Στο IN Business Οκτωβρίου: Το στοίχημα των πρακτικών ESG

Το τρίπτυχο ESG (Environmental, Social, Governance) δεν είναι ασφαλώς ένας νέος όρος, όμως στις μέρες μας γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένος, αφού αφορά όλες τις επιχειρήσεις και οργανισμούς σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Τα κριτήρια ESG αποτελούν πια προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα των εταιρειών, εφόσον η εφαρμογή τους συνιστά βασικό παράγοντα μέτρησης για όσους ψάχνουν επενδυτικές ευκαιρίες.

Διαβάστε ακόμη:

Φτωχότερος ο νομικός κόσμος… Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Νεοκλέους 

Ανδρέας Νεοκλέους: Η αδικία τον ώθησε στη δικαιοσύνη

Κάθε μέρα και ένας σταθμός στη ζωή του Ανδρέα Νεοκλέους

Οι διεθνείς διακρίσεις και πώς τις προσέγγιζε ο Ανδρέας Νεοκλέους

Οι επίκαιρες όσο και τότε σκέψεις του Ανδρέα Νεοκλέους για την οικονομία  

Το τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού IN Business σε συνεργασία με την Imperio-μια εκ των κορυφαίων κυπριακών εταιρειών ανάπτυξης γης-, παρουσιάζει το θέμα των πρακτικών ESG, ως το νέο στοίχημα της πολιτείας και του επιχειρηματικού κόσμου για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη. Οι καλές πρακτικές κορυφαίων κυπριακών εταιρειών για το περιβάλλον, την κοινωνία και τη χρηστή διακυβέρνηση, αλλά και οι ρυθμίσεις που έρχονται, σε ένα θέμα αποκλειστικά αφιερωμένο στις πρακτικές ESG.

Αναγνωρίζοντας τον πρωταρχικό ρόλο που θα διαδραματίσουν απ’ εδώ και πέρα τα κριτήρια ESG, το IN Business συνομιλεί με τους Νατάσα Πηλείδου Σάββα Περδίο, Κωνσταντίνο Ηροδότου, Γιώργο Θεοχαρίδη, Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη, Αντώνη Αντωνίου, Γιάννη, Αντώνη και Έλις Μισιρλή.

Διαβάστε επίσης:

Aphrostrom: Οι συνεργασίες με το εξωτερικό και οι προκλήσεις

Η τεχνητή νοημοσύνη, η νευροεπιστήμη και τα τυχερά παιχνίδια

Παρουσιάζει, επίσης, άρθρα στελεχών και case studies εταιρειών. Εξετάζει τις πολιτικές που αφορούν στην περιβαλλοντική και στην κοινωνική ευθύνη, καθώς και στη χρηστή διακυβέρνηση, φιλοξενώντας συνεντεύξεις και άρθρα αξιωματούχων του κράτους και εκπροσώπων από σχετικούς φορείς και από τους κυριότερους τομείς της οικονομίας.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Μισιρλή, ιδρυτή και διευθυντή της Imperio, oι επιχειρήσεις οι οποίες ενσωματώνουν κριτήρια ESG στον στρατηγικό σχεδιασμό τους, πέραν του ότι συνεισφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος, καθίστανται πιο διαφανείς και πιο ελκυστικές για τους επενδυτές. «Στο μέλλον, μάλιστα, θα μπορούν να εξασφαλίζουν ευκολότερα πρόσβαση σε χρηματοδότηση από τράπεζες και επενδυτικά κεφάλαια, καθώς με αυτό τον τρόπο διασφαλίζουν τη βιωσιμότητά τους», σημειώνει.

Κατά γενική ομολογία, αργήσαμε και έχουμε μακρύ δρόμο να διανύσουμε για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας οικονομίας υψηλής περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευθύνης. Αξίζει να σημειωθεί πως μέσω της Πράσινης Συμφωνίας και του Προγράμματος Ανάκαμψης, η Ε.Ε. προτίθεται να αφιερώσει το 25% του Ταμείου Ανάκαμψης, σε ESG επενδύσεις.

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands