Φτωχότερος ο νομικός κόσμος… Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Νεοκλέους  

InBusinessNews  01/10/2021 17:42
Φτωχότερος ο νομικός κόσμος… Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Νεοκλέους  

Φτωχότερος ο νομικός κόσμος… Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Νεοκλέους  

InBusinessNews  01/10/2021 17:42

Φτωχότερη είναι από σήμερα η νομική και πολιτικοοικονομική κοινότητα της Κύπρου, θρηνώντας τον χαμό του γνωστού έγκριτου δικηγόρου Ανδρέα Νεοκλέους.

Ο ιδρυτής και τέως Διευθύνων Συνεταίρος της Εταιρείας Ανδρέας Νεοκλέους & Σία Δ.Ε.Π.Ε., έφυγε από τη ζωή νικημένος από τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα.

Διαβάστε ακόμη:

Ανδρέας Νεοκλέους: Η αδικία τον ώθησε στη δικαιοσύνη

Κάθε μέρα και ένας σταθμός στη ζωή του Ανδρέα Νεοκλέους

Οι διεθνείς διακρίσεις και πώς τις προσέγγιζε ο Ανδρέας Νεοκλέους

Οι επίκαιρες όσο και τότε σκέψεις του Ανδρέα Νεοκλέους για την οικονομία  

Ο Ανδρέας Νεοκλέους γεννήθηκε το 1939 στην κοινότητα Επισκοπή της επαρχίας Πάφου. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1964 και εγγράφηκε στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο το 1965. Διετέλεσε μέλος του κυπριακού κοινοβουλίου και του Νομικού A80:C549 Κύπρου, καθώς και μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, του Διεθνούς Δικηγορικού Συλλόγου, του Mediterranean Maritime Arbitration Association (Αντιπρόεδρος) και του International Academy of Tax Advisors. 

Επιπλέον, διετέλεσε μέλος του International Tax Planning Committee of the Cyprus Bar Association και του Congress of Fellows of the Center for International Legal Studies, ενώ ήταν National Reporter για το Foreign Lawyers Forum of the American Bar Association. Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους International Tax Lawyers in Euromoney's International Tax Experts Guide.

Στα Chamber Guides θεωρείτο ως Senior Statesman του νομικού επαγγέλματος.

Ο Ανδρέας Νεοκλέους ήταν νυμφευμένος με την Λία Νεοκλέους, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά. Τον Ηλία και τον Παναγιώτη, που είναι επίσης νομικοί, επικεφαλής σήμερα της Εταιρείας Ηλίας Νεοκλέους ΔΕΠΕ.

Το InBusinessNews εκφράζει στην οικογένεια και λοιπούς οικείους του εκλιπόντος τα ειλικρινή του συλλυπητήρια. Αιωνία του η μνήμη, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας