Medicover: Στο 87,2% ανεβάζει τη συμμετοχή της στην NIPD Genetics

H NIPD Genetics ανακοινώνει ότι η Medicover AB (Δημ.) (“Medicover”) έχει δεσμευτεί να αποκτήσει μετοχές από υφιστάμενους μετόχους της NIPD Genetics και να ενισχύσει την παρουσία της στο μετοχικό κεφάλαιο της NIPD Genetics από 18.9% σε 87.2%. Η συναλλαγή υπόκειται στις συνήθεις εγκρίσεις για τον έλεγχο των συγχωνεύσεων και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Η τιμή αγοράς για το 68.3% των μετοχών που θα αποκτηθούν, ανέρχεται στα €44,4 εκατ. χωρίς την ανάληψη χρέους, γεγονός που καθορίζει την επιχειρηματική αξία της σε €65 εκατ. Η χρηματοδότηση της συναλλαγής θα πραγματοποιηθεί με τις τρέχουσες δεσμευμένες δανειακές διευκολύνσεις και θα ενοποιηθεί όταν ληφθεί η κανονιστική έγκριση. Η αξία της συναλλαγής συνεπάγεται με υψηλό μονοψήφιο πολλαπλασιαστή EBITDA, εξαιρουμένων των συνεργειών.

Η Medicover ιδρύθηκε το 1995 και αποτελεί μια κορυφαία διεθνή εταιρεία στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και των διαγνωστικών υπηρεσιών. Διαθέτει μεγάλο αριθμό κλινικών περιπατητικής περίθαλψης, νοσοκομείων, εξειδικευμένων εγκαταστάσεων ειδικής περίθαλψης, εργαστηρίων και σημείων αιμοληψίας, με πρόσβαση σε μεγάλες αγορές όπως η Πολωνία και η Γερμανία.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της NIPD Genetics. Η στρατηγική συνεργασία με τη Medicover θα συμβάλει στην ενίσχυση της έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και στην εμπορική διάθεση προηγμένων καινοτόμων γενετικών εξετάσεων και τεχνολογιών, που αποσκοπούν στην πρόληψη και καλύτερη διάγνωση γενετικών παθήσεων και στη βελτίωση της κλινικής περίθαλψης και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων.

Η καινοτόμος τεχνολογία και η εκτεταμένη τεχνογνωσία της NIPD Genetics στον προγεννητικό έλεγχο συμπληρώνει και επεκτείνει την παροχή προηγμένων γενετικών υπηρεσιών και προϊόντων της Medicover στις αγορές της. Παράλληλα, η γεωγραφική εμβέλεια της NIPD Genetics επιτρέπει στη Medicover να διεισδύσει ταχύτερα σε νέες αγορές, προσφέροντας ένα συνδυασμένο χαρτοφυλάκιο εξειδικευμένων προϊόντων.

Τα υπερσύγχρονα εργαστήρια της NIPD Genetics είναι διαπιστευμένα με CAP και έχουν πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα πρότυπα CLIA και ISO. Τα έσοδα της εταιρείας το 2020 ανήλθαν στα €16,2 εκατ. , ενώ ο αριθμός των εργαζομένων ανήλθε στα 170 άτομα.

«Η ιδιόκτητη τεχνολογική πλατφόρμα της NIPD Genetics μαζί με την ομάδα ταλαντούχων εμπειρογνωμόνων της, καθώς και οι διαγνωστικές υπηρεσίες τελευταίας τεχνολογίας της Medicover Genetics, θα μας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στο να ηγηθούμε της διεθνούς αγοράς στον τομέα της γενετικής διάγνωσης» αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Medicover, Fredrik Rågmark.

O Διευθύνων Σύμβουλος της NIPD Genetics Καθ. Φίλιππος Πατσαλής εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη της στρατηγικής συνεργασίας δηλώνοντας ότι«Για την NIPD Genetics, αυτό είναι ένα βήμα προς το επόμενο επίπεδο ανάπτυξης. Οι λειτουργικές μας συνέργειες θα ενισχύσουν περαιτέρω την ανάπτυξη και την εμπορική διάθεση των καινοτόμων γενετικών μας εξετάσεων, διατηρώντας παράλληλα το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών το οποίο αναμένουν από εμάς οι συνεργάτες μας».

Η διαδικασία συναλλαγής βρίσκεται υπό έγκριση από την ΕΠΑ.

- Για περισσότερες πληροφορίες αποταθείτε στην ιστοσελίδα nipd.com

 

Δειτε Επισης

Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου