CIM:  Οι αξίες που το έχουν καθιερώσει στην κορυφή

Η μετάβαση στο μέλλον μέσω της διαχείρισης της κρίσης και της αντιμετώπισης των προκλήσεων τέθηκαν επί τάπητος στο 13ο CIM Summit το οποίο λαμβανομένου υπόψη των ιδιάζουσων συνθηκών της πανδημίας πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.

Μιλώντας κατά την έναρξη του συνεδρίου ο CEO του CIM Γιάγκος Χατζηγιάννης στάθηκε στις αξίες που διαχρονικά έχει αναπτύξει το CIM καθώς και την 10χρόνη συνεργασία με το University of West London. Όπως υπογράμμισε στόχος του συνεδρίου είναι να αναλυθούν εισηγήσεις και απόψεις για την μετάβαση στο μέλλον, καθώς και απόψεις για το πως θα πρέπει να τύχει διαχείρισης η κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής Ύπατος Αρμοστής στην Κύπρο Ben Rawlings τόνισε πως η πανδημία αναμένεται να έχει διάφορες επιπτώσεις σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας τόσο από οικονομικής όσο και από κοινωνικής πλευράς. Η ανάπτυξη διακρατικών συνεργασιών για θέματα εκπαίδευσης αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για την μετάβαση στο μέλλον, ενώ εξήρε την επιτυχή συνεργασία του CIM με το University of West London η οποία έχει καταστήσει το CIM σε ένα από τα κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κύπρου.

Οι αξίες που έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια το CIM το έχουν καταστήσει ένα από τα πιο επιτυχημένα ακαδημαϊκά ιδρύματα στην Κύπρου υπογράμμισε ο Peter John Vice-Chancellor του University of West London. H επιτυχής συνεργασία των δύο ιδρυμάτων, πρόσθεσε, βασίστηκε στο γεγονός ότι η συνεχής καινοτομία βρίσκεται στο DΝΑ των δύο ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Η εν λόγω συνεργασία θα συνεχιστεί και οι απόφοιτοι θα πρέπει να γνωρίζουν πως με την αποφοίτησή τους αποκτούν πτυχία με αξία.

Ο Γενικός Διευθυντής της MetLife Ελλάδας και Κύπρου, Κυριάκος Αποστολίδης τόνισε πως η αβεβαιότητα που προκάλεσε η πανδημία, συνέβαλε στην επιτάχυνση των αλλαγών και μεταρρυθμίσεων ώστε η επιχειρηματική κοινότητα και όχι μόνο να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης αναφέρθηκε στις ιδιαίτερα δύσκολα οικονομικές συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία, τονίζοντας πως με την ομαλή πρόοδο του εμβολιαστικού προγράμματος υπάρχει φως στο τούνελ. Πρόσθεσε πως η πανδημία επιτάχυνε την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και της ψηφιακής μεταμόρφωσης. Με το πακέτο στήριξης της ΕΕ ύψους €1,5 δις δημιουργούνται, είπε, και διάφορες υποχρεώσεις για την Κύπρο η υλοποίηση των οποίων θα θέσει σε τροχιά την βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και θα θωρακίσει την ανθεκτικότητα της κυπριακής Οικονομίας.

Δειτε Επισης

Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη