Βιώσιμος σχεδιασμός κτηρίων σε μοντέλα τεχνολογίας BIM

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία επηρεάζουν όλους τους τομείς της ζωής μας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου που ζούμε, εργαζόμαστε και επικοινωνούμε. Στον κλάδο των κατασκευών οι τελευταίες εξελίξεις επηρεάζουν τον σχεδιασμό και την κατασκευή των κτηρίων αλλά και τον τρόπο που οι μηχανικοί, αρχιτέκτονες και ιδιοκτήτες συνεργάζονται μεταξύ τους.

Το Building Information Modeling είναι μία από τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην αρχιτεκτονική και τη βιομηχανία της κατασκευής. Η μεθοδολογία BIM χρησιμοποιεί ένα ψηφιακό μοντέλο που ενσωματώνει πληροφορίες και παραμέτρους που σχετίζονται με τη μορφή, τη δομή και τα συστήματα του πραγματικού κτιρίου. Μετά την ολοκλήρωση της σχεδίασης, το ΒΙΜ ψηφιακό μοντέλο αντιπροσωπεύει την ακριβή γεωμετρία και τα δεδομένα που απαιτούνται για τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την αξιoποίηση του κτιρίου. Επιπλέον, μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής, το ψηφιακό μοντέλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την διαχείριση και την συντήρηση του πραγματικού κτιρίου.

Από τα πιο σημαντικά οφέλη του BIM είναι η μείωση του κόστους κατασκευής του έργου και ο χρόνος παράδοσης, η αύξηση της παραγωγικότητας και της ποιότητας, ο έλεγχος του κόστους και η διαχείριση του κύκλου ζωής του κτηρίου. Αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν τη διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής των κτιρίων, καθώς και την οργάνωση της μελέτης κατασκευής.


Πραγματικότητα και μελλοντικές δυνατότητες
Ενώπιον του 3ου Συνεδρίου για το Σχεδιασμό και την Κατασκευή Κτηρίων που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου 2021, στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia, ο Απόστολος Κωνσταντινίδης, Πολιτικός Μηχανικός - Μηχανικός Λογισμικού – Συγγραφέας και Επιστημονικός υπεύθυνος της εταιρίας BuildingHOW, θα παρουσιάσει και θα αναλύσει τα πλεονεκτήματα του BIM, την χρήση του σε ό,τι αφορά την αντισεισμικότητα και βιωσιμότητα του κτηρίου και τις υποσχέσεις που δίνονται εν ονόματι του BIM. Παράλληλα, θα αναφερθεί σε ενδεχόμενες ανάγκες περιορισμού χρήσης του BIM, την εξέλιξή του και η σχέση του με το AI.

Το 3ο Συνέδριο Σχεδιασμού και Κατασκευής Κτιρίων θα καταγράψει, επίσης, τόσο τις τάσεις όσο και τις διεθνείς και τοπικές εξελίξεις γύρω από τον Σχεδιασμό και την Κατασκευή Κτιρίων, όλων των κατηγοριών και μεγεθών. Στο Συνέδριο συμμετέχουν εργολάβοι, εταιρείες Ανάπτυξης Γης, στελέχη κατασκευαστικών εταιρειών, αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, γεωτεχνικοί μηχανικοί, μηχανολόγοι, μηχανικοί Συγκοινωνιών, μηχανικοί Περιβάλλοντος, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, τοπογράφοι, αστικοί και περιφερειακοί σχεδιαστές κ.ά..

Το συνέδριο συγκεντρώνει, επίσης, το ενδιαφέρον μελετητών, ερευνητών, ακαδημαϊκών, κυβερνητικών στελεχών από αρμόδια υπουργεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα του Συνεδρίου θα βρείτε εδώ

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με απαραίτητη προϋπόθεση την εγγραφή. Για ηλεκτρονικές εγγραφές, κάντε κλικ εδώ

Πληροφορίες Συνεδρίου

Οργανωτής: IMH

Χορηγοί (μέχρι στιγμής): Knauf Cyprus Limited, ΚΟΝΕ, MUSKITA

Με τη Στήριξη (μέχρι στιγμής): ΕΤΕΚ, Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου, Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου, Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου, Συμβούλιο Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών Οικοδομικών και Τεχνικών Έργων

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό IN Business, πόρταλ REPORTER

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation