Ανακτά την παλιά της αίγλη για ακίνητα η Λευκωσία

Σχετικά ισορροπημένη χαρακτήρισε την προσφορά και την ζήτηση ακινήτων στη Λευκωσία ο Πάνος Δανός, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΑΝΟΣ Διεθνείς Σύμβουλοι και Εκτιμητές Ακινήτων, υπογραμμίζοντας πως η ανάπτυξη της Λευκωσίας σε οικιστικά, εμπορικά και βιομηχανικά ακίνητα είναι ανάλογη της ζήτησης, έτσι δεν υπάρχει υπερπροσφορά ακινήτων παρά μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις.

Διαβάστε ακόμα: 

Πολυτελείς επαύλεις έρχονται στις καταπράσινες Πλάτρες

Στον πάγο μεγάλο θεματικό πάρκο στη Λεμεσό

Ο κ. Δανός επισήμανε πως σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Global Commercial Property Monitor του RICS, όσο και οι έρευνες και τα στοιχεία της εταιρείας ΔΑΝΟΣ, καταδεικνύουν τις αυξητικές τάσεις των εμπορικών και επενδυτικών ακινήτων. Παρόλο που το τελευταίο τρίμηνο του 2020 οι αξίες παρέμειναν σταθερές λόγω πανδημίας οι προβλέψεις δείχνουν ανοδική πορεία.

Τόνισε πως η κτηματαγορά της Λευκωσίας άρχισε να ανακτά την παλιά της αίγλη και ελκυστικότητα, ιδιαίτερα μετά το άνοιγμα της εταιρείας Κωτσόβολος στο κέντρο της Λευκωσίας, καθώς και την ανέγερση του εκπτωτικού χωριού Neo Plaza στην περιφέρεια της Λευκωσίας. Παράλληλα, πρόσθεσε, υπάρχει ζήτηση για αποθηκευτικούς χώρους φέρνοντας το παράδειγμα της Foody.

Όπως ήταν αναμενόμενο, σημείωσε, η πανδημία και το lockdown έφερε παγοποίηση στις συναλλαγές, ενώ από τον Ιούνιο και μετά παρατηρήθηκε μια συνεχή αύξηση στην ζήτηση αλλά και στις αγοραπωλησίες. Μετά το πρώτο σοκ σε ολόκληρη της παγκόσμια οικονομία από το χτύπημα της πανδημίας και το ολοκληρωτικό lockdown παρατηρήθηκε στην εγχώρια ζήτηση κινητικότητα.

Σε ό,τι αφορά την επαρχία της Λευκωσίας την μεγαλύτερη ζήτηση έχει ο οικιστικός τομέας και ιδιαίτερα η ιδιωτική κατοικία, ακολουθούν τα διαμερίσματα ενός και δύο υπνοδωματίων. Εν συνεχεία δίνεται η σκυτάλη σε αποθηκευτικούς και γραφειακού χώρους κατηγορίας Α. Όσον αφορά την προσφορά, υπάρχει ισορροπία ακινήτων οικιστικού χαρακτήρα και έλλειψη ακινήτων εμπορικού και ιδιαίτερα σε αποθήκες.

Ο κ. Δανός σημείωσε πως κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021 οι άδειες οικοδομής στη Λευκωσία κατέγραψαν αύξηση, ενώ σε πρώτη γραμμή βρίσκεται η ζήτηση για ανέγερση κατοικιών μέχρι €250 χιλιάδων και ενοικίαση €800-2.000.

 

  

 

 

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands