημικό και μικροβιολογικό εργαστήριο, καθώς και ακτινολογικό τμήμα.

Συγκεκριμένα, στην κλινική θα εργάζονται γιατροί με τις ακόλουθες ειδικότητες:

  • ορθοπεδικοί,
  • οφθαλμίατροι,
  • γενικοί χειρούργοι,
  • ουρολόγοι,
  • ωτορινολαρυγγολόγοι.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας