Ευρωπαϊκό Συμπόσιο Θαλασσαιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Αναιμίας για Ασθενείς και Ιατρούς

InBusinessNews  25/11/2020 11:10
Ευρωπαϊκό Συμπόσιο Θαλασσαιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Αναιμίας για Ασθενείς και Ιατρούς

Ευρωπαϊκό Συμπόσιο Θαλασσαιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Αναιμίας για Ασθενείς και Ιατρούς

InBusinessNews  25/11/2020 11:10
Η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΔΟΘ)  διοργανώνει το “Ευρωπαϊκό Συμπόσιο Θαλασσαιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Αναιμίας για Ασθενείς και Ιατρούς”. Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μεταξύ 11-13 Δεκεμβρίου 2020.

RELATED ARTICLESΠρόκειται για ένα Συμπόσιο που υλοποιείται στο πλαίσιο του διεθνώς αναγνωρισμένου εκπαιδευτικού προγράμματος της ΔΟΘ και απευθύνεται τόσο σε ασθενείς όσο και σε ιατρούς του τομέα. Το Συμπόσιο θα αποτελέσει ιδανική ευκαιρία ανταλλαγής γνώσεων για τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα των αιμοσφαιρινοπαθειών, καθώς και μια εξειδικευμένη πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

Μέσα από ένα πραγματικά καινοτόμο πρόγραμμα επικεντρωμένο στις τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα, τις πρόσφατες εγκρίσεις θεραπειών και σκευασμάτων για τη φροντίδα και τη θεραπεία της θαλασσαιμίας και δρεπανοκυτταρικής αναιμίας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, αλλά και την πολυθεματική  φροντίδα που απαιτείται για την κατάλληλη κλινική διαχείριση των νόσων, η συζήτηση θα καλύψει επίκαιρα θέματα υψηλού ενδιαφέροντος που αφορούν την ποιότητα της ζωής των πασχόντων. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην επιμόρφωση και ενδυνάμωση των ασθενών και των οικογενειών τους, η συμβολή και συμμετοχή των οποίων έχουν εξέχουσα σημασία σε όλα τα επίπεδα λήψης αποφάσεων σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.  

Στόχοι του Συμποσίου αποτελούν  η ενημέρωση της κοινότητας των ασθενών και ιατρών σχετικά με την βέλτιστη πολυθεματική κλινική διαχείριση της θαλασσαιμίας και δρεπανοκυτταρικής αναιμίας καθώς και η ενδυνάμωση κι ανάπτυξη ικανοτήτων των ασθενών και των συνδέσμων ασθενών. Ακόμη, το Συμπόσιο θα επικεντρωθεί στις  τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα και στις πρόσφατες αδειοδοτήσεις για νέα φάρμακα και θεραπείες, αλλά και γενικότερα στην επέκταση της γνώσης μέσω ανταλλαγής εμπειριών.

Στο τριήμερο αυτό Συμπόσιο θα φιλοξενηθούν, ως ομιλητές, περισσότεροι από 60 διεθνείς εμπειρογνώμονες, ασθενείς και ιατροί, του χώρου των αιμοσφαιρινοπαθειών. Το Συμπόσιο απευθύνεται σε:
  • ασθενείς και τις οικογένειές τους,
  • συνδέσμους / συλλόγους ασθενών,
  • ιατρούς (αιματολόγους, παιδιάτρους κλπ.),
  • επαγγελματίες του τομέα της Υγείας,
  • ακαδημαϊκούς και ερευνητές,
  • φορείς χάραξης πολιτικής
  • εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας
 
 
Διοργανωτής: Thalassaemia International Federation
Υποστηρικτές: Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Πρόγραμμα THALIA), Bristol-Myers Squibb, Bluebird Bio Inc
Συντονιστής: IMH
 
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με την IMH:
Τηλέφωνο: 22505555 │ φαξ: 22679820
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com
Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας