Υψίστης σημασίας η διαθεσιμότητα των γενόσημων φαρμάκων στην αγορά

Η χρήση των οικονομικά πιο προσιτών γενόσημων φαρμάκων, ως επιλογή, στο πλαίσιο της παροχής φαρμακευτικής φροντίδας θα βρεθεί, μεταξύ άλλων θεμάτων, στο επίκεντρο του 3ου  Συνεδρίου Φαρμακοποιών, το οποίο διοργανώνει διαδικτυακά η IMH, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021.

Στόχος του φετινού πολυαναμενόμενου «3ου Συνεδρίου Φαρμακοποιών», όπου δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε, είναι να αναλύσει τον ρόλο του σύγχρονου φαρμακοποιού, ρόλος ο οποίος έχει διαφοροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό στους καιρούς της πανδημίας. Από την παραδοσιακή ιδιότητα του «εμπόρου φαρμάκων», ο σύγχρονος φαρμακοποιός έχει εξελιχθεί στον «φαρμακοποιό των 9 αστέρων», γεγονός που του προσδίδει πληθώρα επιπλέον ιδιοτήτων. Το συνέδριο θέτει στο μικροσκόπιο, μεταξύ άλλων, την επίδραση της πανδημίας του covid-19 στον τρόπο λειτουργίας των φαρμακείων και πώς τα φαρμακεία αναπροσάρμοσαν τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, προσαρμοζόμενα στις νέες συνθήκες.

Στο φετινό συνέδριο, ο Δρ. Μιχάλης Νεοπτολέμου, ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου εταιρειών Remedica, θα αναφερθεί στην αξία των γενόσημων φαρμάκων, αφού η  ύπαρξή τους στην αγορά βοηθά περισσότερο κόσμο να λαμβάνει την απαραίτητη για τον ίδιο φαρμακευτική αγωγή και να ζει με υγεία. Τα γενόσημα φάρμακα παράγονται και ελέγχονται σύμφωνα με τα ίδια αυστηρά πρότυπα ποιότητας, αποτελεσματικότητας και ασφάλειας με τα πρωτότυπα, ώστε να είναι θεραπευτικά ισοδύναμα. Συγκριτικό τους πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι, σε σχέση με τα πρωτότυπα φάρμακα, διατίθενται στην αγορά σε πολύ χαμηλότερη τιμή.

Με ακαδημαϊκές σπουδές στον κλάδο της μηχανολογικής μηχανικής/ αεροδιαστημικής, της διοίκησης επιχειρήσεων, δημόσιας διοίκησης, διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού & οργανωτικής συμπεριφοράς και στον έλεγχο στατιστικής διαδικασίας σε Κύπρο και Ηνωμένο Βασίλειο, ο Δρ. Μιχάλης Νεοπτολέμου έχει συνεργαστεί με τη «Rolls Royce Aerospace», καθώς και με εταιρείες και ακαδημαϊκά ιδρύματα, συνεργαζόμενα με οργανισμούς παγκόσμιου βεληνεκούς, όπως είναι η NASA. Τεράστιο έργο και προσφορά έχει να επιδείξει και μέσα από την πολυετή απασχόλησή του στη δημόσια υπηρεσία, αλλά και ως μέλος της διπλωματικής υπηρεσίας της Δημοκρατίας στην Ε.Ε. Η προσφορά του στη νομοθετική θωράκιση του θεσμικού πλαισίου της Ε.Ε., έτυχε αναγνώρισης από ευρωπαϊκούς οργανισμούς. Άξιος αναφοράς, και ο διορισμός του ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας, όπως και η από μέρους του συνομολόγηση της εθνικής στρατηγικής για την έξοδο της Κύπρου από την οικονομική κρίση (2013), αλλά και η συνομολόγηση μιας εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στη ελληνική και αγγλική γλώσσα. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα του συνεδρίου, κάντε κλικ εδώ.

Το συνέδριο απευθύνεται κυρίως σε φαρμακοποιούς, στελέχη των φαρμακευτικών υπηρεσιών και άλλων κυβερνητικών τμημάτων, διευθυντικά στελέχη από φαρμακοβιομηχανίες, εταιρείες εισαγωγής και διανομής φαρμάκων και ιατρικών προϊόντων και υπηρεσιών, στελέχη από ιδιωτικές κλινικές και νοσοκομεία, γιατρούς, στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών και ακαδημαϊκούς.

Οργανωτής: IMH
Χορηγοί (μέχρι στιγμής): Remedica
Ακαδημαϊκός Συνεργάτης: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC)
Υποστηρικτής: Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος
Coffee Sponsor: Gloria Jean’s Coffees
Χορηγοί Επικοινωνίας: Περιοδικό IN Business, REPORTER
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:
Τηλ.: 22505555 | Φαξ: 22679820 | Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com
Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Το συνέδριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με απαραίτητη προϋπόθεση την εγγραφή. Για ηλεκτρονικές εγγραφές,  κάντε κλικ εδώ.

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation