Υποτροφίες πέραν των €800 χιλ. ετησίως για δεύτερη καριέρα

Τις προϋποθέσεις για να αποκτήσουν μια δεύτερη καριέρα μετά την ποδοσφαιρική τους σταδιοδρομία τα μέλη του δημιουργεί ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.), προσφέροντας, σύμφωνα με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών και αντιπρόεδρο της FISPRO στην Ευρώπη, Σπύρο Νεοφυτίδη, ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης σε τρία επίπεδα. Προσφέρονται πέραν των 800 χιλ. ευρώ το χρόνο σε υποτροφίες, με τους ποδοσφαιριστές που επωφελούνται να έχουν ξεπεράσει τους 300.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Νεοφυτίδης ανέφερε πως ο ΠΑ.Σ.Π., που εκπροσωπεί όλους τους ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες που αγωνίζονται σε όλες τις κατηγορίες της Κύπρου, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, έχει σκοπό τη στήριξη τους σε όλους τους τομείς της αθλητικής τους καριέρας και όχι μόνο. Ο ΠΑ.Σ.Π. διασφαλίζει, όπως είπε, κατά την διάρκεια της καριέρας τους, τους όρους εργοδότησης τους για τους επαγγελματίες, και τους όρους των πρωταθλημάτων για τους ερασιτέχνες.

Μέσα στα πλαίσια της προσφοράς του ΠΑ.Σ.Π. συνέχισε ο κ. Νεοφυτίδης, είναι και η δημιουργία των προϋποθέσεων για μια δεύτερη καριέρα για τα μέλη του, στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, αλλά και στους ερασιτέχνες. Όπως ανέφερε, μέσα σ’ αυτόν τον σχεδιασμό ο ΠΑ.Σ.Π. έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης το οποίο είναι σε τρία επίπεδα.

Το πρώτο επίπεδο έχει να κάνει με την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε συνεργασία με αρκετά ιδιωτικά σχολεία, το οποίο, όπως είπε, μπορεί να προετοιμάσει κάποια νεαρά μέλη του Συνδέσμου από την ηλικία των 13-14 χρόνων, μέσω των υποτροφιών που δίδονται σε αθλητικά σχολεία. Πρώτιστος στόχος, είπε, είναι η ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση και επιμόρφωση, ούτως ώστε, μέσα από την αθλητική τους σταδιοδρομία να μπορέσουν να αποκτήσουν πιο εύκολα μια πιο υψηλή υποτροφία. 

Το δεύτερο επίπεδο έχει να κάνει με τη συνεργασία που έχει συνάψει ο ΠΑ.Σ.Π. με όλα τα Πανεπιστήμια στην Κύπρο και την παραχώρηση υποτροφιών για τα μέλη του Συνδέσμου που επιθυμούν να σπουδάσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πάνω σ’ αυτό το κομμάτι έχουμε συμπεριλάβουμε και πολλά ιδιωτικά κολέγια, είπε. «Αυτή την στιγμή μπορώ να πω ότι ο ΠΑ.Σ.Π. παραχωρεί πέραν των 800 χιλ. ευρώ το χρόνο σε υποτροφίες και μέσα στο πρόγραμμα ο αριθμός των ποδοσφαιριστών που λαμβάνουν μέρους, έχει ξεπεράσει σίγουρα τους 300» είπε.

Το πρόγραμμα των υποτροφιών σε Πανεπιστήμια για τους ποδοσφαιριστές  ξεκίνησε περί το 2015. Ο κ. Νεοφυτίδης εκτίμησε πως είναι από τα μεγαλύτερα προγράμματα εκπαίδευσης στην Ευρώπη, εκφράζοντας την περηφάνια του για αυτό. 

Τέλος αναφέρθηκε και στο τρίτο κομμάτι του προγράμματος, που αφορά τη συνεργασία που έχουν με διάφορες πλατφόρμες, οι οποίες αναλαμβάνουν μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής καριέρας των πτυχιούχων ποδοσφαιριστών να συμβάλουν στην εξεύρεση εργασίας τους.

Δειτε Επισης

Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου